Daum’un Anelka’nın yerine Mehmet Yozgatlı’yı tercih etmesi sizce doğru mu?
Zorunlu bir tercihti ama Mehmet Yozgatlı dün oynadığı futbolla başarılı bir maç çıkardı ve hocasının yüzünü kara çıkarmadı. Daum, Mehmet’i sadece Anelka’nın yokluğunda düşünmemeli. Bu oyuncu dün oynadığı futbolla gösterdi ki her zaman hazır kıta. Hazır bir oyuncuyu yedek kulübesinde bekletmek onu bitirmekle eşdeğerdedir. Anelka sakatlığından dolayı oynamasa da Mehmet kanatları kullanarak onu aratmadı.
Fransız futbolcu Anelka’nın yokluğu Fenerbahçe’yi nasıl etkiledi?
Anelka, dünya çapında bir futbolcu ve F.Bahçe için geldiği günden bu yana önemli işler yaptı. Buradaki başarısı sayesinde Fransa Milli Takımı için ismi yeniden gündeme geldi. Sarı-Lacivertli takım, dün Ankaragücü karşısında Anelka’yı çok fazla aramadı. Bunun sebebi de sahadaki oyuncuların iyi paslarla neticeye gitmesi ve takım oyunu oynamasıydı. F.Bahçe çok iyi bir futbol ortaya koyamadı ama şampiyonluk yolunda A.Gücü gibi zorlu bir deplasmanda 4 gol atmasını bildi.
Fenerbahçe’nin bu maçtaki en büyük artı ve eksisi neydi?
F.Bahçe, dün başkentte takım halinde mücadele etti ve iyi bir savaş verdi. A.Gücü golü bulduktan sonra da oyundan bir an olsun kopmadı. Zaten bir takım şampiyon olmak istiyorsa, kolay değil zor maçları kazanmalı. A.Gücü de konumu itibariyle puana ihtiyacı olan bir takım ve bu yüzden maçın önemi onlar için de büyüktü. Her zaman ‘koşmuyor’ diye eleştirilen Alex bile dün bu huyundan vazgeçti ve arkadaşlarına ayak uydurdu, koştu, top alıp verdi ve mükemmel bir gol attı. Herkesin beklediği F.Bahçe zaten buydu. Ben Fenerbahçe’yi dün takım halinde beğendim. Artıları fazla, eksileri hemen hemen yok gibiydi.
Fenerbahçe dün geceki oyunuyla hafta içi oynayacağı kupa maçında Galatasaray’ı eleyebilir mi? Kadıköy’de elde ettiği zaferle zaten bir adım önde olan F.Bahçe’nin kupada zorlanacağını zannetmiyorum. Uzunca bir süredir Türkiye Kupası’na hasret kalan Kanarya’nın bu özleme son verebilmek için G.Saray’ı geçeceğini düşünüyorum. Daum, takımını bu sistem ve bu anlayışla oynatırsa F.Bahçe’nin tur atlayacağına inanıyorum.