Kalli'nin gözü Şaş'ta!
Sakatlığı atlatan yıldız oyuncu, "Şampiyonluk yarışında takımımı yalnız bırakmak istemiyorum" dedi.
12.3.2008
Galatasaray'ın tecrübeli ismi Hasan Şaş'ı hırs bastı. Uzun süren sakatlık dönemini atlattıktan sonra takımla birlikte çalışmalara başlayan Hasan, "Artık sahaya çıkmak istiyorum" dedi. İdmanlardaki istekli tavırlarıyla dikkat çeken tecrübeli futbolcu, "Artık iyileştim. Bir an önce futbol oynamak istiyorum. Ligde ve Türkiye Kupası'nda mutlu sona doğru ilerlerken arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemiyorum. Ankaraspor karşılaşmasında oynamak en büyük isteğim. Kondisyon eksiğimin olduğu doğru. Ama bu açığı tecrübemle kapayacağıma inanıyorum" diye konuştu. Hasan'ın bu hırsının farkında olan Karl Heinz Feldkamp'ın ise ilk 11'de sahaya sürmese bile, yıldız oyuncuya Ankaraspor maçının ikinci yarısında şans vermesi bekleniyor.
Elmander ve İsaksson
Başkan olması halinde yeni sezona müthiş bir kadroyla girmek isteyen Adnan Polat, Elmander ile Isaksson'un transferini bitirmeye çalışıyor.
12.3.2008
Ekibiyle birlikte...
22 Mart'taki kongre öncesi en güçlü başkan adayı olarak öne çıkan Adnan Polat, ekibiyle beraber müthiş bir transfer harekatına girişti. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu olması halinde, yeni sezonda çok güçlü bir kadro oluşturmayı planlayan Polat, Kayserispor’un iki milli futbolcusu Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz’u transfer listesine almıştı. Teknik direktörlüğe ise Hollandalı Louis Van Gaal’i getirmek isteyen Polat’ın transfer temasları, sadece bu oyuncularla sınırlı değil.
Maddi kaynağı buldu
Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin ile birlikte, hem sezon başında hem de devre arasında transfer etmek istediği iki İsveçli; Johan Elmander ve Andreas Isaksson için tekrar düğmeye basan Adnan Polat, maddi kaynağı da buldu. Manchester City’nin 26 yaşındaki kalecisi Isaksson’un işini 2 milyon Euro’ya bitirmeye çalışan Polat, Toulouse’un 27 yaşındaki golcüsü Elmander için ise tam 10 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Kontenjana takılan Bouzid ve Carrusca ilk yolcular olacak.
Johan Elmander kimdir?
Doğum tarihi: 27 Mayıs 1981
Doğum yeri: Alingsas, İsveç
Boyu: 1.88
Kilosu: 84
Pozisyonu: Forvet
Kulübü: Toulouse (Fransa)
Önceki kulüpleri: Holmalunds,
Örgryte, Feyenoord, Djugarden (kiralık), NAC Breda (kiralık), Brondby
Milli takım: İsveç U-21 (28 maç 12 gol),
İsveç A Milli (30 maç 11 gol)
Andreas İsaksson kimdir?
Doğum tarihi: 3 Ekim 1981
Doğum yeri: Trelleborg, İsveç
Boyu: 1.99
Kilosu: 88
Pozisyonu: Kale
Kulübü: Manchester City (İngiltere)
Önceki kulüpleri: Trelleborg,
Juventus, Djugarden, Rennes
Milli takım: İsveç U-21 (23 maç),
İsveç A Milli (51 maç)
Ve Polat başkan!
Adnan Öztürk ve Taner Aşkın'ın çekilmesiyle Adnan Polat seçimde en güçlü isim oldu. Ancak Serdar Eder geri adım atmadı. Camiada ise gelişmeler endişiyle karşılandı.
12.3.2008
En güçlü aday
Galatasaray’da 15-22 Mart’ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. Başkan adaylarından Adnan Öztürk dün gece saat 20.00 civarında adaylıktan çekildiğini açıkladı. Öztürk, “Bu iş benim için artık geçmişte kaldı. Hiçbir planım yürümedi. Bu saatten sonra aday olmamın da bir anlamı yok” dedi. Öztürk’ü destekleyeceği ileri sürülen Taner Aşkın da adaylıktan çekildi.
Şardan faktörü
Öztürk’ün adaylıktan çekilmesinde Yiğit Şardan’ın, Adnan Polat’ın listesinden seçime girecek olmasının etkili olduğu iddia edildi. Diğer yandan Sarı-Kırmızılı formayla su sporlarında faaliyet göstermiş, kongre üyesi 50 kadar eski sporcu da seçimde Adnan Polat’ı destekleme kararı aldı. Dün Polat’ı ziyaret eden kongre üyeleri, desteklerini belirterek, oylarını kendisine vereceklerini bildirdi.
Sürpriz olabilir
Özhan Canaydın’ın desteğini de arkasına alan Adnan Polat’ın seçimde rakipleri olan Serdar Eder ve Nazım Durak karşısında zorlanmadan başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Sarı-Kırmızılı camiada seçime sayılı günler kala ilginç gelişmeler olabileceği ve sürpriz bir ismin daha son anda başkanlığa adaylığını koyabileceği ileri sürülüyor.
Raşit ALTUN-Yalçın DÜMER
Serdar Eder:
Geri adım yok!
Sarı-Kırmızılı kulübün başkan adaylarından Serdar Eder’den çarpıcı sözler: “Kesinlikle çekilmeyi düşünmüyorum. Çalışmalarımız sürüyor ve seçimi kazanacağıma inancım tam. Çünkü diğer adaylarda ne vizyon var, ne de proje. Oysa bende büyük bir oy potansiyeli var. Bu potansiyeli açığa çıkarmasını da bilirim. Misyonumuz kulübü en ileriye taşımaktır.” Diğer yandan Eder’in, Abdürrahim Albayrak ve Celal Gürcan’ı da listesine aldığı öğrenildi.
Boykot endişesi!
Canaydın'ın, 'Adaylar Polat'ın başkanlığında bir araya gelsin' ifadesi camiayı karıştırdı.
12.3.2008
Canaydın, 'Adayların Polat'ın başkanlığında bir araya gelmeleri en iyisi' dedi. Bu gelişme üzerine ayaklanan bazı genel kurul üyelerinin seçimi boykot etme çağrısı yaptığı öğrenildi.
‘En kıdemlisi o’
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, önceki gece katıldığı bir televizyon programında, Adnan Polat’ı desteklediğini net bir dille ifade etti. Başkanlık seçiminde, yöneticilik tecrübesiyle Polat’ı göreve daha uygun gördüğünü belirten Canaydın, “En kıdemli yönetici bana göre Adnan Polat’tır. Tüm adaylar bir araya gelirse, güzel bir iş çıkacak. Bu tablo Adnan Polat’ı öne çıkarıyor. En iyisi de, müşterek liste altında toplanmalarıdır” açıklamasını yaptı.
Olağanüstü toplantı
Canaydın'ın bu sözlerine, bazı Genel Kurul üyelerinin büyük tepki gösterdiği öğrenildi. Üyelerin birbirlerine seçimi boykot etme çağrısında bulunduğu öne sürüldü. Buna göre; seçimi boykot eden üyeler oy kullanmayacak. Bu durumda seçilecek başkan, oy potansiyelinin en fazla yüzde 25 ya da 30’una sahip olacak. Böylece müthiş bir muhalefetle karşılaşacak. Bu gelişme üzerine Polat, dün Mecidiyeköy’de olağanüstü bir toplantı düzenledi.
Fransa'nın yeni Zidane'ı!
Galatasaray'dan kaçarcasına ayrılıp Marsilya'ya giden, oradan 25 milyon Euro'ya Bayern Münih'e transfer olan ve geçtiğimiz günlerde değerinin tam 40 milyon Euro'ya yükseldiği açıklanan Franck Ribery'den çarpıcı sözler.
12.3.2008
Galatasaray’dan kaçarcasına ayrılıp Marsilya’ya giden, oradan 25 milyon Euro’ya Bayern Münih’e transfer olan ve geçtiğimiz günlerde değerinin tam 40 milyon Euro’ya yükseldiği açıklanan Franck Ribery’den çarpıcı sözler... “Hedefim Fransa’nın yeni Zidane’ı olmak” diyen 24 yaşındaki yıldız, “Ben kazanmak için oynayan bir futbolcuyum. Kazanmak için her şeyi göze alırım. Zidane gibi bir efsane olabilmek için de her şeyi göze alabilirim. Bayern Münih’te oynamaktan büyük keyif alıyorum. Fransa’ya dönmeyi düşünmüyorum. Burada her şey organize ve yolunda gidiyor” diye görüş bildirdi.
kaynak:fanatik