Arama


DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #2
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
İşKuleleri, Türkiye’nin en yüksek binası olan Kule 1′in de içlerinde bulunduğu Levent’te Türkiye İş Bankası’na ait üç gökdelen. Türkiye’nin en yüksek binası bu kulelerden ilkidir. Kule 1′in giriş seviyesinin üzerinde 41 katı vardır. En üst kat manzarayı izlemek için ayrılmış bir tür kokteyl salonudur. Bu salondan İstanbul’un neredeyse tamamı görülebilir.
Kule 2 ve Kule 3 İş Bankası’nın bazı iştiraklerine ve İş Bankası’ndan bağımsız olup, kira ödeyen şirketlere ayrılmıştır. Kule 1, 2001 yılının başında 3.000′den fazla personelle kullanıma açılmıştır. Kule 1 açıldığı günden beri bankanın imajında çok önemli bir yer tutmaktadır. Bankanın bütün tanıtım faaliyetlerinde bir şekilde bu kulenin heybeti öne çıkarılmıştır.
İş Kuleleri, Türkiye’nin en iyi korunan binalarından biridir. Özellikle 11 Eylül Saldırıları’ndan sonra bu kulenin güvenliği özellikle artırılmıştır.

is


İş Kuleleri kompleksinde ayrıca bir tiyatro/konser salonu, İş Sanat galerisi, alışveriş merkezi, lokantalar ve garajlar bulunur. Binaların mesai saatlerinden sonra boşalan bir “iş hanı” olmasının istenmediği açıktır.
İş Kuleleri, antik tapınakları andıran granit yüzeyli, kahve-bej renklerin hakim olduğu başlangıç katları ile tezat oluşturan metal-cam karışımı mavi-gri kulelerden oluşmaktadır. Antik ve modern bu unsurların bileşimi, bir postmodern mimari örneğidir.