Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #39

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2006       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
helikopter Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterin İstanbul'dan Ankara'ya dönüşü sırasında İzmit'in Uzunçiftlik beldesi Akmeşe köyü yakınlarında düşmesi sonucu dört subay şehit oldu.
Subayların Kara Hava Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk (Tekirdağ), Kara Hava Pilot Teğmen Fatih Dabak (Mersin), Kara Hava Pilot Teğmen Turgut Çiçek (Ankara) ve öğrenci Pilot Teğmen Serdar Karanlık (Ankara) olduğu açıklandı. Helikopterin gövdesinin çatısına düştüğü Taurus Pen fabrikasında da iki işçi yaralandı. Yaralılar Kocaeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken fabrikanın cuma gününden beri grevde olduğu, bu yüzden muhtemel bir facianın eşiğinden dönüldüğü belirtildi.
İstanbul'da bir tatbikata katılan Ankara Güvercinlik Uçuş Eğitim Komutanlığı'na ait UH-1 tipi helikopter, geri dönüş yolunda İzmit Cengiz Topel Deniz Hava Üssü'nde yakıt ikmali yaptıktan sonra tekrar havalandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre askerî helikopter havalandıktan kısa bir süre sonra Uzunçiftlik beldesi Akmeşe köyü yakınlarında havadayken infilak etti. 3 parçaya ayrılan helikopterin pervanesinin yakınlardaki Trakya Birlik, gövdesinin Taurus Pen, kuyruğundan bir parçanın da Çelik Halat fabrikasına düştüğü belirlendi. Helikopterin gövdesinin düştüğü fabrikada çalışan İsmet Alyörük ve İsmail Kalaycı isimli işçilerin yaralandığı ve tedavileri için Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Kocaeli Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile olay yerine gelerek bilgi aldı. Kazanın duyulmasının ardından askerî kurtarma ekipleri ve itfaiye hemen bölgeye intikal etti. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, basın mensuplarının kaza mahalline girmesine izin verilmedi. Askerî savcı kaza ile ilgili inceleme başlattı. İzmit'te UH-1 tipi helikopter Türkiye'de sabıkalı bir geçmişe sahip. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘emektar' vasıflı UH-1 tipi helikopterinden biri de bir ay önce Erzincan'da düşmüş ve 4'ü subay beş kişi şehit olmuştu. 2002 yılıda ise Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne bağlı UH - 1 tipi bir helikopter eğitim alanına inişe geçtiği sırada düşmüş, iki üsteğmenle dört astsubay yaralanmıştı. 1999'da Darıca'dan İstanbul'a malzeme götüren UH-1 tipi askerî helikopter, Bayramoğlu açıklarında denize düşmüştü.