Arama

Çanakkale Kahramanları - Tek Mesaj #24

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2006       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Çanakkale Destanı animasyon oluyor..

Fatih Öğretmen, şanlı bir zaferi çocuklara anlatabilmek için 2 yıldır çalışıyor

Konya'da bir resim öğretmeni Türkiye'nin en uzun metrajlı animasyon filmini hazırlamak için kolları sıvadı. Kendi imkanlarıyla iki yıldır üzerinde çalıştığı Çanakkale Destanı adlı aminamsyon filmini büyük ölçüde tamamlayan Fatih Gülbahar, yapımının sinema salonlarında da gösterilmesi için Kültür ve Milli Eğitim Bakanlıklarından destek bekliyor. İşte Fatih öğretmenin Çanakkale Destanı.

Bu çarpıcı sahneler, Konya Feritpaşa ilköğretim okulu Resim öğretmeni Fatih Gülbahar'ın iki yıldır üzerinde çalıştığı Çanakkale Destanı animasyon filminden.

"Çocuklarımız pokemon kültürüyle yetişiyor. İstedim ki bizden bir şeyler olsun" diyen Konya Feritpaşa İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Fatih Gülbahar iki yıldır kendi imkanlarıyla Çanakkale Destanı isimli animasyon film üzerinde çalışıyor. Bu düşünceden yola çıkan Fatih Öğretmen, yalnız Türk tarihinin değil dünya tarihinin de en büyük zaferlerinden birisi olan Çanakkale Savaşının filmini yapmaya karar vermiş.

Çalışmalarını tamamen kendi kısıtlı imkanlarıyla evinde sürdüren Fatih Gülbahar, tarihe bağlı kalarak hazırladığı filminde karakter ve sahneleri de bire bir gerçek kesitlerden seçmiş. Animasyonda kullandığı sinema dili ise oldukça etkileyici.

18 Mart'ta başlayıp Ağustos sonuna kadar en sıcak savaşın yaşandığı 6 aylık süreci senaryoya aldığını ve bu zaman diliminde yapılan savaşların ve destansı olayların kahramanlarına sadık kalarak filme uyarlandığını belirten Fatih Öğretmen, filminin tamamlanan bölümlerini öğrencileriyle birlikte izleyerek hem onlara Çanakkale ruhunu aşılıyor, hem de yeni çalışmalarına ilham almaya çalışıyor. Önemli bir tarihi mirasa Türkiye'de bir ilke imza atarak sahip çıkan resim öğretmeni, ilgili makamlardan da destek bekliyor.
Son düzenleyen Safi; 16 Kasım 2016 01:11