Flaş...Flaş...Flaş... Barusso Cim Bom'da
Galatasaray'da dün hayli sıcak saatler yaşandı. Alman hoca, transferdeki belirsizliğe isyan edip, ağır sözler söylerken, yönetim jet hızıyla ilk yıldızı kadroya kattı. İsveçli kaleci İsaksson'un da yolda olduğu öğrenildi.
26.1.2008
Kalli-Polat-Sezgin üçgeni
Cim Bom'da gün büyük bir şokla başladı. Gazeteciler Ankaragücü maçıyla ilgili açıklamalar beklerken, Karl Heinz Feldkamp açtı ağzını yumdu gözünü: “Adnan Polat ve Adnan Sezgin ile uzun bir toplantı yaptık. Transferi konuştuk. Önce Haziran’da konuşmuştuk ve 35 kişilik kadroyu düşürmüştük. Sonra Kasım’da yine bazı görüşmeler yapmış ve kararlar almıştık. Takıma takviyenin şart olduğu konusunda fikir birliğine varmıştık. Bakın, futbolcularım ısınırken sakatlanıyor. Şimdi PAF’tan iki oyuncu alarak sahaya çıkacağız. Görüyorsunuz; başımıza gelmesi muhtemel her kötü şey geliyor...”
‘Ya beraberiz ya da...’
“Benim göndermem gereken oyuncular da var, alınmasını istediğim oyuncular da. 31 Ocak’a kadar yapılacak transfer çalışmalarına göre ‘beraber mi olacağız’ yoksa ‘birbirimize karşı mı olacağız’ ortaya çıkacak. Ben başarı istiyorum, camianın da bunu istemesini arzuluyorum. Ancak başka konulara öncelik veriliyorsa ve ben bunu hissedersem sonuçlarını değerlendiririm. Basinas ve Barusso listemizde. Görüşüyoruz, ama benim için önemli olan imzalanan mukavele. 31 Ocak’a kadar 4 oyuncu alınmazsa kararımı gözden geçiririm. Daha net bir ifadeyle belirtmek gerekirse, istifa ederim...”
İki gün içinde bitebilir
Bu sözler gündeme bomba gibi düşerken, Başkanvekili Adnan Polat’tan Kalli’ye jet yanıt geldi: “Hem Barusso hem de Roma ile anlaştık. Evet, resmi imza atılmadan transfer bitmiş sayılmaz. Ancak biz artık 23 yaşındaki bu oyuncunun Afrika Kupası’ndan direkt İstanbul’a gelmesini bekliyoruz...” Böylece Kalli’nin istediği ön libero kadroya katıldı. Bu arada Sarı-Kırmızılı yönetimin uzun süredir peşinde olduğu M.City’nin İsveçli kalecisi İsaksson’un transferinde de mutlu sona çok yakın olduğu öğrenildi. Deneyimli file bekçisinin transferinin iki gün içinde kesinlik kazanması bekleniyor.
Raşit ALTUN
Kaan Bora Barusso'yu anlatıyor
Biraz Desailly, biraz Vieira Linderoth’un boşluğunu doldurmak için alınan Ahmed Barusso’nun, İsveçli’den fiziksel özellikleri de tarzı da çok farklı. 23 yaşındaki Ganalı orta saha oyuncusu; Desailly, Vieira profiline daha yakın... İtalya 3. Ligi’nde Manfredonia’da parladı. 2. Lig’de Rimini formasıyla ilk 9 haftada gösterdiği performans bile Çizme’nin devlerinin dikkatini çekmeye yetti. Ayağı kırıldıktan sonra dönüp dönmeyeceği kesin olmayan Barusso ile sezon başında Beşiktaş da çok uğraşmıştı. Ancak Milan’ın da çok istediği bu oyuncu tercihini Roma’dan yana kullandı. Sarı-Kırmızılı ekipte İtalya Milli Takımı’nın da formasını giyen De Rossi ile Perrotta’nın gölgesinde kaldı. Güçlü fiziğini çok iyi kullanıyor ve gole de yakın bir oyuncu. Roma’da mutlu değildi ve futbola susamış bir oyuncu olarak, Galatasaray’a çok özel motivasyonla gelebilir. Tabi ki Basinas’ın kalitesi tartışılmaz ama 32’lik Yunan yıldızın yerine geleceğe yatırım amacıyla 23 yaşında yıldızı yeni parlayan bir futbolcunun alınması oldukça mantıklı bir seçim.