Arama

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
2 Ocak 2008       Mesaj #234
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Milat dönemi

Fenerbahçe tarihinin en fazla şampiyonluk gören başkanı olan Yıldırım döneminde şampiyonluklara adeta ambargo konuldu.

1997-98'de başkanlığa gelen Aziz Yıldırım, ilk şampiyonluğunu 2000-01'de yaşadı. 2003-04, 2004-05 ve son olarak da 100. yılında şampiyon oldu. Şükrü Saracoğlu Stadı, Yıldırım döneminde UEFA'nın elit statları kategorisine dahil edilirken, UEFA Kupası finaliyle taçlandırıldı. Ortega, Hoojdonk, Anelka, Appiah, Kezman ve Roberto
viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA Carlos gibi birçok dünya yıldızı Yıldırım döneminde sarı-lacivertli formayı giydi.

16 YIL SONRA KUPA

Bayan basketbol takımı; 5 lig şampiyonluğu yaşadı, 7 Türkiye ve 6 Cumhurbaşkanlığı kupası aldı, 2003-04'te ise Avrupa Kupası'nda ikinci oldu. Erkek basketbolcular, 16 yıl aranın ardından şampiyon oldu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da aldı. Yıldırım, yıllardır ihmal edilen voleybola da el attı. Erkek takımı, ilk kez katıldığı Top Teams Kupası'nda da çeyrek finale kadar yükseldi. Bayanlar ise şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldi.

AMATÖR branşlara büyük önem veren Yıldırım sayesinde, Türkiye Kulüplerarası Boks şampiyonluğu kazanıldı. Avrupa Kulüpler Kupası'nda 2. olundu. 48 kiloda Atagün Yalçınkaya, Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya alarak, olimpiyatlarda ilk madalya kazanan Fenerbahçeli olarak tarihe geçti. Eşref Apak çekiç atmada bronz aldı, bayanlar 1999 ve 2000'de üst üste iki yıl Türkiye şampiyonluğu alındı.

YÜZMEDE REKORLAR

10'u aşkın Türkiye şampiyonluğu kazanan Fenerbahçeli yüzücüler, tarihinin ilk şampiyonluklarını kulübe kazandırırken, erkek ve bayanlarda da çok sayıda rekorun sahibi oldular. Kürek ve yelkende de sarı-lacivertli sporcular, resmi ve özel birçok ulusal ve uluslararası yarışmalardan kupalar ve madalyalar almayı başarırken, masa tenisinde de tüm kategorilerde takım ve ferdi şampiyonlukların adresi yine Fenerbahçe kulübü oldu.

TÜRKİYE'NİN GURURU

Fenerbahçe, Yıldırım'ın başkanlığında ismini altın harflerle tüm branşlara kazıdı. Branşlarda milli takımlara en çok sporcu veren kulüp olan Fenerbahçe, milli sporcularının kazandığı uluslararası başarılarla da Türkiye'nin gururunu kabartmaya devam ediyor.

Alex korkutuyor

Sakatlığı nedeniyle Antalya kampına götürülmeyen ve ilk 2 resmi maçta oynamayacak Alex'in durumunun daha da ciddi olma olasılığı yüksek.

Bu sezon sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'ye Alex'in sakatlığının ilerlemesi son darbe oldu. Kasığındaki 1 cm'lik yırtık giderilemeyen yıldız futbolcu, Antalya kampına götürülmezken, ilk iki resmi maçta da forma giyemeyecek.

PLANLAR BOZULACAK

Alex'in bu sezon tamamen iyileşmesinin zor olduğu belirtilirken, sam******n ligin 2. yarısında birçok maçı tamamlayamama ihtimali teknik direktör Zico'yu korkutuyor. Planları bozulan Zico sık sık doktorlar konuşarak Alex'le ilgili bilgi alıyor.

"Flamengo'ya imza atma seni Fener'e alacağım"

Fenerbahçe'nin hocası Zico'nun Rio'da Ronaldo ile yaptığı görüşmede, "Flamengo'ya imza atma. Ben seni Fenerbahçe'ye alacağım" dediği öğrenildi. Bu arada Flamengo'lu yöneticiler ise dün yaptıkları açıklamada Ronaldo'nun bonservisi konusunda Milan'la anlaştıklarını belirttiler. Ancak bu haber, İtalyanlar tarafından doğrulanmadı.

Heyecan dorukta

Teknik direktör Zico'nun, Rio'da görüştüğü Brezilyalı Ronaldo'ya "Flamengo'ya imza atma, ben seni F.Bahçe'ye alacağım" dediği öğrenildi.

F.Bahçe'de Milan'ın yıldızı Ronaldo konusunda heyecanlı bir bekleyiş başladı. Yönetimin "Ronaldo ile ilgilenmiyoruz" sözlerine rağmen, Zico'nun geçen hafta yardım maçı için gittiği Brezilya'da Ronaldo'ya "Flamengo'ya imza atma, seni F.Bahçe'ye alacağım" dediği öğrenildi. Ronaldo'nun da "Senin, Alex'in, Carlos'un olduğu takımda oynamak isterim" dediği viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
belirtildi.

FLAMENGO BASTIRIYOR

Ancak Ronaldo'yu transfer etmek isteyen Brezilya'nın Flamengo kulübünden dün yapılan açıklamada, yıldız futbolcu için Milan'la el sıkışıldığı kaydedildi. İtalyan La Gazzetta Dello Sport gazetesinin haberine göre, Flamengo Başkanı KLeber Leite "Yakında Ronaldo ile sözleşme imzalayacağız. İki taraf da birbirini istiyor" dedi. Fakat bu haber Milan yetkililerince doğrulanmadı.

Fener Antalya'da

Belek'te kamp yapacak olan sarı-lacivertli kafilede 23 oyuncu yer alıyor; Carlos bugün geliyor.

F.Bahçe, ikinci yarı kamp çalışması için dün Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla saat 19.00'da Antalya'ya gitti. Sarı-lacivertliler, Belek'teki Arcadia Otel'de yapacağı kampla, İstanbul'da 4 gün önce başladığı 2. yarının hazırlıklarını sürdürecek. Kamp kafilesi, toplam 23 oyuncudan oluşurken, Carlos'un bugün Antalya'da arkadaşlarına katılacağı açıklandı. Alex, Tümer ve Appiah ise kadroda yok. Dün F.Bahçe'yi Antalya'da coşkulu bir taraftar grubu karşıladı.

Appiah çok üzgün

Bu sezon sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan ve sezonu kapattığı ileri sürülen Appiah, çok üzgün olduğunu söyledi. İtalya'daki kontroller sonrasında da sakatlığının çok ciddi olduğu anlaşılan Ganalı futbolcu "Takımımı özellikle Şampiyonlar Ligi'nde yalnız bırakacağım için çok üzgünüm" dedi.

2007 harika bir yıl oldu

F.Bahçe'nin sol kanat oyuncusu Vederson, hayallerini kurduğu takıma geldiği için, 2007'yi "Harika bir yıl" olarak değerlendirdi. Vederson, "2007 ailem, kendim ve takımımım adına çok güzel bir yıldı. Ben hayallerini kurduğum takıma geldim. Bu bakımdan 2007 benim için harika bir yıl oldu" diye konuştu.

Yeniden kulübeye dönmem

KEZMAN'ın sakatlanması üzerine forma şansı yakalayan ve attığı gollerle dikkat çeken Semih, tekrar yedek kulübesine dönmeyeceğini söyledi. Semih, iyileşen Kezman'la forma rekabetine gireceğini belirterek "Kendime güveniyorum ve rekabeti kazanacağıma inanıyorum. Tabii sonuçta iyi olan oynayacak ve bundan F.Bahçe kârlı viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
çıkacak" diye konuştu.

F.Bahçe günlüğü

Önder beklemede

Rubin Kazan'dan teklif alan ancak yönetimle görüşmediği için yanıt veremeyen Önder, bir an evvel durumunun netleşmesini istiyor. F.Bahçe'de mutlu olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, "Şartlar neyi gösterir bilemem. Yönetimle yapacağımız toplantı bu nedenle çok önemli" dedi.

Biz bir aileyiz

F.BAHÇE'de son maçlarda oynadığı futbolla herkesin takdirini kazanan Selçuk, takımdaki aile ortamının herkesi olumlu etkilediğini açıkladı. Başarılı futbolcu, "Zico, oyuncular arasında ayrım yapmıyor. Futbolcular arasında arkadaşlık da üst düzeyde" dedi.

Tecrübe kazandım

Geçen sezon pek çok eleştiri alan kaleci Volkan, bu sezon gösterdiği performansla 2008 yılına en mutlu girenlerden oldu. Eleştirilerin azalmasına sevinen Volkan şu açıklamayı yaptı: "Zaman, bana tecrübe kazandırıyor. Çıktığım her maçta bir öncekinden daha iyi olmaya çalışıyorum."

Demek ki iyiyim

İLK yarının son haftalarında teknik direktör Zico'nun 90 dakika forma verdiği Gökhan Gönül, "Sorumluluğumuzun farkındayız" dedi. Genç futbolcu, "Demek ki ben de bu sorumluluğu iyi yerine getiriyorum. Yoksa bu şansı bulamazdım" ifadesini kullandı.

Askerlik görünüyor

Yurtdışına transfer olup askerliği ertelemeyi düşünen Tümer'in planı şimdilik gerçekleşemiyor. Köln'den teklif aldığı söylenen futbolcu için henüz resmi girişimde bulunulmadı. Bu yüzden ümitleri azalan Tümer'in kara kara düşündüğü ve bir an evvel kulüp bulmak için çabaladığı öğrenildi.

Volkan'ın hayali

YEDEK kalecilerinden Volkan Babacan'ın en büyük hayali, bir derbi maçta F.Bahçe kalesini korumak. Volkan, "Henüz 20 yaşındayım ve F.Bahçe gibi büyük bir kulüpteyim. Çok çalışarak bu hayalime ulaşmayı hedefliyorum. Bir gün neden olmasın" dedi.