Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #811

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
8 Aralık 2007       Mesaj #811
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
PKK kaçıyor, komandolar kovalıyor

Şenol ÇAKIR/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’a PKK’lı teröristlere yönelik yapacağı nokta operasyonları için istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi. Bir yandan operasyon hazırlıklarına hız verilirken bir yandan da sıfır noktalarına asker sevkiyatı yapılıyor. Son olarak bugün sabaha karşı Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli’deki sıfır noktalardaki birliklere füze bataryaları nakledildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen sevkiyat öncesi, Hakkari-Yüksekova arasındaki 80 kilometrelik yol boyunda mayın arama taraması yapıldı.
Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçeleri’nde askeri hareketlilik artarak devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’a PKK’lı teröristlere yönelik yapacağı nokta operasyonları için hem Türkiye, hem de Irak tarafında istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi. Ayrıca sıfır noktalara komandoların sevkiyatı artarak sürüyor. Bu sabah saat 05.30’da Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri’nin sıfır noktalarına füze bataryaları nakledildi. Mühimmat ve silahların da nakledildiği sevkiyat öncesinde ise Hakkari-Yüksekova arasındaki 80 kilometrelik yol güzergahında mayın araması yapıldı. Yüzlerce askerin katıldığı bu faaliyet sırasında, dağlara mevzilenen komandolar, emniyet görevi yaptı.


Telsizli hırsızlık çetesi çökertildi

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR’de çeşitli tarihlerde 18 işyeri ile 2 evden yaklaşık 200 bin YTL’lik ziynet ve elektronik eşya ile para çaldıkları bildirilen aralarında, baba ile ikiz çocuklarının da bulunduğu 9 kişi yakalandı. Zanlıların birbirleriyle amatör telsizle iletişim kurdukları belirtildi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızlık olayları ile ilgili olarak ‘F.A.R.E.’ adıyla operasyon düzenledi. Eskişehir’de 6 ayrı eve eş zamanlı olarak yapılan operasyonda hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla Fevzi Kardaş (67), ikiz oğulları Uğur Kardaş (30), Temmuz Kardaş (30) ile Erdem Kayacık (30), kardeşi Çağrı Kayacık (28), Osman Dönmez (30), Osman Ertekin (32) Zeynel Abidin Kaya (26) ve Durali Algöl (27) yakalandı.
Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 1 sustalı bıçak, 1 kılıç, kendi aralarında iletişim sağlamak için kullandıkları 2 amatör telsiz, ağaç kesme motoru, plazma TV, LCD televizyon, kamera, faks, ziynet eşyaları, 15 tekerlek zinciri, 17 fren yağı, 2 18 litrelik ayçiçek yağı, borç senetleri ve motorlu araçlar tescil belgeleri ele geçirildi.
Zanlıların yapılan sorgulamalarında çeşitli tarihlerde 18 işyeri ile 2 evden soydukları, girdikleri işyerlerinden 10 çelik kasayı açtıkları ve yaklaşık 200 bin YTL değerinde eşya ve para çaldıkları belirlendiği bildirildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri zanlıların sorgulamalarının tamamlanmasından sonra ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt çerçevesi dahilinde faaliyetlerde bulunmak, çalıntı malları piyasaya sürmek, suç eşyasını satın almak ve piyasaya sürmek’ suçlarından adliyeye sevk edileceklerini belirtti.