Arama


Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
7 Ocak 2008       Mesaj #236
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bizim yılımız

Büyük sıkıntılar yaşamalarına rağmen 2007'yi iyi bir noktada uğurladıklarını belirten başarılı hoca: Yeni yıldan umutluyum.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, 2008'in 'Beşiktaş'ın yılı' olacağını iddia etti. 2007'de küçümsenemeyecek problemler yaşadıklarını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "Buna rağmen 4 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Üstelik 6 puan toplayıp, 2. tur şansımızı son maça taşımayı başardık. Lige baktığımızda durum kötü değil. Onca hakem hatasına rağmen liderin 3 puan gerisindeyiz" dedi.

DAHA İYİ BEŞİKTAŞ
"Bu şartlar altında 2007'yi başarılı kapattığımızı söyleyebilirim" yorumunu yapan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "2. yarıda 9 maçımızı İnönü'de oynayacağız. Sivas dışında zirveye aday gösterilen tüm takımlar İnönü'ye gelecek. Bu durum bizim için önemli bir avantaj. Hem Türkiye Kupası'nda hem de ligde mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Taraftara daha iyi bir Beşiktaş izlettireceğiz."

Beşiktaş Lucescu'nun yıldızının peşinde

Holosko'yu transfer ederek 2008'in ilk büyük bombasını patlatan Beşiktaş, şimdi de Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk takımında oynayan Mariusz Lewandowski'nin peşine düştü. 29 yaşındaki Polonyalı defansif orta saha oyuncusu, güçlü fiziği ile rakip forvetler için tam bir korkulu rüya.

Kartalı uçurur

Yabancı stoper için dört koldan girişimlerini sürdüren Beşiktaş'ın listesine yeni bir isim daha eklendi. Kartal'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun; Coloccini, Ze Castro ve Meite ile maddi konulardaki pazarlıklarını sürdüren siyahbeyazlılara "Mariusz Lewandowski tam sizin aradığınız bir oyuncu" diyerek Polonyalı stoper için yeşil ışık yaktığı viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
öğrenildi.

İSTİKRARLI BİR YILDIZ

Uzun süredir arayışta olan Beşiktaş'ın da bunun üzerine Shakhtar Donetsk'te forma giyen 29 yaşındaki Polonyalı için düğmeye bastığı belirtildi. 2001'den bu yana Donetsk forması giyen Lewandowski, Polonya'nın 2006 Dünya Kupası kadrosunda da yer almıştı. Milli oyuncunun sözleşmesi haziranda bitiyor.
Kötü golcü değilim

Kupa maçında 23 dakika forma giyen ve bir de gol atan Arjantinli forvet, "Kapasitemin yarısıyla oynuyorum" dedi.

FAZLA ŞANS VERİLMEDİ

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Higuain, DİSKİ maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arjantinli forvet, "Ben kötü golcü değilim. Yeteri kadar şans bulamadım. Eğer oynarsam, çok daha etkili olurum" dedi.

FORMA GİYMEM GEREK

Higuain şöyle devam etti: "Sezonun ilk yarısında kendimi gösteremedim. Çok daha iyisini yapacak kapasiteye sahibim. Şu anda % 50 ile oynayabiliyorum. Eğer Beşiktaş'ta kalırsam, neler yapabileceğimi herkese göstereceğim. Kesinlikle başarısız bir forvet değilim."

Bu Kartal Holosko ile yüksek uçar

Beşiktaş formasını ilk kez sırtına geçirdiği DİSKİ deplasmanında performansıyla hem otoritelerden tam not alan hem de taraftarın gönlüne taht kuran Holosko'nun keyfi yerinde...

Holosko'nun keyfi yerinde

Beşiktaş formasını ilk kez sırtına geçirdiği DİSKİ deplasmanında performansıyla hem otoritelerden tam not alan hem de taraftarın gönlüne taht kuran Holosko'nun keyfi yerinde... 46 dakika sahada kaldığı DİSKİ maçında 1 asist yapıp, 2 kez de golle burun buruna gelen Slovak yıldız, Beşiktaş formasını giymekten büyük onur duyduğunu söyledi. Uzun süredir hayalini kurduğu kulübe geldiğini belirten Holosko, "Gerek hocamın, gerekse camianın benden neler beklediğini biliyorum. Kimseyi mahcup etmeyeceğim" açıklamasını yaptı.
Günlüğü 12 milyar!

Beşiktaş'ın listesindeki Coloccini'nin senelik 2.5 milyon euro alması sorun yaratıyor.

RAKAM ÇOK YÜKSEK

Ara transferde takımı güçlendirmek için harekete geçen Beşiktaş stoper arayışlarını aralıksız sürdürürken, listenin başındaki ilk isim olan Fabricio Coloccini'nin Deportivo'dan aldığı yıllık 2.5 milyon euro'luk ücret sıkıntı yarattı. Siyah-beyazlılar bu parayı vermeye yanaşmıyorlar.

DENGELERİ BOZAR

Teknik direktör Sağlam, Coloccini üzerinde dururken; bu futbolcuya 2.5 milyon euro ödenirse, Arjantinli yıldızın günlüğü 12 milyar liraya (12 bin YTL) gelecek. Yönetim bu rakamın, takımdaki dengeleri bozmasından korkuyor.

Beşiktaş günlüğü

Kurtuluş nerede?

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, genç yıldız Serdar Kurtuluş'un bir an önce hazır duruma getirilmesini istedi. Sağlam, "Serdar Kurtuluş genç ve sağlıklı bir oyuncu. Sakatlığı bu kadar uzun sürmemeliydi. Ona ikinci yarıda ihtiyacım var" diyerek sağlık ekibini uyardı.

Nobre alkışlandı

Bu sezon teknik direktör Sağlam tarafından fazla forma şansı bulamayan Nobre, DİSKİ maçındaki oyunuyla alkış topladı. Kupa maçında 6 net pozisyon bulan, bir gol atan, iki topu direkten dönen forvet için "Özlenen Nobre geri döndü" yorumu yapıldı.

26 maçlık özlem bitti

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Cisse, 26 maç sonra golle tanıştı. DİSKİ maçında takımının ilk gölünü rakip filelere gönderen Cisse; bu sezon oynadığı 14 lig, 6 Devler Ligi, 4 ön eleme, 1 kupa, 1 de Süper Kupa maçındaki ilk golünü atarak bu özlemini gidermiş oldu.

Engin'den teşekkür

Menajer Sinan Engin, DİSKİ maçının ardından genç futbolcu Aydın Karabulut'u özel olarak kutladı. Engin'in, sadece attığı güzel gol değil oynadığı etkili futbolla da herkesin takdirini alan Aydın'a, "Böyle devam ettiğin sürece milli forma da senin olur" dediği ifade edildi.

Batuhan'a tatlı sert

Beşiktaş teknik kadrosu, DİSKİ maçında ilk 11'de sahaya çıkan ancak etkisiz futbolu nedeniyle yerini Holosko'ya bırakan Batuhan'ı uyardı. Siyahbeyazlıların, "Senden büyük beklentilerimiz var. Yeteneklisin ama takıma daha çok katkı sağlamalısın" dediği öğrenildi.

BEFAM da Antalya'da

Vestel Manisa'dan Uğur İnceman'ı isteyen ama olumsuz yanıt alan siyah-beyazlıların transfer komitesi BEFAM'ın yetkilileri, Antalya'ya demir attı. BEFAM'ın, burada kamp yapan takımların maçlarını izleyerek, özellikle genç yetenekleri yakın takibe aldıkları öğrenildi.