Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
4 Mart 2008       Mesaj #77
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TÜRKSAT 3A FIRLATILMAYA HAZIR

turksat

ANKARA - Suat Karabıyık
- Türkiye'nin yeni nesil haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A'nın yapımı ve tüm testleri tamamlandı. Güney Amerika'daki fırlatma rampasına taşınan uydu, fırlatma programına göre Nisan ya da Mayıs ayında uzaya gönderilecek.
AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Fransa'da Alcatel'in tesislerinde tasarlanan uydunun üretim çalışmaları sona erdi. Uydunun son testleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
TÜRKSAT 3A, testlerde sağlanan başarının ardından fırlatılmaya hazır hale geldi. Uydu, Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'ndaki fırlatma rampasına götürüldü. Fırlatma programında herhangi bir gecikme olmaması halinde uydu, Nisan ya da Mayıs ayında yörüngesine fırlatılacak.
Türkiye'nin ihtiyaçları ve pazar alanları düşünülerek tasarlanan TÜRKSAT 3A, Asya, Avrupa ve Türkiye'den yayın yapacak kuruluşların taleplerine cevap verebilecek nitelikte.
Yeni uydu, yalnızca televizyon yayınları için değil, coğrafi koşullar nedeniyle radyo-link ve kablo iletişim altyapısı mevcut olmayan bölgelere uydu terminalleri aracılığıyla telefon, internet, faks gibi çok çeşitli hizmetlerin götürülmesi için de kullanılacak.
TÜRKSAT 3A, yaklaşık 20 yıl süre ile hizmet verecek.

a.a.