Arama

ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
7 Şubat 2008       Mesaj #2209
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
leventzz adlı kullanıcıdan alıntı

Ya arkadaşlar benim pc çok uzun süre açık kalıyo kapatıp açmaktanda bıktım bilgisayar uyutma düğmesi var mı lütfen yardım edin hadi ustalar göreyim sizi

Alıntı
expCodeR adlı kullanıcıdan alıntı

alt+F4 tuşuna bas sora bekleme modu var orda

Alt+F4 önerisi biraz eksik kalmış, nerede basacağını bilmezse, açık programlarını kapatır. Her neyse...

Eğer işletim sistemin XP ise, Başlat>Bilgisayarı Kapat tıkla, sonra bir pencere açılacak. Çeşitli seçenekler göreceksin. Beklemede ile Hazırda Beklet düğmeleri işini görür ancak işlevleri biraz farklıdır. "Beklemede" bilgisayarı beklemeye alır, harddiske monitöre giden gücü keser fakat bilgisayar hala çalışır. Klavyede ya da farede bir tuşa basınca bilgisayar beklemeden çıkar. "Hazırda Beklet" bilgisayarının o anki açık olan uygulamalarını, işlemlerini harddiske kaydeder ve bilgisayarı kapatır, bir dahaki açtığında bu bilgiler harddiskten çağrılır ve kaldığın yerden devam edersin. Bilgisayarı kapatma seçeneklerinin olduğu küçük pencerede "Hazırda Beklet" düğmesini göremezsen, klavyendeki Shift (Ctrl'nin üstündeki ok) tuşuna basmayı dene, "Beklemede" düğmesi "Hazırda Beklet" olarak değişir.

Şu seçeneklere de bakmanı tavsiye ederim: "Denetim Masası (Klasik görünümde) > Güç Seçenekleri" Buradan, işlemi otomatikleştirebilir ve bilgisayarının güç düğmesine bu işlevi atayabilirsin.