bilgisayarım 1 hafta önce virüsler tarafından istila edilmişti kullandığım avast programı işe yaramayınca format atmamı yada spam temizleme programı kurmamı önermişti bazı arkadaşlar. fakat sistem dosyalarına bulaşmış olduğundan hem bilg. çok yavaş hemde reklamlar çıkıyordu ayrıca yeni indirdiğim reklam temizleme programını kurmama izin vermiyordu.
bunları yazıyorum çünkü bu sorunları kısmende olsa çözdüm. eğer aynı durumları yaşıyorsanız, size bir alternatif olsun diye nasıl yaptığımı yazmak istiyorum:
başlat /programlar / donatılar / sistem araçları / sistem geri yükleme dedikten sonra bilgisayarınızın tarihini 1 gün 1hafta yada 1 ay kadar yani sorunun başladığı tahmini tarihten önceye ayarlayıp geri yükle diyorsunuz bilgisayar o tarihe dönüyor yapılan değişikler silindiği için kötü yazılımda siliniyor. silinmesede en azından bilgisayara kurmak için sorun vermiyor.
bende şimdilik işe yaradı. acemi şansı sanırım. arkadaşların önerilerine d yinede teşekkür ederim.
ayrıca tek bir sorunum kaldı. bir dosyayı kopyala yapıştır olarak yada sürükleyerekde olsa kopyalama yapamıyorum nedeni ne olabilir? bitlord da yada player içine bir dosya sürüklerken birşey olmuyor ama bir dosyayı klasöre sürüklediğimde bilg. donuyor. yardım ederseniz sevinirim.