Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #2239
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
uzay adamı adlı kullanıcıdan alıntı

evet bilgi vermemiş olmam hataydı. özellikleri
sistem:" microsoft windows xp professional versiyon 2002 service pack 2"
bilgisayar: "512mb ram"
dediğin gibi performanstan baktım: 393 mb yazıyor

önerdiğin format atma işi biraz zor gibi. diğer alandan inceledim. seninde anlamış olacağın gibi bu konuda çok bilgili değilim. bu yüzden format atma bana biraz ağır gelir.işi büsbütün mahvetmiyim. başka secenek varsa onu yazarsanız sevinirim.

ayrıca ek bilgi olarak bilgisayarın çok yavaşlamasıyla birlikte explore hatası veriyor demiştim . "bellek read olamadı" bir arada "msupdtck.exe hatası" bir kerede " msimn.exe hatası " yazdı. arattım windows/ sistem32 içerisinde olan dosyalar. bu ne anlama geliyor?
son olarak avast 4.7 kullanıyorum. tarattım: "other- malware.gen, trogan-gen" virüslerini buldu. google arama motorunun altındaki reklamdan da kurtulamıyorum yoksa hepsi bu virüstenmi kaynalanıyor.

yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Formattan başka çarelerde var tabi ancak format en güvenilir olanıdır. Bu söyleyeceğim kesin bir çözüm içermiyor ama denemekte fayda var tabiki. Bilgisayarınızı Güvenli Modda açarak virüs, spyware veya Trojan tarattırması yapmanız gerekir. Sisteminizi yeniden başlatın ve sürekli F8 e basın, karşınıza işletim sistemi listesi gelecek. En üst bölümden Güvenli Mod Desteği ile Başlat a basın ve sonra çıkacak olan Microsoft Windows Proffessional i seçin ve biraz bekleyin. Burada normal oturumdan biraz fazla bekleyebilirsiniz. Anti-virüs olarak Kaspersky nin son sürümü 7.0.1.323 ü deneyin, Spy programı olarak Spyware Doctor (Ad-Aware in son sürümünde güvenli modda çalışma desteği yok), Trojan programına pek gerek yok (diğerlerinde trojan engellemesi veya taraması bulunuyor çünkü) yine de program ismi vermek gerekirse Trojan Remover ı deneyebilirsiniz (ancak dediğim gibi çok da bir gereksinime ihtiyaç yok)

Not: Tarattırma işlemi olduğu anda yine normal oturumda yaptığınız işlemlerde rahatça kullanılabildiği gibi güvenli modda aynı verimde olmayacaktır.

Ayrıca güvenli moddayken tarattırmanın sebebi, sistem içinde olan herhangi bir zararlı normal oturumdayken silinebilir belki ancak bu zararlının bağlı olduğu ve birlikte çalıştığı program var ise onu silmeniz olanaksızdır. Başka bir deyişle; zararlı bilgisayarda çalışır durumdaysa onu silmeniz imkansızdır.

Bu yüzden sistemi güvenli modda başlattığınız takdirde burada hiçbişeyin çalışmadığı için rahatça silme ve kaldırma yapabilirsiniz.

Yukarıda verdiğim programları kurduktan sonra sistemi tarattırın ve bu işlem bittikten sonra Bilgisayarım üstünde sağ tık > Özellikler > Gelişmiş Sekmesi > Performans altında Ayarlar butonu, açılan pencerede yine gelişmiş sekmesine gelin, alt bölümdeki sanal bellek başlığı altında yer alan değiştir butonuna basın ve yine açılacak pencerede üst bölümde bilgisayarınızda yer alan sürücülerden (sabit disk) C yani sistemin yer aldığı bölümde bazı rakamlar olacaktır. En alt bölümde de önerilen ve şu anda ayrılan olarak yazılmış rakamlar vardır. Orta bölümde başlangıç boyutu (MB) yazan yere, önerilen in yanındaki rakamı yazın ve ayarlaya basın. Bunu yaptıktan sonra tamam diyerek pencereleri kapatın ve sistemi yeniden başlatın.

Bahsettiğiniz hatalar Microsoft un formatta kurduğu programlardır (Outlook Express, Güncelleştirme yardımcısı gibi). Bunların hata vermesinin sebebi de yine zararlılardandır.