Arama


arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
23 Mart 2006       Mesaj #5
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Bahar makyajı

Baharın gelmesiyle, kış makyajını da artık bir kenera bırakmanın zamanı geldi. Bu sezonun bahar makyajında doğallık ön planda ve hafif renkler hakim. Belli belirsiz gölgelerle cildinizin duruluğunu ve berraklığını vurgulayabilirsiniz. Vitrinlerin pembeye boyandığını da göz önünde bulundurarak pembe ve lila tonlarında makyaj yapmak hiç de fena olmayacağını düşünüyoruz.

Ten:
Öncelikle, göz altınıza göz kremi sürün. Göz kremi, göz çevresindeki hassas bölgeyi yumuşak ve nemli tutar. Böylece göz makyajınız daha başarılı ve kalıcı olacaktır. Daha sonra, ince bir makyaj fırçası veya parmak uçlarınızı kullanarak ten renginizle uyumlu bir kapatıcı (concealer) uygulayın. Kapatıcıyı uygularken kaş çizgisine kadar gitmeyi ve göz çevresinin dip köşelerine kadar ulaşmayı unutmayın; bu kısımlar gölgelerin en derin olduğu bölgelerdir. Dayanıklı olması için, kapatıcı sürdüğünüz bölgeyi pudralayın. Daha sonra cilt tonunuza olduğu kadar cilt tipinize de uygun olarak seçtiğiniz bir fondöteni tüm yüzünüze eşit olarak ve iyice yedirerek uygulayın. Hafifçe pudralanarak ten makyajınızı tamamlayın.

Gözler:
Göz kapaklarınızı kaş kemiğine kadar beyaz renk far ile boyayın. Göz kapağından kaşlara doğru, göz fırçası yardımıyla, çok açık pembe far ile beyaz rengi gölgeleyin. Daha sonra göz kapağınıza hafif darbelerle pembe far uygulayın. Böylece göz kapaklarınız parlaklık kazanacaktır. Daha derin bir renk ve dramatik bir parlaklık elde etmek için rengi parmağınızla dağıtarak sabitleyin. Sadece üst göz kapağınıza ince bir hat halinde siyah renk eyeliner çekin. İki kat siyah rimel uygulayıp göz makyajını bitirin.

Yanaklar:
Gülümseyin ve elmacık kemiklerinizin üzerine, saç diplerinize doğru dışa ve yukarıya ulaşarak soluk pembe renkte allık sürün. Bu katın üzerine, daha canlı tonda pembe bir allığı hafifçe bastırarak elmacık kemiklerinizin altına, omuz ve dekoltenizin tümüne uygulayın.

Dudaklar
Dudaklarınızı koyu toprak rengi mat bir rujla boyayın. Üzerine bir kat renksiz parlatıcı sürün.