Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2006       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KURAN MUCİZELERİKURAN’DAKİ BİLİMSEL MUCİZELER
Ateist düşünceye sahip olan kişiler dine getirdikleri eleştirilerde örnek olarak gösterdikleri olaylar genelde batıda yaşanan kilise ve bilim tartışmaları olmuştur. Gerçekten de kilise ve bilim arasında yaşanan tartışma oldukça kapsamlı ve sancılı geçmiştir. Bugün batı toplumu hala bu tartışmanın travmasını yaşamaktadır. Bu tartışmadan yola çıkarak dini eleştirmeye çalışan kişiler, benzer argümanları İslam dini için de kullanmaya isteseler de, bu gerçeği yansıtmamaktadır. İslam dinin kaynağı olan Kuran’ı bilmeden yapılan bu eleştiriler oryantalist bir bakış açısının ürünüdür. Gerçek ise bundan çok farklıdır.
İslam dünyasında batıda olduğu gibi din bilim tartışması olmamıştır. Bunun sebebi Kuran’da gizlidir. Kuran bilim dışı yada bilime karşı değildir. Aksine ayetler de onlarca yerde, Allah insanları düşünmeye, akletmeye, araştırmaya davet eder. Bunun dışında ayetlerde bilim dışı ve karşıtı hiçbir fikir vaaz edilmez.
Ayetler dikkatli bir şekilde okunduğunda içlerinde ancak günümüz bilimi ile bilinebilecek bir çok gerçeğin saklı olduğu anlaşılmaktadır. Bu bölümde, ancak son yüzyılda ortaya çıkmış bilgilerle bilinebilecek gerçeklerin Kuran ayetlerinde nasıl geçtiğini göreceğiz. Kuran’da bilimsel bu gerçekleri insanlara aktarılırken, hiçbir hurafe yada bilimdışı yanlış bilgiye yer vermemiştir.
Kuran bir bilim kitabı değildir. Bir hidayet kitabıdır. Fakat tüm evreni yaratan ve bu yarattığı evrendeki her bilgiye sahip olan Allah, bu bilgilere de Kuran’da yer vermiştir. Biyolojiden, gök bilimine; jeolojiden, tarihsel gerçeklere kadar bir çok bilgi Kuran’da insanlara sunulmuştur.
RESİM-48
Kuran Allah’ın sözüdür. Göklerin yerin ve ikisinin arasında bulunan her şeyin Rabbi olan Allah bizlere bir hidayet rehberi ve yol gösterici olarak bu kitabı kulu Hz. Muhammed’e vahyetmiştir. Kuran’daki bilimsel mucizeleri okurken her bölümde kendinize şu soruyu lütfen sorun: Bu sözleri 14 asır önce çöl’de yaşamış; bilim ve teknolojiden uzak bir insan söylemiş olabilir mi? Bu ayetler samimi bir şekilde değerlendirildiğinde bunun imkansız olduğu ve Kuran’ın Allah sözü olduğu anlaşılacaktır.