Arama


torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
6 Mart 2008       Mesaj #20
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
C O D adlı kullanıcıdan alıntı

XP ' den acilen kurtulmak istiyorsan arkadaşımm pek yardımcı olamıycam ama !
acelem yok , sağlam ve emin olsun dersen..

Virtual Machine kurup ! 32 bit Vista ULTiMATE ile deneyip netice verebilirim..

haa bilğim dahilinde birşey söyleyeyim..

Önceden cp pro olan bir makineye ultimate yüklemesi yapıldıktan sonrada ! diger sürücülere errişim ve diger imkanlar xp deki gibi senkronize çalışmakta ! Xp ile fazla uyumsuz değil açıkcası ! ikisininde kullandığı dosya sisteminin temelinde NTFS yapmakta Vista biraz daha geliştirilmiş ve makyajlı hali hepsi bu..

Ayrıca Vista ya geçmek için biraz daha bekle derim tavsiye olarak ! En azındanb 2008 'in 2. yarısına kadar.

Yoo benim acelem yok tabiki. Ancak demek istediğim şu bendeki Vista kurulum cd sinde Sürüm yükseltme (Upgrade) veya gelişmiş (Temiz kurulum) diye bi bölüm yok. Yani diğer bir deyişle ilk kurulumda herhangi bir yanlışlık yapmayayım düşüncesiyle (kurulmasının çok basit ve kısa bi zaman aldığından haberim var tabi) resimli anlatımlara baktım. Orada ilk başta önceki cümlede söylediğim gibi yükseltme seçeneği çıkmadığı için muzdarip oluyorum. Ayrıca D ye dokunmadan C yi nasıl Vista kurulumuna hazır duruma getiririm diye düşünüyorum. Neutre Partition Magic le harddiskin sıfırlanması gerektiği fikrini öne sürdü. D deki bilgiler ve dosyalar 100 GB olduğu için yedekleyebileceğim bişey yok elimde şu anda. O yüzden kıvranıyorum birazda

Hee unutmadan Sanal Makine olayında kurulum yapacaktır. O konuda herhangi bir takıntım yok. Yani Vista nın performansı nasıl diye de kaygılandığım yok. Bi de Vista yı şimdilik kurma uyarında SP1 çıkmadan tam stabil çalışmıyor düşüncesindesin sanırım. Oyunların çoğunda da sorun çıkardığı için böyle bişey diyor olabilirsin ancak ben elimdeki bütün programları ve donanım sürücülerini Vistaya uygun olarak hazır hale getirdim (Vista için sürücüleri indirdim, masraf edinmedim yok yere).

Şunu da söylemeden edemeyeceğim, Home Basic sürümündeki (ses kartında sorun çıkarmalar, tanıdıktan sonra cızırtılar başlama gibi) hatalar giderilmiş gibi tabiki güncelleştirmelerin büyük önemi var.

vLite programıyla da kompakt hale getiriyorum gerçi

Not: Son olarak da aynı cd yle arkadaşım kendi bilgisayarına kurdu (Onun önceki işletim sistemi Vista Home Basic di)
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:32