Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #833

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
4 Ocak 2008       Mesaj #833
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Van ve İnegöl'de büyük miktarda patlayıcı ele geçirildi!

sontur14

Sebahatin YILMAZ/DHA

Van’da Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'da dünkü bombalı saldırıya benzer bir eylem yapma girişimini son anda önledi. Sabaha karşı şüphe üzerine takibe alınan bir minibüste yaklaşık 50 kilo patlayıcı ile çok ayıda el bombası ve mayın ele geçirildi.
Diyarbakır’daki patlamadan sonra Van’da güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkaran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 03.30 sıralarında İpekyolu Caddesi’nden geçen bir minibüsü şüphe üzerine takibe aldı. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan kişiler, peşlerine takılap ekiplerden kurtulamayacaklarını anlayınca minibüsü Van Kalesi yakınında terkederek izlerini kaybettirdi.
Çevrede sıkı güvenlik önlemleri alan polis, bomba yüklü olduğu tahmin ettiği araca sinyal kesici ‘jammer’ araçla yaklaştı. Ardından da minibüste yapılan aramada 50 kilogram patlayıcı madde ile çok sayıda el bombası ve el yapımı mayın ele geçirildi.
Bomba imha uzman ekiplerinin patlayıcıları etkisiz hale getirmesinden sonra minibüs, Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürülerek daha geniş çaplı incelemeleden geçirildi. Patlayıcılar ile ilgili olarak polis geniş çaplı operasyon başlattı.
Bu arada Diyarbakır’daki patlamanın ardından Van’da Emniyet Müdürlüğü ekipleri kamu kurum ve kuruluşlarının önünde park eden araçları tek tek kaydetti. Özellikle minibüsleri şehir merkezinin giriş ve çıkışlarında durdurarak en yakın karakola götürüp kapsamlı aramalardan geçirmeye başladı.

Diyarbakır'dan gelen araçta C4 patlayıcı ele geçirildi!

Bursa İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda, bir araçta C-4’ün de aralarında bulunduğu çeşitli patlayıcılardan oluşan düzenek ele geçirildiği, 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aracın Diyarbakır'dan Bursa'ya geldiği belirtildi.
A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, istihbarat çalışmaları sonucu, Bursa’ya yüklü miktarda patlayıcı madde getirileceği bilgisini alan güvenlik güçleri, dün öğlen saatlerinde İnegöl-Bursa kara yolunun 11.
kilometresinde bir akaryakıt istasyonu yakınında şüphe üzerine 21 DU 093 plakalı aracı durdurdu. Jandarma narkotik ekiplerinin özel eğitimli köpeklerinin de katıldığı operasyonda, istasyona çekilen ve aranan aracın arka bölümünde C-4’ün yanı sıra, başka patlayıcılardan da oluşan düzenek ele geçirildi. Düzenekteki patlayıcının 10 kilogramdan fazla olduğu öğrenildi.
Araçta bulunan 1 kişi gözaltına alındı.
Sorgulaması devam eden zanlının bağlantıda olduğu kişi ya da kişilerin araştırıldığı bildirildi.