Bana Biraz Güler misin? Hayata dair Merhaba gülen gözlü arkadaşım! Dudağındakitebessümü kaybetmemişsin daha. Ne güzel dünyaya gülen gözlerle bakabilmekve insanlara tebessümler saçabilmek senin gibi. Biliyorum,üzülüyorsun donuk gözlerle karşılaşınca... Ne yapalım arkadaşım! Herkessenin gibi olamaz... Aslında bütün insanlar senin gibi olmalı. Bilselerbir tebessümle neler yapabileceklerini. Bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyı,bir tebessümle nasıl görebileceklerini, sıkıntılarla dolu bir insana nasıldünyaları verebileceklerini bilseler... Gülen gözlerin buzları nasılerittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğini bilseler, eminim onlar da seningibi olmak isterlerdi Ve sevgi saçıyorsun gülen gözlerinle arkadaşımsıkıntılarla dolu bir insana, nasıl dünyaları verebileceklerini bilselerve gülen gözlerin buzları nasıl erittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğinibilseler, eminim onlar da senin gibi olmak isterlerdi. Sevgi saçıyorsungülen gözlerinle arkadaşım. Saf ve hiç beklentisi olmayan bir çocukgibi... Hayırarkadaşım! Sevgi,sadece sevgiliye duyulmaz. Sevgi evrenseldir Hiç kimsealtın yığınları gibi kasasına kilitleyemez onu, Onun yeri kalplerdedirOnun yeri bir bahçıvanın ellerindedir, sevgi tohumları saçabilmek için...Evet,sevgi her yerdedir Yeter ki sen onu bulmak iste. Sevgiyi bulmakkolay, zor olan onu elinde tutabilmekte. Unutmaarkadaşım! Sevgiyi duyabilmekle de is bitmiyor. Sevgiyi göstermek degerekiyor. Hayat kısa arkadaşım, bugün olan yarin yok! Sevgiyi göstermekbeklemeye gelmez, yarin çok geç olabilir. Elindekini kaybetmeden kıymetinibilmeli. Simdi koş sevdiğinin yanına.. Önce ona gülen gözlerle sımsıcakbir gülümse ve "seni seviyorum" deyiver, içinden gelen en sıcak sesinle Busenin gibi bütün canlılara karşı sonsuz bir sevgi duyan bir insan için hiçde zor değil.. Bu yalnızca, yüreğinin buz kapladığını zanneden insanlarabiraz zor gelecekte. Ama onlar da senin gösterdiğin cesaretigösterdiklerinde, kalplerinde sevgi kıpırtılarını hissettiklerinde veağlamayı öğrendiklerinde, inan her şey onlar için ve bütün insanlar içindaha güzel olacak. Hayat çok kısa arkadaşım ve bu dünyadaki hiç bir şeykırılan kalplere değmez..