Arama

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
31 Ocak 2008       Mesaj #6
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Sandro uçuruyor

Gençlerbirliği Oftaşspor'un Brezilyalı futbolcusu, FANATİK'e samimi açıklamalarda bulundu.
31.1.2008

OFTAŞ’ın yükselişinde büyük rol oynayan ve takımını sırtlayan Brezilyalı yıldız, “Başarımızın sırrı, takım ruhunda yatıyor” dedi.

Süper Lig’de aldığı başarılı sonuçlar ile dikkat çeken Gençlerbirliği Oftaşspor’da Brezilyalı futbolcusu Sandro Da Silva Mendonça, FANATİK’e samimi açıklamalarda bulundu. Son haftalarda birbirinden şık goller atan başarılı oyuncu,-5 derecede objektifimizin karşısına geçti ve içini döktü.

Başarının sırrı

“Genç ve dinamik bir kadroya sahip olmamız başarıyı beraberinde getiriyor. Takımda arkadaşlık ön planda olduğu için herkes işini mutlu bir şekilde yapıyor. Herkes birbiriyle kardeş gibi. Düşen her futbolcunun elinden hepimiz tutmaya çalışıyoruz. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular uyum içinde olduğumuz için başarı kaçınılmaz oluyor. Herkes sezon başında Oftaş’a ‘düşer’ gözüyle bakıyordu. Ancak büyük bir sürprize imza attık... Ama daha yapacağımız çok iş var.”

Adaptasyon sorunu yaşadım

“İlk yurt dışı deneyimimi Türkiye’de yaşadım. Gençlerbirliği’ne transfer olduğum ilk yıl adaptasyon sorunum oldu. Doğal olarak istenen performansı gösteremedim. Sezon başında ise soluğu Gençlerbirliği Oftaşspor’da aldım. Teknik Direktör Osman Özdemir bana güvendiğini ve benim neler yapabileceğimi her fırsatta dile getirdi. Çok çalıştım ve istenen performansa ulaştığımı düşünüyorum. Ancak bana göre bireysel futboldan ziyade takım oyunu daha önemli.”

‘Hedefim 10 gole ulaşmak’

“Şu ana kadar ligde 3, Türkiye Kupası’nda da 3 gole imza attım. Hedefim ligde 10 gole ulaşmak. Ancak ifade ettiğim gibi bence kimin gol atacağından çok takımın başarısı daha önemli. Kazanmak için mutlaka gol atmak gerekiyor. Benim ya da bir başka futbolcunun gol atması önemli değil. Brezilya’dan ayrılırken büyük takımlara transfer olmayı hayal etmiştim. Gençlerbirliği, benim için önemli bir basamak. Neticede bu kulüpten dünya takımlarına transfer olan bir çok futbolcu var. Oftaş’taki görevimi en iyi şekilde yerine getirdikten sonra büyük takımlara transfer olmak istiyorum”

Fenerbahçe’ye hayran

“Artık her maç bir final niteliğinde. Şampiyonluk yarışının yanında ligin alt tarafıda çok karışık. Fenerbahçe, Sivasspor, Beşiktaş ve Galatasaray şampiyon olmak için büyük mücadele veriyor. Ama bana göre Fenerbahçe çok kaliteli futbolculardan kurulu olduğu için bir adım önde ve şampiyonluk yarışında daha şanslı. Ayrıca Fenerbahçe’ye de sempati duyuyorum.”

Türk vatandaşı olabilir

“Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Brezilya ile Türkiye arasında benzer noktalar var. Türk vatandaşı olma konusunu şu ana kadar düşünmedim. Ancak ilerleyen aylarda belki bu konuyu detaylı bir şeklide düşünebilirim. Türkiye’de oynayan birçok Brezilyalı futbolcu var. Alex, Roberto Carlos, Nobre, Batista, Jaba, Da Silva, Tita ve Tozo gibi futbolcularla sürekli diyalog halindeyiz.”