Arama


merve93 - avatarı
merve93
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #18
merve93 - avatarı
Ziyaretçi
1-Boş Access veritabanı :İçine tablolar, formlar, raporlar ve başka nesneler ekleyebileceğiniz boş bir veritabanı oluşturmak için, Boş Access Veritabanı seçeneğini seçin.

2- Access Veritabanı Sihirbazı, sayfaları ve projeleri : Seçtiğiniz Microsoft Access veritabanı türü için gerekli tabloları, formları ve raporları oluşturmak ve bir veri erişim sayfası ya da Microsoft Access projesi oluşturmak için Access Veritabanı Sihirbazı'nı seçin.

3- Varolan bir dosyayı aç : Bilgisayarınızda veya ağ üzerinde bulunan bir Microsoft Access veritabanını veya Microsoft Access projesini açmak için Varolan Dosyayı Açı seçin. Daha önce açtığınız son veritabanlarından birini veya örnek bir veritabanını açmak için, listedeki dosya adını çift tıklatın. Listelenmeyen bir veritabanını açmak için Tüm Dosyaları çift tıklatın.
Burada o kadar geniş bir çözüm listesi var ki, hemen hemen bütün alanlara hitap edebilecek kapasitede.
Örnek olarak Öğrenciler ve Sınıflar şablonu ele alarak bir okulun öğrenci işlerini nasıl kolayca rahata kavuşturabileceğini görelim. Diğer şablonlarında oluşturulma ve kullanım mantığı aynı olduğundan bu örneği takip ederek diğer şablonları rahatça kullanabiliriz.
Öğrenciler ve Sınıflar şablonunu seçtikten sonra, bir sonraki adıma geçelim.

1-Tablo : Yeni bir veritabanı nesnesi oluşturur.
2-Sorgu : Yeni Sorgu iletişim kutusunu görüntüler, böylece sorgu sihirbazlarından birini veya sorgu Tasarım görünümünü kullanarak yeni bir sorgu oluşturabilirsiniz.
3-Form : Yeni bir veritabanı nesnesi oluşturur. Bu düğmeyi tıklatmadan önce, Nesneler çubuğunda oluşturmak istediğiniz veritabanı nesne türünü tıklatın.
4-Rapor : Yeni bir veritabanı nesnesi oluşturur. Bu düğmeyi tıklatmadan önce, Nesneler çubuğunda oluşturmak istediğiniz veritabanı nesne türünü tıklatın.
5-Sayfa : Sayfa Sihirbazı’nı, sayfa Tasarım görünümünü veya varolan bir Web sayfasını kullanarak yeni bir veri erişim sayfası oluşturur.
6-Makro : Yeni bir veritabanı nesnesi oluşturur. Bu düğmeyi tıklatmadan önce, Nesneler çubuğunda oluşturmak istediğiniz veritabanı nesne türünü tıklatın.
7-Modül : Yeni bir veritabanı nesnesi oluşturur. Bu düğmeyi tıklatmadan önce, Nesneler çubuğunda oluşturmak istediğiniz

MICROSOFT ACCESS MENÜLERİ

1-Yeni : Yeni bir Creates Microsoft Access veritabanı, veri erişim sayfası veya Access projesi oluşturur.
2-Aç : Varolan bir Microsoft Access veritabanını, Access projesini veya başka türde bir dosyayı açar.
3-Kapat : Geçerli pencereyi kapatır.
4-Kaydet : Veri sayfasının yerleşimini; tablo, sorgu, görünüm, saklı yordam, SQL deyimi, form, rapor veya veri erişim sayfası tasarımını; makro yapısını ve içeriğini kaydeder.
5-Farklı Kaydet :
• Geçerli veritabanındaki nesnenin bir kopyasını farklı bir adla ve/veya farklı bir nesne türüyle kaydeder.
• Seçili bir makroyu yeni bir Microsoft Visual Basic modülüne dönüştürür.
6-Sayfa Yapısı : Kenar boşluğu ayarlarını (kenar boşluğu genişliği gibi), sayfa ayarlarını (yönlendirme ve kağıt boyutu gibi) ve formlar ve raporlar için yerleşim seçeneklerini (yazdırılacak sütun sayısı gibi) denetler.
7-Baskı Önizleme : Tablo, form veya rapor gibi etkin nesneyi, basıldığında alacağı görünümle görüntüler (önce Belgeleyicinin görüntülendiği Makro penceresi dışında). Sayfayı yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz veya bir anda birden çok sayfa görebilirsiniz.
8-Yazdır : Bir veritabanı nesnesini yazdırır. Yazıcı ayarlarını ve özelliklerini değiştirebilmeniz için önce Yazdır iletişim kutusunu görüntüler. Makro penceresinde, bir veya daha fazla rapor bölümünü yazdırmayı seçebilmeniz için Belgeleyici' yi görüntüler. Böylece, makro raporunu varsayılan yazıcıdan yazdırır.
9- Gönder : Posta aşıcısına veya faks alıcısına göndermeyi sağlar.
10- Veritabanı Özellikleri : Veritabanı özelliklerini, görmeniz ve değiştirmeniz için görüntüler.
__________________
alintidir...