Arama


ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #12
ozti - avatarı
Ziyaretçi
2248421lv
Tayvanlı Antig firması, CeBIT-Hannover’de satışa hazır ilk yakıt hücreli dizüstü bilgisayarı tanıttı. Metanolden elektrik üreten dizüstü, 9 saate kadar kesintisiz çalışabiliyor.

HANNOVER - Hannover’de devam eden dünyanın en büyük teknoloji fuarında ilk ticari yakıt hücreli dizüstü bilgisayarı görücüye çıktı. Tayvanlı Antig firması ilk yakıt hücreli bilgisayarın 2007 başında raflarda olacağını açıkladı. Şirket, ilk metanollü dizüstünün 9 saat aralıksız çalışabileceğini duyurdu.
Antig firmasının piyasaya süreceği ilk yakıt hücreli bilgisayar, lityum-iyon pil ile metanol teknolojisinin bir melezi olacak. Yakıt hücreli bilgisiyarlar enerjiyi depolamak yerine, metanolü elektrokimyasal bir reaksiyonla çözerek elektrik üretiyor. Yakıt hücreli bilgisayarlar metanol kartrujlarıyla ‘şarj ediliyor’.

METANOL KARTRUJLARI
Hibrit olarak tanımlanan ilk yakıt hücreli bilgisayarların, metanol kartrujları CD sürücüleri gibi dıştan erişimli yuvalara takılacak. Yakıt hücreli bir dizüstü bilgisayarın pazara sürülmesi, söz konusu metanol kartrujlarının da perakende satış kanallarına yaygınlaştırılmasıyla mümkün olacak. Ürünün fabrikadan çıkmasından sonra, teknik desteğe ilişkin yan süreçlerin de bir yıl alması bekleniyor.


Kaynak > Ntv/Msnbc