Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #814

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #814
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Fransa'yı karıştırdı

Kaddafi'nin ziyaretine en sert tepki İnsan Hakları Bakanı Yade'den geldi: Fransa paspas değildir! axdun02 SABETAY VAROL Paris

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin dün başlayan Fransa ziyareti, daha Kaddafi Paris'e ulaşmadan Fransa'yı karıştırdı. Kaddafi'nin 5 gün sürecek ziyareti, ülkede dozu giderek artan sert tepkilere neden oluyor. Sosyalistler Kaddafi'nin Fransa'ya gelmesine sert tepki gösterirken Senegal kökenli İnsan Hakları Bakanı Rama Yade, "Fransa, terörist olsun olmasın, Albay Kaddafi gibi yöneticilerin kanlı ayaklarını sileceği bir paspas değildir" diyerek tepkide Sosyalistlerin de önüne geçti. Bu açıklamasından sonra Rama Yade, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Elysee Sarayı'na çağrılarak demecini yumuşatması istendi. Yade bunun üzerine Kaddafi'nin Fransa'ya davetine değil bu davetin zamanlamasına itiraz ettiğini, insan hakları ihlallerinin de mutlaka Kaddafi'ye hatırlatılması gerektiğini vurguladı.
Öte yandan görüşmede iki liderin, iki ülke arasında 10 milyar euro'luk silah ve nükleer reaktör anlaşması imzalanması yönünde uzlaştığı belirtildi.