Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #33

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
6 Nisan 2006       Mesaj #33
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Irak’ta şiddet sürüyor

Irak’ta şiddet sürüyor. Bomba yüklü bir araç, Necef’in kuzeyinde bulunan Selam Vadisi Mezarlığı yakınlarında infilak etti. Saldırının düzenlendiği yer, Şiiler için kutsal olan Hazreti Ali Türbesi’ne 300 metre mesafede. En az 15 kiºinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı saldırının ardından kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Polis ve Şii güvenlik güçleri tarafında sıkı korunan Necef kentinde bu tür saldırıların nadir düzenlediğine dikkat çekilirken, Şiilerin bu tür saldırıları büyük bir kışkırtma olarak değerlendirdikleri belirtiliyor.
Sabah saatlerinde Başkent Bağdat’ın batısındaki Felluce’de bir askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda da 7 kişi hayatını kaybetmişti.


Şırnak'ta uyus salgını


Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaklaşık 15 bin öğrenci uyuz oldu. Salgın nedeniyle ilköğretim okulları tatil edildi.
Bugüne kadar ilçedeki yaklaşık 30 bin öğrencinin yarısında uyuz hastalığının görüldüğünü söyleyen yetkililer, tatil edilen okulları deterjanlı su ile yıkayarak dezenfekte işlemine başladı. İlçede sokaklarda da ilaçlama yapılıyor.
Cizre’deki uyuz salgınının ilçede iki haftadır şebeke suyunun akmamasının yolaçtığı bildiriliyor. Uyuzun salgın boyutuna ulaşmasında eczanelerde yeterince uyuz ilacı bulunmamasının da etkili olduğu öğrenildi


Bild: Esas suçlu Almanlar


Alman Bild gazetesi, ülkede yoğun şekilde sürdürülen uyum tartışmalarına yer verdiği haberinde, Berlin'de yaşayan yabancıların görüşlerini aktardı.
''Esas suçlu Almanlar'' başlığıyla verilen haberde, 63 yaşındaki Muzaffer adında bir Türkün, ''Almanlar arasında hala yabancılardan nefret ediliyor. Politika da yabancı düşmanı. Medya tek yönlü yayınlar yapıyor'' dediği ifade edildi.
Seçil adlı 27 yaşındaki bir Türk kadını da ''Almanlar suçlu. Bu kadar fazla yabancıyı, şehirlerde eşit şekilde dağıtmalıydılar'' dedi.
Perihan isimli 33 yaşındaki bir Türk kadını, Alman yasalarının din düşmanı olduğunu savunurken, Hüseyin adlı diğer bir Türk ise Almanların ülkeye çok sayıda yabancı gelmesine izin vererek hata yaptığını söyledi.
Turan adında 33 yaşındaki bir Türk de Almanya'ya ilk gelen yabancılara Almanca kursları verilmediğine ve bu kişilerin sadece çalıştırıldığına dikkati çekti.
Marina adında 27 yaşındaki bir Rus kadını da Almanların soğuk olduğunu ve hiçbir duygusallık göstermediğini belirterek, ''Sadece maddiyatı düşünüyorlar'' dedi.
Berlin'de 17 Eylül'de yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) adına başbakan adayı olan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Friedbert Pflüger ise gazeteye yaptığı açıklamada, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Sol Parti'den oluşan Berlin eyalet hükümetinin çok kültürlülük hayalleriyle uyum ve eğitim politikalarını ihmal ettiğini savundu.
Pflüger, 4 yaşındaki tüm yabancı çocuklarına Almanca testi mecburiyeti getirilmesini, okullarda şiddet uygulayan öğrencilere karşı polisin devreye sokulmasını ve sürekli şiddete başvuran öğrencilerin gözaltına alınmasını istedi.
Pflüger, Berlin eyaletinde başbakan olması halinde Almanca bilmeyen hiçbir yabancı çocuğunun okul eğitimi alamayacağını kaydetti.
Öte yandan Berlin'de görev yapan yaklaşık 200 öğretmen, bir toplantı yaparak, aşırı şiddet olaylarından şikayetçi olan ''Rütli Hauptschule'' okulundaki öğretmenlere destek verdi.
Toplantıda konuşan bir öğretmen, bazı Arap öğrencilerin 14 kardeşi bulunduğunu, kendileriyle bir sorun ortaya çıktığında tüm kardeşleri karşılarında bulduklarını ve hakarete uğradıklarını söyledi.
Öğretmenler, sorunları Berlin eyaleti Eğitim Bakanlığı'na ilettiklerini, ancak bugüne kadar yapıcı önlemler alınmadığını belirttiler.