Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #839

The_RepLaCeMeNT - avatarı
The_RepLaCeMeNT
Ziyaretçi
25 Ocak 2008       Mesaj #839
The_RepLaCeMeNT - avatarı
Ziyaretçi
SÜREYYA AYHAN'A ÖMÜR BOYU MEN...

662db72497c42d8fd90f76a3f42e9d51
Doping kullandığı gerekçesi ile Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'na sevk edilen ve bugün son duruşması yapılan milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a şok ceza. Ceza Kurulu yaklaşık 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrasında Süreyya Ayhan'a doping kurallarının 2. ihlali sonrasında ömür boyu yarışmalardan men cezası verdi. Ceza Kurulu ayrıca Süreyya Ayhan'ın antrenörü ve eşi Yücel Kop'u ise 2 yıl yarışmalardan men etti.

Bugün saat 13.00'de başlayan ve 15.45'te sona eren toplantıya Federasyon Ceza Kurulu'ndan Ömer Remzi Arıkan, İhsan Yeşilyurt, ve Hüseyin Serin'in yanı sıra Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker katılırken, Milli atlet Süreyya Ayhan, eşi Yücel Kop ve Avukatı Osman Buldan ile birlikte katıldı.
Dava öncesinde Avukat Osman Buldan'ın esasla ilgili kararın açıklanacağı bölümü görsel ve yazılı medya mensuplarının da izlemesi isteği Ceza Kurulu Başkanı Ömer Remzi Arıkan tarafından reddedildi.
Kararı gözyaşları içerisinde karşılayarak basın mensuplarının karşısına çıkan Süreyya Ayhan, "Ceza sadece bana değil ülkeme verilmiştir." dedi.
Ayhan, "Duruşmanın başından beri böyle bir cezayı beklemiyorduk. Ben hiç ümidimi kaybetmemiştim. Ama ceza sanki suçu işlemeden önce kesilmiş. Bizim hakkımızdaki karar önceden verilmişti. Ülkemizde sporu yöneten insanların art niyetli olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak iyi değerleri kaybetmeye devam ediyoruz. Bu karar beni korkutmak için verilmiştir. Belki de hukuk savaşımın dışında ceza almayacağım. Ancak kaybolan yıllarıma yazık olacak." diye konuştu.