Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2006       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İnternet üzerinden gelen saldırılar, bilgi işlem yöneticilerini bunaltmış durumda. Şirketlerin yüzde 58'i internetten gelen 'hacker' saldırılarının şirkete fiziksel bir saldırı düzenlenmesi kadar zarar verdiğini düşünüyor.

10bil1
Şirketlerinin bilgisayar üzerindeki iş ve işlemlerinin kesintisiz olarak sürdürmesini sağlamakla görevli olan bilgi işlem yöneticileri bunalımda!

Teknoloji devi IBM'in yaptığı yeni bir araştırmaya göre, siber suçların neden olduğu maddi zarar, fiziksel suçlarınkine ulaşmış durumda.
17 ülkede 3 binden fazla 'Üst Düzey Bilgi İşlem Yöneticisi'ni (CIO-Chief Information Officer) kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre, şirketlerin yüzde 58'i siber suçların, fiziksel suçlardan daha fazla zarara neden olduğunu düşünüyor.
Farklı sektörlerde görev yapan yöneticilerin ortak görüşüne göre, siber suçların yarattığı maddi zarar, şirketlerin gelirlerinden, mevcut ve gelecekteki müşterilerden beklenen kârdan ve çalışanların verimlilik kaybından daha önemli bir hale geliyor.

ORGANİZE ÇALIŞIYORLAR

IBM'in araştırmasını cevaplayanların yüzde 84'ü, teknik kapasiteleri yüksek organize suç şebekelerinin 'hacker'ların yerini aldığını düşünüyor.
Bilgi işlem yöneticilerinin yüzde 75'i gelişmekte olan ülkelerdeki korunmayan sistemlerden gelen tehditlerin giderek daha çok önem kazandığına, yüzde 66'sı ise kurumsal güvenliği tehdit eden unsurların şirketlerin kendi içinden geldiğine inanıyor.

SAVAŞTA YENİ YAKLAŞIM

Son olarak IBM, artan siber suçlar karşısında virüs saldırılarını durduracak yeni bir sistem geliştirdiğini açıkladı. 'Hacker'ların kurumsal bilgi işlem sistemlerine yaptıkları saldırıları yakalamak, önlemek ve analiz etmekte yardım edecek yeni sisteme "Billy Goat" adı verildi.
Saldırı sırasında virüslere yönelik sanal bir ortam oluşturan Billy Goat sistemi, virüslerin özelliklerini ortaya çıkarmasına yardım ederek, işletim sisteminin hataları yakalamasını sağlıyor. Böylece ağ içindeki virüsler, daha güvenli ve hızlı bir şekilde tanımlanabiliyor.