Arama

Mafya - Tek Mesaj #4

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
10 Nisan 2006       Mesaj #4
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
035443B83B96724695DA47DCb 1 pix beyaz 1 pix beyaz ...Ve Peker cezaevinde

Çete kurmaktan aranan Sedat Peker dün adliyeye teslim olmaya gelirken polis tarafından 10 dakika gözaltına alındı. Sonra savcılığa çıkarılan Peker Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

yildizlar2
Sedat Peker cezaevinde

Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker teslim oldu. Gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Peker, Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduğu iddiasıyla 35 adamıyla birlikte gözaltına alınıp delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan, daha sonra hakkında gıyabi tutukluluk kararı çıkarılan Sedat Peker teslim oldu. Hakkında arama kararı çıkarılan ve yurtdışına kaçma ihtimaline karşı tüm sınır kapıları uyarılan Sedat Peker, dün saat 15.15 sıralarında beraberinde avukatları Mehmet Doğurga, Bülent Kılıç, Turgay Özdoğan ile Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldi. Bu sırada aynı kapının girişinde bekleyen Organize Suçlar Bürosu dedektifleri Peker'i gözaltına almak istedi. Peker, teslim olacağını söyleyerek, direnmek istedi ama dedektifler, Peker'i gözaltına aldılar. Kısa süre sonra ise mahkeme binasına Peker'in ağabeyi Atilla Peker ile aranan sanıklardan Hüseyin Nalbantoğlu geldi. Atilla Peker ve Nalbantoğlu içeri girerek teslim oldu. Yaklaşık 10 dakika sonra ise Organize Suçlar Bürosu ekibi, Sedat Peker'i adliyeye getirdi. Nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Peker kardeşler hakkındaki giyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Zanlılar tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. Önceki gün de aynı operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan Atilla Ekser adliyeye gelerek teslim olmuştu. Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Alibin Kalkan, Hakan Öztürk ve Ali Şahin Gürman ise aranıyor. Bu arada Peker'in eğlence kulüplerinin güvenliğini ele geçirmek için görevlendirdiği Boğaç Kaan Murathan'ın, Rize Valisi Enver Sedatoğlu'na kendilerini işadamı olarak tanıtarak silah ruhsatı almayı başardığı iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün durumu bildirmesi üzerine ruhsatın iptal edildiği ileri sürüldü.