Arama


eylüle isyan - avatarı
eylüle isyan
Ziyaretçi
4 Ocak 2008       Mesaj #122
eylüle isyan - avatarı
Ziyaretçi

Bilim ve Teknik Dergisi aşk üzerine yapılan son araştırmaları sayfalarına taşıdı.


Haberde "Erkekler neden aldatır?'', "Kaçan sevgili neden kıymetli olur?'' ve "Kıskançlığın nedeni nedir?'' gibi soruların bilimsel cevapları verildi. İşte dergide yer alan bazı sorular ve cevapları:

Erkekler neden aldatır?


Araştırmalara göre erkeklerin aldatma sebebi 'soyunu devam ettirme' içgüdüsü. Erkekler her ne kadar tüm partnerlerinden çocuk elde etmeyi planlamasa da bu duygu bilinçaltında yer alıyor. Kadınların aldatmasının sebebi ise 'var olandan daha iyi bir eş bulabilme ümidi' olarak açıklanıyor.

Kıskançlığın sebebi nedir?


Kıskançlık, eşini başka birine kaptırma tehlikesi ortaya çıkar çıkmaz başlıyor. Kadınlar, bir çocuğun kendisine ait olup olmadığından yüzde 100 emin olabiliyor. Fakat erkek için aynı durum geçerli değil. Bu yüzden erkekler, eşlerinin sadık olmasına daha fazla önem veriyor.

Kaçan sevgili neden kıymetli?


Bir ilişki sona erdiği zaman, terk edilen kişinin vücudunda çeşitli değişiklikler oluyor. Terk edilenin beyni, tehlike durumlarında salgılanan 'epinefrin' hormonunu üretiyor. 'Epinefrin' hormonu ise sinir sistemini etkileyerek kişinin terk edene olan tutkusunu artırıyor. Böylece terk edilen, ayrılana daha çok aşık oluyor.

Aşk kalbi nasıl etkiliyor?


Bir kişi aşık olduğunda beyin 'dopamin' ve 'norepinefrin' hormonlarını salgılıyor. 'Dopamin' kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlıyor. 'Norepinefrin' ise adrenalin salgısını tetikliyor. Adrenalin, heyecan durumunda salgılanan bir hormon olduğu için bir kişi, sevgilisini gördüğünde kalbi daha hızlı atıyor.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 15:03