Arama

ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
1 Ocak 2008       Mesaj #4
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
tuskilidi adlı kullanıcıdan alıntı

E-mail adresimizin şifresi çalındığı takdirde diğer e-mail adreslerimizinde otomatik olarak çalındığı anlamını çıkarabilir miyiz bu uygulamadan ?

Adresinizi çalan kişinin sizin onu başka adreslere bağladığını bilemeyeceğini, tahmin edemeyeciğini varsayabiliriz, çünkü sadece mesela Windows Live Hotmail'de adresinizin üzerine tıkladığında, ya da Windows Live Hesabı sayfasında gösterilir bağlantılı adresler. Yani diğer adresten hemen oturum açıp, öbür adresinizle ilgili bağlantıyı iptal edebilirsiniz yani en azından diğerlerini kurtarırsınız, ama hellboyun dediği gibi diğerlernin şifrelerini yine öğrenemez, sadece e-posta kutusuna erişebilir.

Asıl benim buraya yazma maksadım şuydu:

Bu sabah Messenger'da oturum açamadım. "Windows Live ID'nizde bir sorun var, Tamam'a tıklayın" diyordu. Tıklıyordum ve bir tarayıcı penceresinde sayfa sürekli açılmaya çalışılıyordu ve sonra sayfa açılamıyor uyarısını veriyordu. Acaba dedim, sırf benim hesapta mı sorun var dedim. Başka bir yedek adresimle açmaya çalıştım. Aynı sorunu o da verdi, Tamam'a tıklayınca yine birşey açamadı, hata verdi. Kardeşimin adresini denedim, o çat diye açtı Messenger'ı. Sonra hatırladım ki, ben bu iki adresimi birbirine bağlamıştım ve birincil adresimin parolasını 72 günde bir sıfırlıyordum. Demek ki 72 gün dolmuştu ve sıfırlamam gerekiyordu ancak hesaba bağlantılı başka bir ID olduğundan sayfayı bir türlü açamadı. Çözüm olarak da şunu yaptım: Parolanızı mı unuttunuz?a tıkladım, oradan parolamı konum bilgilerimi girerek sıfırladım. Sizin de başınıza bu gelebilir, herhalde Windows Live ekibi bu hatayı farketmemiş. Başınıza aynı şey gelirse haberdar edebilir misiniz, varsayımım doğru mu, onu merak ediyorum.