Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #37

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
10 Nisan 2006       Mesaj #37
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
İsrail Filistin'i 'düşman' ilan etti

İsrail, Hamas hükümetiyle tüm bağlarını kopardı. Başbakan Ehud Olmert kabinesi, Filistin yönetimini 'düşman' ilan etti.
İsrail ordusu bu kararın ardından, Batı Şeria'daki Eriha'da bulunan bir irtibat bürosundaki Filistinli polisleri bürodan atma kararı aldı.

İsrail ordu sözcüsü, dün verilen talimatın bugün, yerel saatle 12.00 itibarıyla işlerlik kazanacağını belirtti.

Kararın, Hamas egemenliğindeki Filistin Yönetimi ile her türlü irtibatı kesmek isteyen siyasi kadrolar tarafından alındığını ifade eden sözcü, ''ancak insani vakaları çözüme kavuşturmak amacıyla minimum düzeyde bir koordinasyon olacak'' ifadesini kullandı.

Eriha'daki irtibat bürosu, Vered Eriha Yahudi yerleşim biriminin girişinde bulunuyor.

Operasyonlara hız verilecek

Karar uyarınca, Filistinli militanlara yönelik operasyonlara da hız verilecek. İsrail ordusu, bunun ilk işaretlerini geçtiğimiz haftadan bu yana veriyor.

Filistin topraklarından atılan roketleri bahane gösteren İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta perşembe gününden bu yana en az 750 top attı.

Top ateşinde, aralarında sivillerin de bulunduğu 14 Filistinli öldü. Saldırılardan sorumlu tutulan İslami Cihad Örgütü ise çok sayıda Filistinlinin ölmesi nedeniyle saldırıları bir haftalığına durdurduğunu açıkladı.

Filistin'de 25 Ocak'ta yapılan seçimlerin galibi Hamas, yeni hükümeti kurmuştu.

2008'e kadar Batı Şeria sınırı çizilecek

Yediot Ahronot gazetesi de Ehud Olmert'in, 2008 yılı kasım ayına kadar Batı Şeria sınırını çizmeyi planladığını yazdı.

Gazete, daha önce 2010 yılını son mühlet gösteren Olmert'in, sınır planının ABD Başkanı George Bush 2009 yılı başında görevinden ayrılmadan önce tamamlanmış olmasını istediğini yazdı.

Ehud Olmert, 28 martta yapılan parlamento seçimlerinden önce ''İsrail'in Batı Şeria ile sınırı, bugünkünden çok farklı olacak'' açıklamasını yapmıştı.

İsrail radyosuna açıklama yapan bir başka yetkili ise, Kadima'nın nisan ayı sonuna kadar yeni bir koalisyon hükümeti kurma çalışmalarını tamamlamayı umduğunu belirtti.