Alıntı
tozasor adlı kullanıcıdan alıntı Selammlar benim iternet bağlantısıyla ilgili bi problemim var.. Airties marka wireless modem kullanıyorum, dünden beri masa üstü bilgisayarımda bağlantı yok.. Sağ altta ünlem işareti var ve bağlantı yok diyor.. Ama modem kablosunu laptopuma takınca bağlantı geliyor laptopa.. IP alamıyorum sanırım.. Ne yapabilirim
Dün elektrik filan kesildi mi? Çünkü bende elektrik kesildiğinde monitör ethernet kartıyla uyumsuzluğa sebep olup bu soruna neden oluyor. Yalnız benim sorunum modemle alakalı değil. Sorun ethernet kartında. Böyle olduğunda modemin üzerindeki LAN ışığı sönüyor. [Sizde yanıyorsa tam yardımcı olamayacağım ama siz yine de okursunuz bu yazıyı

.] Ethernet kartının daha doğrusu Yerel Ağ Bağlantısının Özelliklerine gittiğimde açılan pencerede "Bağlanırken kullan" yazan bir yer var ve altında ethernet kartının adı yazıyor. Fareyle üzerine geldiğinde ipucu beliriyor ve MAC adresi olarak hep 00-00-00-00-00 mı gösteriyor, yoksa daha anlamlı değişik sayı ve harfler mi?
Eğer 00-... değilse, o zaman ethernet kartı düzgün çalışıyor demektir. Aynı sayfada TCP/IP özelliklerini açıp, IP otomatik mi alınıyor, yoksa elle belirlenmiş bir IP mi alınmaya çalışılıyor ona bakın. Elle diyorsa, siz otomatiğe geçirin. Otomatik diyorsa, elle'ye geçirin (elle hangi IP'nin alınacağından emin değilseniz bunu denemeyi boşverin).
Eğer MAC adresi 00... diye gösteriliyorsa, bilgisayarınızı kapatın, monitörü fişten çekin, sonra bilgisayar tam açılana kadar monitörü fişe takmayın. Modemdeki ışık yanar ve veri alışverişi yapıyor gibi yanıp sönerse o zaman monitörü takın. Bakın bakalım, çalışmaya başlamış mı. Uyumsuzluğa sebep olan aygıt illa monitör olmayabilir, sadece benim durumumda bu böyle, siz diğer aygıtlar için de deneyebilirsiniz. Kusura bakmayın, ben sorunu bu şekilde yaşadığım için kendi tecrübelerimi aktardım, başka elimden birşey gelmez.