Ölüm, bir canlı varlığın (insan, hayvan ve bitkinin) hayati faaliyetlerinin kesin olarak sona ermesidir.
ölüm bu mudur acaba_? hayır! aslında ölüm o boyuttan ayrılan varlığın; geri de kalanlar üzerinde bıraktığı etkidir.bi durgunluk...bi yalnızlık hissi..bi tükenmişlik...herkese-herşeye farklı şeyler öğretir ölüm.kimisine yaşama gücü.kimisine ayrılanın ardında bıraktığı birtakım şeyleri tamamlama hırsı...kimisine de boşvermişlik aşılar ölüm!
ölüm aslında bu boyuttan farklı bi boyuta geçmek değil midir? herkes öyle düşünmez mi bir yakınını kaybettiği zaman? o herzmn beni görüyor,beni izliyor denmez mi?ahh...keşke öyle olsa...ya da herkes öyle olduğuna inanabilse.ama ben inanıoyorum!
ben annemin ölüm haberini tam 1 ay sonra aldım! bilmiyordum ki ben okula girmek için onca zorluğa katlanmaya çalışırken beni izlediğini,bana destek olduğunu! o zamanlar hep düşünüyordum; ben bunca şeye nasıl katlanıyorum diye!ama şimdilerde çok daha iyi anlıyorum sebebini!
biricik annem,beni orada da yalnız bırakmamış!eğitimlerin olduğu 1 ay boyunca sürekli yanımdaymış!hep yardım etmiş bana,hep destek olmuş!ben o zamanlar bilmiyordum olayları.ama yine de ben onu hiç unutmamıştım,o beni unutur muydu hiç!!!
hani derler ya;"anne hakkı ödenir mi hiç?" diye.ödenmez tabi ki! ben onun için bütün bi yaz boyunca koşuşturdum durdum ama...bak...o bizden ayrıldıktan sonra bile bırakmadı beni!yine beni düşündü,yine benim yanımdaydı!ona bi yaz ım değil! bütün yaşamım feda olsaydı!
artık yok! hayır sadece aramızda değil o kadar! ama biliyorum ki...
o her zaman benim yanımda!ne kadar güçlü bi evlat yetiştirdiğini merak ettiği için sürekli beni izliyor! benim hayat ilkem bu;
BUNDAN SONRA PES ETMEK YOK!MÜCADELEYİ BİTİRMEK YOK!
(ama sadece onun yüzünü kara çıkarmamak için!) annem seni çok seviyorum!
07.09.06