Bu gün etrafımıza baktığımızda, modern dünyanın gelişmiş ülkeleri ilmin bütün alanlarında ve uzay teknolojisinde çok büyük atılımlar yapıyorlar. Onlarla aramızdaki farkı kapatabilmek ve gelecek için hazır olmamız için, gençlerimizi elimizden gelen en iyi şekilde eğitmemiz gerekmektedir.
VEHBİ KOÇ
23 Ekim 1984
Eskişehir Varlık Nedeni
Koç Üniversitesi'nin varlık nedeni
- en yetkin mezunları yetiştirmek;
- bilimin sınırlarını ilerletmek;
- bu alanlarda Türkiye ve insanlığa hizmet etmektir.
Koç Üniversitesi'nin mezunları mesleklerinde önder olacaklar, eleştirel düşünmeyi öğrenecekler ve yaratıcı bireyler olacaklar; her türlü ortamda başarılı olabilecekler, en üst düzeyde ahlaki değerlerle donatılmış olacaklar, toplumsal sorumluluk taşıyacaklar ve demokrasinin değerlerine sahip çıkacaklardır.
Koç Üniversitesi'nde yürütülen bilimsel araştırmalar evrensel bilgi hazinesinesinin gelişmesine katkıda bulunacak; Türkiye'de fikri, teknolojik, ekonomik ve toplumsal gelişmeleri etkileyecektir.
Hedef
Koç Üniversitesi gelecek on yıl içinde Türkiye'de model olacak; ögrencileri, ögretim üyeleri, eğitim ve araştırma programları dünyada saygıyla tanınacaktır.
Mütevelli Heyet Başkanımız

Koç Üniversitesi'nde bizler, mezunlarımızın girişken ruha sahip olan, her iş ortamında çalışabilen, karar verici ve yüksek standartlara sahip yetişkinler olmaları için çalışıyoruz. Kısaca, güçlü bireyler olacaklar. Amacımız, onların yerel, uluslararası veya çok uluslu şirketlerde çalışabilen ve demokrasiye hizmet eden bireyler olmaları.
RAHMİ M. KOÇ Mütevelli Heyet
Rahmi M. KOÇ, BAŞKANSuna KIRAÇÖmer KOÇYavuz ALANGOYAN. Bülent GÜLTEKİNTamer ŞAHİNBAŞEge CANSENÖzer ERTUNANur YALMANAttila AŞKAR, Doğal Üye
Ionna KUÇURADİ Ömer Dinçkök
Danışma Kurulu
Sn. Rahmi M. KOÇYönetim Kurulu Onursal Başkanı
Koç Holding A.Ş., İstanbul, TürkiyeSn. Semahat ARSELYönetim Kurulu Üyesi
Koç Holding A.Ş., İstanbul, TürkiyeSn. Hasan ÇOLAKOĞLUYönetim Kurulu Başkanı
TEB Grubu, İstanbul, TürkiyeProf. Dr. Victor HALBERSTADTKamu Ekonomisi Öğretim Üyesi
Leiden Üniversitesi, Amsterdam, HollandaProf. Dr. John H. McARTHURİşletme Enstitütüsü
Harvard Üniversitesi, Boston, Mass.Prof. Dr. Frank T. RHODESEmekli Rektör
Cornell Üniversitesi, Ithaca, NYProf. Dr. Abraham L. UDOVITCHYakın Doğu Çalışmaları
Princeton Üniversitesi, Princeton, NJMr. Rodney WAGNEREski Başkan Yardımcısı
J.P. Morgan & Co. Inc. New York, NYProf. Dr. Claus WEYRICHYönetim Kurulu Üyesi
Siemens A.G.; Münih, AlmanyaProf. Dr. Oktay YENALDünya Bankası Eski Direktörü