HÜSEYİN AKBAŞ, ÖLÜMÜNÜN 17. YILDÖNÜMÜNDE TOKAT'TA ANILDI... Efsanevi dünya şampiyonu milli güreşçi Hüseyin Akbaş, ölümünün 17. yıldönümünde doğum yeri olan Tokat'ın Almus İlçesi'ne bağlı Çevreli Beldesi'ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Anma törenlerine Sayın Valimiz Erdoğan Gürbüz, İl Jandarma Komutanı J.Kurmay Albay Gürsel SÖNMEZER, Tokat Belediye Başkanı Adnan ÇİÇEK, Almus Kaymakamı Faik ARICAN, Almus Belediye Başkanı H.Hüseyin ARIKAN, Ormandibi Belediye Başkanı Alaattin DİKMEN, Kınık Belediye Başkanı Mustafa GÜRSOY İl ,İlçe daire amirleri ve ile geniş bir halk katılımı oldu. Anma töreninde konuşma yapan Vali Erdoğan Gürbüz, Hüseyin Akbaş'ın 85 defa milli olduğunu ve şanlı Türk bayrağını dünyanın her yerinde şerefle göndere çekerek dalgalandırdığını belirterek, "Ne mutlu bizlere ki bu şanlı bayrağımız dünyanın her yerinde Hüseyin Akbaş'lar sayesinde dalgalanmıştır ve dalgalanacaktır. Bugün onu sevenleriyle ve akrabalarıyla birlikte anmanın huzurunu taşıyoruz. Cumhuriyetimiz'in kurucusu yüce Atatürk 'Ben sporcunun zeki atik ve ahlaklısını severim' buyuruyordu. Rahmetli Hüseyin Akbaş da bu üç vasfı kendi bünyesinde taşıyan nadir insanlardan birisiydi. O doğduğu topraklara büyük hizmetler etmiştir. Zaten insanoğlunun bir vefa borcu vardır. Hüseyin Akbaş bu vefa borcunu kat ve kat ödemiştir" dedi.
Çevreli Belediye Başkanı Hüseyin Ulu da, Dünya Şampiyonu Hüseyin Akbaş'ın şanlı Türk bayrağını gönderde defalarca dalgalandırarak, Türk milletinin yüzünü hemen her müsabakada güldürdüğünü söyledi. Ulu, "20. yüzyılda Türk ulusunun yetiştirdiği sayısız güreş kahramanları arasında Tokat'ımızın Almus İlçesi'ne bağlı Çevreli Beldesi'nde doğup büyüyen şampiyonlar şampiyonu Hüseyin Akbaş, Türk güreş tarihine unutulmayacak bir damga vurmuştur. Akbaş, dünyanın her yerinde zaman zaman horlanan, aşağılanan ve toplumdan dışlanan bütün sakatların kırılan gururlarının yükselen bayrağıdır" diye konuştu.
Hüseyin Akbaş'ın oğlu Yaşar Akbaş ise babasıyla gurur duyduğunu belirterek, "Bir an gibi geçti 17 sene. Her sene ayrı bir toplantı ile burada bulunuyoruz. Bu zamana kadarda ben ilk defa böyle bir konuşma yapıyorum. Millete mal olmuş bir insanı unutmak kolay değil. Üstelik de evladı olursanız. Böyle bir insanı her toprak yetiştirmiyor. Çevreli kasabası olarak böyle bir insana sahip olduğumuz için gurur duymamız lazım" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde miniklerin serbest güreş müsabakaları yapıldı. Geleceğe umut veren minik güreşçiler minderde birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Müsabakaların sonunda minik güreşçilere çeşitli hediyeler, anma programına katılanlar tarafından verildi.
Son düzenleyen Safi; 10 Mart 2017 00:45