Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #35

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
8 Nisan 2006       Mesaj #35
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Şehit Kanı yerde kalmaz

Şırnak'ta 3 gün önce 5 askeri şehit eden terör örgütü PKK üyesi 6 terörist, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, 4 Nisan'da Silopi İlçesi Küpeli Dağı bölgesinde 5 askeri pusuya düşürerek şehit eden terör örgütü PKK üyelerinin yakalanması için Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgedeki operasyonlarını genişletti.
Operasyon kapsamında, güvenlik güçlerinin Küpeli Dağı bölgesinden 2 kilometre uzaklıktaki Yeşilkayalıklar mevkiinde bir grup teröristle sıcak temas sağlaması üzerine bölgeye hava destekli takviye komando birlikleri ile taarruz helikopterleri sevkedildi.
Çıkan çatışmada, 8 kişi olduğu belirlenen teröristlerden 6'sı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi, 2 terörist ise gece karanlığından yararlanarak kaçtı.
Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgedeki operasyonlara devam edildiği bildirildi.



Ordu’da canlı bomba paniği


Ordu’da bir kuran kursunun tuvaletinde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Ölenin patlamaya neden olan kadın canlı bomba olduğu belirlendi. Diyarbakır’da da meydana gelen patlamada 1’i çocuk, 3 kişi yaralandı.
Ordu Müftülüğü Yeni Mahalle Kız Kuran Kursu tuvaletinde akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Gelen bilgilere göre iki kadın, yetkililerden kuran kursu tuvaletinin anahtarını istedi.
Bu kişiler içeriye girdikten kısa bir süre sonra patlama meydana geldi. Olayda bir kadın öldü.
Emniyet kayankalrı ölen kişinin canlı bomba olduğunu ve üzerindeki patlayıcıyı ayarlamaya çalışırken patlattığını bildiriyor.
Canlı bombanın yanında bulunan diğer kadın da yaralandı. Yaralı kadın hastaneye kaldırılırken, teröristlerin camide şehit polisler için okutulacak mevlitte eylem yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Patlamanın, bomba düzeneği kurulurken meydana geldiğinin tahmin edildiği bildirildi.


DİYARBAKIR’DA PATLAMA
Diyarbakır’ın Seyrantepe mevkiinde akşam saatlerinde meydana gelen patlamada da 1’i çocuk, 3 kişi yaralandı.
Elazığ Caddesi’ndeki Kolordu Kavşağı yakınlarında saat 17.45’te bir patlama meydana geldi.
Güvenlik personelini taşıyan servis araçlarının da kullandığı yolda meydana gelen patlamada, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne ait bir otomobil hasar gördü.
Patlamada, otomobil sürücüsü Abdülkadir Bozbey, Mehmet Mustafa Karakaş ve yoldan geçen 11 yaşındaki Sedat Özmen yaralandı.
Yaralılar hastaneye kaldırılırken patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, patlamaya zaman ayarlı bir bombanın yolaçmış olabileceğini söylüyor