İşimiz çok zor
Bayer Leverkusen Teknik Direktörü Skibbe'den, FANATİK'e özel açıklamalar: Galatasaray çok kaliteli bir takım. Turu geçen taraf rövanşta belli olur.
13.2.2008
Galatasaray’ın UEFA Kupası 3. tur ilk maçında bugün kozlarını paylaşacağı Bayer Leverkusen’in hocası Michael Skibbe, FANATİK okurları için, Bild gazetesinin spor yazarı Vim Vomland’e özel açıklamalarda bulundu.
Galatasaray’da en çok kimlerden çekiniyorsunuz?
- Galatasaray çok kaliteli bir takım. Takım oyununu iyi uygulayan bir ekip. Disiplinli ve taktik olarak oturmuş bir takım. Tabii bunun yanında çok yetenekli oyuncuları da var.
Mesela kimleri kastediyorsunuz?
- Kuşkusuz bunların başında Hakan Şükür geliyor. Hakan’ın geçmişte yaptıkları ortada. O hâlâ çok formda. O Türk futbolunun fenomeni. Bu apoleti de hakkıyla taşıyor. Uzun boyuna rağmen mükemmel bir tekniği var. Hava toplarına hakim ve korkunç derecede tehlikeli bir oyuncu. Ümit Karan’ı da hafife almamalıyız. Son vuruşları çok tehlikeli. Orta sahada Barış çok önemli işler yapıyor. Onu zaten Essen ve Alman Ümit Milli Takımı’ndan tanıyorum. Galatasaray’ın bekleri de çok çalışıp, görevlerini yapıyor. Servet ise defansta tam bir süpürücü görevini üstleniyor. Bir de Afrika’dan gelen Song bu takıma dahil olacak. İşimiz gerçekten zor.
Yani Galatasaray’ı favori mi görüyorsunuz?
- Hayır. Bunu demek istemedim. Yanlış anlaşılmasın. Bu turda Galatasaray ve Leverkusen’in şansları eşit. Bu nedenle çok açık ve net söylemeliyim ki, turu geçen taraf Almanya’da, yani rövanşta belli olur.
Türk futboluna bakış açınız nasıl?
- Türkiye son dönemde Avrupa ve dünya futbolunda kendine yer buldu. Bunu hem bir Avrupa kupası hem de Dünya Kupası üçüncülüğü ile pekiştirdi. 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılması da Türkiye’nin kaliteli bir futbol ülkesi olduğunu gösteriyor.
Bunda Almanlar’ın da katkısı olduğuna katılıyor musunuz?
- Evet, bu doğru. Jupp Derwall, Sepp Piontek, Christoph Daum ve Karl Heinz Feldkamp gibi usta isimler bu gelişime katkı sağladı ve Türk futbolunun Avrupa’da söz sahibi olmasında önemli rol oynadı.
Türkiye’den teklif gelirse çalışmayı düşünür müsünüz?
- Buna kesinlikle hayır demem. Türkiye çok enteresan bir ülke. Antalya’da yaptığımız kampta da bunu gördüm. İnsanlar çok cana yakın. İstanbul takımları olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Avrupa’da her zaman kupalarda kendilerinden bahsettiriyor, başarıyla mücadele ediyor.