Arama

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
8 Aralık 2007       Mesaj #214
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Müjde

7 189872 mC3BCjde280

CSKA'nın iki ası Vagner Love ve Jo, Yunanistan'daki kampın kadrosundan çıkarıldı
8.12.2007

Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ndeki rakibi CSKA'nın iki ası Vagner Love ve Jo, Yunanistan'daki kampın kadrosundan çıkarıldı.

Kamptan gönderildiler

12 Aralık’ta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak maçta CSKA’yı devirip, PSV-İnter karşılaşması sonucuna bakmadan Devler Ligi’nde gruptan çıkmayı garantilemek isteyen Kanarya’ya Yunanistan’dan iyi haber. Rusya Ligi bittiği için Fenerbahçe maçına Yunanistan’da hazırlanan CSKA’da iki Brezilyalı Vagner Love ile Jo’nun çarşamba günü forma giyemeyeceği öğrenildi. Jo, dizindeki sakatlık nedeniyle tedavi için Brezilya’ya gönderilirken, ayağında sakatlığı bulunan Love da, Xanthi’deki kamp kadrosundan çıkarıldı.

Love’a Chelsea talip

CSKA Basın Danışmanı Sergei Aksinov, bu iki oyuncunun tedavilerinin çabuklaştırılması için kadrodan çıkarıldıklarını açıkladı. Rus ekibinde Dudu ve Rahimic kart cezalısı. Topuğundan sakatlığı bulunan Krasic ile salonda takımdan ayrı çalışan Carvalho’nun forma giymesi de şüpheli. Bu arada Vagner Love’e Chelsea’nin talip olduğu iddia edildi. İtalya’nın ünlü spor gazetesi Tutto Sport, teknik direktör Avram Grant’ın, Brezilyalı oyuncunun birçok maçını izlediği ve kendisini almak için çalıştığı belirtildi.

Fenerbahçe’nin 2007’de kalan maçları

Tarih Statü Maç
12.12.2007 Ş.Ligi CSKA
16.12.2007 S.Lig G.Birliği (D)
22.12.2007 S.Lig Trabzonspor

Kısa...Kısa...

Kura çekimi 21 Aralık’ta

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’nda eleme turu kuraları, 21 Aralık’ta İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek. Fenerbahçe’nin mücadele etttiği Şampiyonlar Ligi kura çekimi TSİ 12:00, UEFA Kupası kura çekimi ise saat 13:00’te başlayacak. Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını ilk sırada tamamlayacak takımlar kuraya seri başı olarak girerken, eşleşmelerin ilk maçları, grup ikincilerinin sahasında olacak. Bu turda, aynı ülke temsilcileri eşleştirilmeyecek.

PAF maçının saati değişti

Fenerbahçe ile Galatasaray PAF takımları arasında oynanacak olan karşılaşmanın başlama saati değiştirildi. Daha önce saat 13:00’te oynanacağı açıklanan müsabaka 11:00’de yapılacak. Dereağzı Tesisleri’nde oynanacak maçta 26 puanlı Fenerbahçe ile bir maç eksiği bulunan 25 puanlı Galatasaray kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe PAF Takımı Antrenörü Mehmet Hacıoğlu, taraftarları, kendilerine destek vermek üzere Dereağzı Tesisleri’ne davet etti.

Fenerbahçe'ye doping!

7 189882 aziz0903333280

Denizli maçının primlerinin Sarı-Lacivertli futbolculara dağıtılması, derbi öncesi moralleri yükseltti
8.12.2007

Zorlu Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe’de yüzler gülüyor... Sarı-Lacivertli ekibin Başkanı Aziz Yıldırım, son yapılan idmanı yerinde takip etti. Başkanın tesisleri ziyaret etmesi takımın moralini yükseltirken, ikinci büyük sevinç ise Denizlispor maçının primleri ile bazı futbolcuların transfer taksitlerinin ödenmesiyle yaşandı. Deplasmanda kazanılan Denizli karşılaşmasının primlerinin oyuncuların hesabına Galatasaray maçına 1 gün kala yatması, Zico’nun talebelerinin motivasyonunu artırdı. Tecrübeli oyuncu Lugano da derbi için, “Taraftarlarımızın desteğiyle, Şükrü Saracoğlu rakibimize dar gelecektir” yorumunu yaptı.

Takvimlerden bir yaprak!

7 189880 takvim280

Derbi öyküleriyle süslenen Fenerbahçe 2008 Takvimi, 24.50 YTL'den satışa sunuldu.
8.12.2007

Derbi öyküleriyle süslenen Fenerbahçe 2008 Takvimi, 24.50 YTL’den satışa sunuldu. 365 gün adı altında, “Fenerbahçe’nin lisanslı ürünüdür” ibaresiyle satışa çıkarılan takvimin en dikkat çekici bölümlerinden birisi, Başkan Aziz Yıldırım’ın Düzcespor’da top koşturduğu yılların anlatıldığı sayfalar. “Futbol oynarken 10 numara giyerdi. Teknik olarak çok iyiydi. Varyate yapmazdı, oyun zekası vardı. Stili Oğuz Çetin’i andırırdı. İki ayağı raket gibiydi. Futbolu kibardı, çalımları narindi.” İşte futbolcu Aziz Yıldırım’ı anlatan cümlelerden birkaçı. Okul ve sınıf arkadaşı Fethi Gürsoy, Yıldırım’ı şu sözlerle anlatıyor: “Futbol oynayanların arasında dersleri en iyi olan Aziz’di. Aziz 10 numara giyerdi. Başkan olacağı belliydi. Liderlik ruhu taa o zamanlar vardı.” Takvimde, Can Bartu’nun aynı günde Galatasaray’a karşı hem futbol hem basketbol maçında forma giydiği; Rıdvan’ın bir derbiye trafik polisi tarafından yetiştirildiği gibi bilgiler de yer alıyor.

'Hissediyorum gol atacağım'

7 189884 08FAN15CARLOS B Y280

Motivasyonunun üst düzeyde olduğunu dile getiren Carlos, "Galatasaray'a gol atıp, gerçek bir Fenerli olarak tarihe geçmek istiyorum? dedi
8.12.2007

‘Galatasaray’ın ayrıcalığı’

Roberto Carlos’tan derbiye özel açıklamalar. Galatasaray maçlarının ayrıcalığı bulunduğunu ifade eden Brezilyalı yıldız, şöyle konuştu: “İnter’e, PSV’ye, Beşiktaş’a karşı kazanmak güzel ama Galatasaray maçının ayrı bir önemi var. Ben de bunu hissediyorum. Bu maçların ayrı bir motivasyonu vardır. Ben zaten kendiliğimden motive oluyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Taraftarımız benden gol bekleyebilir. Bunu hissediyorum ve rüyasını görüyorum.”

‘Yerimi almak istiyorum’

“Beşiktaş'a karşı iki maç oynadım ve gol atamadım. Sanki bu kez gol atacağımı hissediyorum. Gerçek Fenerbahçeli olabilmek için Galatasaray’a gol atmak gerektiğini biliyorum. Ben de Fenerbahçe tarihinde yerimi almak istiyorum. Umarım bu gerçekleşir ve biz kazanırız. Kazanmak için herşeye sahibiz. Bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Böylece taraftarımız da mutlu bir şekilde evine gitsin. Elimizden geleni yaptığımızda kazanacağımızı düşünüyorum.”

Kısa...Kısa...

‘Böyle davet olmaz’
Galatasaray Yönetimi’nin basketbol maçı öncesi Fenerbahçe’ye yemek davetinde bulunduğu yönünde bazı gazetelerde yer alan haberler üzerine bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Galatasaraylı yönetici Ahmet Dedehayır’ın davette bulunduğunın belirtildiği kaydedilerek, “Sayın Dedehayır şunu bilmelidir ki, bu tür davetler basın yoluyla yapılmaz. Eğer Galatasaray kulübü, bir yemek davetinde bulunmak istiyorsa, bunu en azından yazılı olarak kulübümüze iletebilir” denildi.

‘1’e karşı 50 bin kişi’

Ligde son oynanan Denizlispor maçında oynadığı futbolla Zico’nun gözüne giren Uğur Boral, Galatasaray maçı için iddialı konuştu. Uğur, “Her bir Galatasaraylı, 50 bin kişiye karşı oynayacaktır. Her sene olduğu gibi yine kazanacağımızı düşünüyorum. Mücadeleci bir ekibimiz ve şu an her şey bizden yana” dedi.

Son yenilgiler Bursa’ya

Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki son yenilgisini 01.10.2006 tarihinde Bursaspor karşısında alan Fenerbahçe, o tarihten bu yana oynadığı 20 lig, 6 Avrupa, 5 Türkiye Kupası maçında mağlubiyet yüzü görmedi. İlginçtir, 197 gündür Süper Lig’de bileği bükülmeyen lider Galatasaray da, son mağlubiyetini geçen sezonun son haftasında 25.05.2007’de Bursaspor karşısında aldı. Bugünkü zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf, rakibinin yenilmezlik unvanını sona erdirecek.