Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #815

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #815
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şoförlükten YÖK Başkanlığına

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 15 Mart 1951'de Polatlı'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden 1973'te mezun olan Özcan, yüksek lisans (1978) ve doktora (1981) derecelerini ABD'de Chicago Üniversitesi'nde yaptı. Özcan, 1981'de ODTÜ'de öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1981 yılında ODTÜ'den yardımcı doçent, 1989'da doçentlik derecesini alan Özcan, yine ODTÜ'de 2003 yılında profesör oldu.
Bir süre ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Özcan, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı görevinde bulunuyordu. Çerkes kökenli bir astsubay emeklisi babanın oğlu olan Özcan, sosyoloji, araştırma metotları, oy verme davranışı, polis, emniyet teşkilatı, sosyal istatistik, istatistik, sosyal kontrol ve sapma, sosyal tabakalaşma ve hareketlilik konularında uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda kitap, makale ve çalışma yayımladı.
Davutoğlu ile yakın iddiası
Polis Akademisi'nde de sosyoloji dersleri veren Özcan'ın, Gül'e başbakanlığı döneminde dış politika danışmanlığı yapan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olan Ahmet Davutoğlu'nun çok yakın arkadaşı olduğu öne sürüldü.
2. Turgut Özal hükümetinde Ulaştırma Bakanlığı yapan Ekrem Pakdemirli'nin danışmanlığını yapan Özcan'ın, zaman zaman NATO'ya da danışmanlık hizmetinde bulunduğu kaydedildi. Özcan'ın, DTCF'de öğrenciyken dolmuşlarda şoförlük yaparak hayatını kazandığı öğrenildi.
Sabah Gazetesi'nden alıntıdır.