Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #38

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2006       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mektup Mayınlı saldırıda şehit düşen Yarbay’dan geriye, acılı eş ve iki yetimin yanı sıra ilginç bir mektup kaldı. 12 saat içinde askeriyenin ihtiyaç duyduğu mayın telsizlerini alan işadamına Yarbay’ın yazdığı mektup yürekleri dağladı: Vatan için canımızı seve seve veririz.
Elazığ İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Alim Yılmaz, 43 yaşında terörün hain tuzağına düştü. Arıcak ilçesinde teröristlerin yola döşediği mayın onu hayattan kopardı. Geride iki yetim ve acılı bir eş kaldı. Son olay Yarbay’ın mayınla ilk buluşması değildi. 14 Ağustos 2005'te Elazığ eski Valisi Kadir Koçdemir'e yönelik mayınlı saldırıdan kıl payı kurtulmuştu. Yarbay, daha önce de mayınlarla ilgili çalışmalar yapıyordu. Mehmetçiğin mayınlı saldırılara hedef olduğunu görünce bu konuda çareler aramaya başlamıştı. Mayınların yerlerini tespit eden telsizlere ihtiyaç olduğunu düşünüyordu. Durumu son saldırıdan yaralı olarak kurtulan Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez'e açtı. Ergülmez de kendisini arayan bir işadamına konuyu iletti. İşadamı 12 saat içinde ihtiyaç duyulan 3 telsizi satın alırken, Alim Yılmaz bu hız karşısında çok etkilendi ve işadamına duygu dolu bir mektup yazdı. Yarbay, 4 Ağustos 2005 tarihli mektubunda, “Tüm gayretlerimiz, analarından emanet aldığımız Mehmetçiklerimizi burunları dahi kanamadan bölücü terör örgütleri ile mücadeleden sonra yine sağ salim analarına teslim etmek için.” dedi. Düşüncelerini ifade etmekte zorlandığını söylerken ekledi: “Bu kutsal mücadelede sizin gibi insanların olduğunu bilmek inanın beni çok duygulandırdı. Giydiğim üniformadan, yaptığım görevden daha bir haz alır oldum. Size layık olmak için daha çok çalışacağımızdan, gerekirse bu uğurda canımızı seve seve vereceğimizden şüpheniz olmasın.”
Şehit Yarbay’ın mektup gönderdiği işadamı, terör örgütünün hedefi olmamak için isminin açıklanmasını istemiyor. Mektubu gösterirken gözyaşlarına hakim olamıyor, boğazında kelimeler düğümleniyor. Duygularını ancak şu sözlerle ifade edebiliyor: “Bu vatan için canlarını korkusuzca feda etmekten çekinmeyen bu kahramanlara borcumuzu ödeyemeyiz. Bakın ben üç cihaz bağışta bulundum diye böyle bir mektup yazmış, oysa onlar bizler için canını veriyor. Ben onun gönderdiği mektubu çerçeveletmiştim. Şehit olduğu haberini aldığımda adeta içime bir kor düştü. Mekanı cennet olur inşallah.” İşadamı, olayın hemen ardından yaralı Albay Ali Ergülmez’i de defalarca aramış. ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletmiş. Elazığ’da şehit düşen Elazığ Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Alim Yılmaz’ın işadamına yazdığı mektubun tarihi 4 Ağustos 2005. Bu mektuptan on gün sonra 14 Ağustos 2005’te Yarbay Yılmaz, Elazığ eski Valisi Kadir Koçdemir’le birlikte mayınlı saldırıya uğramıştı. Yılmaz, Vali Koçdemir’in makam arabasının yaklaşık 100 metre önünde koruma görevi yapıyordu. Yılmaz bu olaydan sonra yakın arkadaşlarına, "O olayda kıl payı kurtulduk. Elazığ Valisi Kadir Koçdemir'in yüz metre önünde koruma yapıyorduk. Patlama ile birlikte Land Rover'ımız adeta havalandı." dediği ifade edilmişti. Mayın tarama cihazları Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun olarak kullanıyor. Söz konusu cihazlar gerek karadan gerekse helikopterden çevrede bulunan mayınları havaya uçuruyor.