Arama


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
30 Aralık 2007       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
PRATiK BiLGiLER...

Yemek Tuzluysa...Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.


Sutunuz Kaymak Tutarsa...Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.


Sutun Tasmasini Onlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.


Sogan Sarimsak Kokusu... Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.


Kek Kalibi ...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.


Etleri Yumusatmak...Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.


Yumurta Kirarken ...Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.


Tasan Yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.


Firinda... pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.