Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #34

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
7 Nisan 2006       Mesaj #34
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
İnternet hızı 10 katına çıkacak

Akdeniz kablo ağı pazarının ''yüzde 86'sına sahip olan'' İtalyan şirketi MedNautilus Telekomünikasyon'un, deniz altı fiber optik kabloları ile Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayacağı bildirildi.
MedNautilus Telekomünikasyon'dan yapılan açıklamada, şirketin Telekomünikasyon Kurumu'ndan Altyapı İşletmeciliği Hizmeti Lisansı alarak, alternatif deniz altı fiber optik kablo ağı ile Türkiye'yi dünya telekomünikasyon ağına bağlayan ilk özel teşebbüs olmaya hak kazandığı belirtildi.
MedNautilus Üst Yöneticisi (CEO) Avi Rozenfeld, pazarın serbestleşmesiyle MedNautilus olarak, doğrudan sermaye yatırımı şeklinde ilk üç yıl için 35 milyon dolara yakın bir yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, bu yatırımlarla Türkiye'nin mevcut yurtdışı internet hızının 10 katına çıkacağını aktardı.
Önümüzdeki yıllarda bu yatırımın katlanarak büyüyeceğini vurgulayan Rozenfeld, MedNautilus'un pazara girmesiyle Türkiye'de yurtdışı kiralık devre ve yurtdışı internet bağlantı ücretlerinin ve son kullanıcı internet fiyatlarının düşeceğini ifade etti.
Rozenfeld, kapasitenin artmasının yanı sıra Türkiye'nin mevcut yurtdışı bağlantılarına ilave yedek bir fiber optik kablo ağı da oluşturulacağını vurguladı.

BİR UÇTAN BİR UCA TEK OPERATÖR
İstanbul'dan Marmara ve Ege Denizi'ne çekilecek kablonun, MedNautilus'un İtalya ve İsrail ağına bağlanacağını belirten Avi Rozenfeld, şunları kaydetti:
''Böylece, dünyanın tüm büyük şehirlerinde bağlantı noktası bulunan MedNautilus, bu noktalara uçtan uca tek bir operatörle transmisyon (kiralık devre) hizmeti ve IP İnternet bağlantısı hizmeti de verebilecek. Türkiye'nin bu şebekeye eklenmesi, 2005'te 367 Gbps'lik bir trafik taşıyan MedNautilus'a, başlangıçta 60 Gbps'lik bir ilave kapasite getirecek.''