Arama


NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
4 Mart 2008       Mesaj #16
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı

Benim sorum biraz değişik olacak. Belki size göre çok kolay gelebilir ancak bu işte bayağı bi sorunla karşılaştığım için bilen ve tecrübesi olan birinden bilgi edinmek istedim. Soruma geçeyim.

Şu anda bilgisayarımda Windows XP (Windows XP PRO SP2) yüklü ve XP yerine Vista Home Premium kuracağım (Yalnız XP C ye kurulu Vista yı da D ye kurup ikisini aynı anda kullanmak istiyor değilim, XP yi tamamen ortadan kaldıracağım ve tertemiz bir Vista olacak). Buraya kadar herşey güzel. Fakat sorun burada başlıyor. XP deki gibi Vista DVD sini takıp formata geçtiğimde bölümü siliyor ve daha sonra format atmaya geçmiyor. DVD nin bootable olduğunu biliyorum. XP nin boot sektör dosyaları olduğundan dolayı mı böyle yapıyor? Bu boot dosyalarını silmem için F Disk atmaktan başka çarem yok mu?

Mesela XP deki gibi sürüm yükseltme olanağının var olduğunu biliyorum ama öyle de temiz bir kurulum olmadığından da haberdarım. Öğrendiğim kadarıyla Windows XP Home Edition ın üstüne çok rahat bir şekilde Vista kurulabiliyormuş ancak XP PRO da boot dosyaları sorun gösteriyormuş bendeki gibi.

Bu konuda bayağı bir araştırma yaptım. Herkes Xp üstüne normal kurulum yapıldığını söylüyor. Çok az kişi de benim gibi sorunla karşılaşmış fakat sorunun giderilmesiyle ilgili hiçbir açıklamada bulunmamış.

Bi de F Disk atarsam harddiskin bölümleri gidecek mi? Açıkça söylemek gerekirse F Disk atınca harddisk tek bir bölümden mi oluşması gerekiyor? Açıkçası bu F Disk olayına hiç içim sinmiyor diyebilirim. Başka bir çaresi olmalı bence Msn Confused Msn Thinking


Ve son olarak da, diyelim ki sorunu yardımla hallettik sonrasında Vista kurulumunu yaptım. Şu anda harddisk iki bölümden oluştuğu için D nin görünmesi muhtemel mi yoksa oraya da bir format gerekiyor mu?

Vista CD'si kendinden başlayan kuruluma sahipse, Partition Magic ile önce kurulum yapılacak olan sürücüyü sıfırlayabilirsiniz. Mevcut disk yapılandırması korunmuş olur.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.