Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
15 Mart 2008       Mesaj #2309
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
lordi_hardrock adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bilgisayarım açıldığında simgelerin hiçbiri gözükmüyooo ve mouse da sadece sağa sola gidebiliyooo.... 1-2 tane program yükledikten sonra böyle oldu.... windowsu yeniden kurmaya kalktığımda da bilgisayar siyah ekran oluyooo yardım ederseniz çooook sevinirim..
Msn SurprisedMsn SurprisedMsn Surprised

Explorer.exe niz bozulmuş anlaşılan. Bu olayı zararlı içeriği bulunmayan programlarda yapabiliyor. Veri yürütme engellemesi oluştuğunda anlaşılabilinir biraz. Çünkü Windows kendi kendine durup dururken hiçbişeyde hata bulmaz. O anda bir program çalışıyor olur. Onun sayesinde bi sorun oluşur. Her neyse sana önerebileceğim çok da iyi bişey içermeyen öneri yapayım. Windows un sürümüne bakarak bu sürümle aynı sürümde olan birisinden explorer.exe yi alıp bilgisayarına kopyalaman. Eğer kopyalamada bir hata verirse, görev yöneticisini açıp explorer.exe yi sonlandır ve üstten görev çalıştıra tıklayıp da gözat bölümünden windows klasörüne ulaşarak buraya atabilirsin. Sonra explorer.exe yi çalıştırmadan sistemi yeniden başlat. Sorunun az da olsa giderilmiş olacaktır. Ancak daha sonradan yine aynı problemle karşılaşma olasılığın var. Başka bir çözüm yolu da windows kurulum cd sini takın ve çalıştıra sfc /scannow yazıp enter layın. Kurulum cd si problem bulduğu dosyayı onarır veya kendisi düzeltir.

Alıntı
sinemiss_ adlı kullanıcıdan alıntı

keyloggerın pcde yüklü olup olmadığını anlamak için ctrl alt delete ile işlemlerde services exe in karşısında kullanıcı adı yazıyosa yüklü olduğunu duymuştum.ancak benim işlemlerde 2 adet services.exe var birinde kullanıcı adı diğerinde system yazıyo bu durumda da keylogger yüklü müdür pcde lütfen yardımMsn Sad

Hayır. Böyle bişey söylememiz mümkün değil. İki tane birden çalışmasının sebebi şu olabilir; system altında çalışanı normal olanı, ancak diğerine anormal bişey diyemeyiz. Keylogger lar çok akıllıca davranarak güvenlik programlarından kaçabilecek düzeyde değiller. Sistemi herhangi bir anti-spyware programıyla bile taratsanız çok kolay bulacaktır zararlı bir içerik var mı yok mu diye.

Unutulmasın ki işletim sisteminiz Windows Vista hatta hatta MacOS X bile olsa onda da güvenlik programı kullanılması gerekiyor (Kimse MacOS a karışmıyor dendi önceleri ve şimdilerde uğraşanları olduğu için böyle söylüyorum).