Arama


Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
25 Ocak 2008       Mesaj #5
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
İnanmış çocuklar!

Başkent'in Kırmızı-Siyahlı ekibi Gençlerbirliği Oftaşspor, hem ligde, hem de kupada gösterdiği başarılarla adeta parmak ısırtıyor.
25.1.2008


Ligde son olarak deplasmanda Trabzonspor'u deviren Oftaşspor, kupada da Galatasaray'ı farklı yenerek ilk 8 takım arasına kalma başarısı gösterdi. Her türlü masrafları dahil toplam 5 milyon YTL bütçesi bulunan kırmızı siyahlı ekipte 10 futbolcu 6 yıldır bir arada oynuyor. Takımın en yaşlı futbolcusu ise 25 yaşındaki kaptan İlhan. Ligin flaş ekibinde en düşük transfer ücreti 100 bin YTL, en yüksek ücret ise 250 bin YTL. Kulüp, kupadan elde edilen gelirin yüzde 30'unu futbolculara dağıtmayı taahhüt etmiş. Ligde futbolcular iç saha galibiyetlerinde 25 bin YTL, deplasman galibiyetlerinde ise 50 bin YTL toplam prim alıyor ve bu para futbolculara dağıtılıyor.
Kulüp başkanı Turgay Kalemci, takımını 7 yaşındaki bir çocuğa benzetiyor. Bu güne kadar bu çocuğun çok iyi yetiştiğini belirten Kalemci, "Çok kişilikli ve karakterli bir çocuk yetiştiriyoruz. Allah bozmasın. Bu şekilde devam edersek ve bozulmazsak, 3-5 sene içerisinde Ankara'dan şampiyon bir takım ortaya çıkacak. Ayrıca bu sene Türkiye Kupası'na da talibiz. Başarımızın sırrı herkesin kendi işini yapması. Bizde hoca sadece çalıştırma ve taktik ile ilgilenir. Onu angarya işlerle uğraştırmaz, kafasını da dağıtmayız. İnanıyorum iki 1-2 sene içerisinde milli takımımıza 3-4 futbolcu daha vereceğiz" dedi.
Takımının uzun süre birlikte oynamasının büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan teknik direktör Osman Özdemir ise, "Herkes kendi işini bilince işimiz kolaylaşıyor. Kemikleşen yapı da başarıda rol oynuyor. Süper Lig'e çıktığımız yapıyı koruduk. Kendimize Trabzonspor'un yıllar önceki yapısını örnek aldık. Yetiştirdiğimiz futbolcuların kıymetini bildik, onları bir arada tuttuk. Bu hem lig, hem de kupada başarı getirdi. Bu performansımızı devam ettirirsek, başarılı oluruz. Ayrıca bir iki futbolcumuz da Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası'na gider" diye konuştu.