Arama

Astroloji - Fallar - Balık - Tek Mesaj #108

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
17 Mart 2008       Mesaj #108
nünü - avatarı
Ziyaretçi
BALIK BURCU AYLIK YORUMU
Aşk ve İlişkiler

4 Mart tarihinden itibaren Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak Mars gezegeni, 9 Mayıs tarihine kadar, aşk hayatınız, yaratıcı ifadeniz, kendinizi ortaya koyma gücünüz ve hayatın zevkli güzel yanlarını yaşamak isteğiniz açısından dikkat edilmesi halinde son derece olumlu geçebilecek bir tarih aralığıdır. Yengeç burcundaki Mars enerjisi mücadele etmek ve istekler söz konusu olduğunda dolaylı yollardan hareket etmeye yönelik bir enerji sunar. Bu dönemde yaşanabilecek olumsuz enerjilerden bahsederek konuya girelim. Kimileriniz bu süreçte, duygularınızı açıkça ifade etmek yerine aşırı hassasiyet göstererek, aşkın ayaklarınıza kadar gelmesini bekleyebilirsiniz. Sorunları olan burç mensupları ise, ileriye doğru adım atarak problemleri çözmek yerine, karşılarındaki kişinin kendisine yönelmesini bekleyerek, kimi zaman da duygu sömürülerinde bulunarak döndürmeye çalışabilirler. Bunlar ne derece doğrudur derseniz, siz Balıkların yaşadıkları ilişkiyi gözönüne alarak gerekli ayarlamaları yapmaları ve seçimlerini bir kez daha gözden geçirmeleri faydalı olacaktır derim. İlişkisi olmayanlar bu süreçte, fiziksel dürtüleri açısından son derece duygusal davranabilirler. Hassastırlar ve değerlere sahip çıkılmasından, korunmaktan ve kollanmaktan hoşlandıkları için, yaşadıkları aşkta bu olgulara özellikle önem vereceklerdir.

Bu dönem kimileriniz için, iki yıl öncesini hatırlatan bir aşkın sanki yeni bir tekrarı gibi olabilir. Eski hatalarla yüzleşelebilir ve bu sefer her iki taraf kendisine düşeni yaparsa aşk bütün hızıyla devam edecektir. Bazılarınız içinse(haritasındaki etkiler nispetinde) iki yıl sürecek yeni bir aşkın ilk tohumlarının atıldığı dönem olabilir. Kısaca aşk açısından herşeye rağmen şanslı bir dönem olacağını söyleyebilirim. Umarım arzuladığınız beraberliği yakalayabilir ve güven dolu bir aşk yaşayabilirsiniz.

Kova burcunda seyretmeye başlayacak Venüs gezegeni siz Balıklar için 12 Mart tarihine kadar yukarıdaki mevzuların ön plana gelerek ilişkinizi ve tüm yaşamınızı uyum, huzur, birlik, beraberlik içinde sürdürmeniz adına olumlu etkiler sunacaktır. 4 Mart tarihinde Mars gezegeninin burcunuzla olumlu görünüm oluşturması ve Merkür gezegeninin geri hareketinin bitişini de göz önüne aldığımızda yavaş yavaş karanlıklardan aydınlığa çıkma vaktinizin geldiğini hissedebilirsiniz. Yalnız lütfen unutmayınız. Gerçekçi düşünecek, gerçekçi bir şekilde hareket edecek kesinlikle duygularınızın sizi yanıltmasına izin vermeyeceksiniz. Ancak o zaman olumlu günler sizin için başlayacak demektir.

Sizler bu süreç içinde müdahalede bulunma şansınızın olmadığı durumlar nedeniyle ruhsal açıdan kendinizi engellenmiş ve belirli bir çember içinde iletişimden uzak kalmak zorunda hissetmiş olabilirsiniz. Aslında gezegenlerin geri hareketleri aksayan, eksik kalan, geri planda çalışan tüm durumların yeniden gözden geçirilmesi, planlanması adına tamirat dönemleridir. Bu dönemde sezgileriniz o denli güçlenir ki, siz normal zamanda göremediğiniz birçok ayrıntıyı kolayca algılayabilirsiniz. O tarihteki günlük yorumda da sözünü ettiğim gibi bu dönemde yapılması gereken herşeye net bir bakış açısı altında ham gerçekleri ele almak olmalıdır. şimdi yaşamınızla ilgili yaptığınız planlamaları hayata geçirmek adına yeni bir dönem başlayacaktır.
İş ve Kariyer
19 Şubat-20 Mart arası dönemde burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş enerjisi de bu ayki gezegensel etkiler açısından son derece önemledir. Güneş ısı ve ışıktır. Kişinin kendisini ifade etme gücü ve canlılığıdır ve eğer doğum haritanızda Güneşiniz zorlu bir konumdaysa biliniz ki, kendinizi dış dünyada gösterebilmeniz yada sıcacık bir insan olmanız, başkaları tarafından sevilmeniz, ilgi görmeniz mümkün olamaz. Bu yüzden her yıl Güneş bu mevsimde burcunuza girdiğinde sizler için tazelik, ferahlık zamanları başlamış demektir. İşte sizler de, geçtiğimiz ay itibariyle canlanmaya, umutlanmaya ve bundan sonra neler yapacağınıza karar vermeye başlamış olmalısınız. Dış dünyada kendinizi ve potansiyel gücünüzü ortaya koyarak girişimde bulunmanız adına sizi bir gökkuşağı gibi saran bu pozitif enerjiden yararlanarak bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak ortaya koyabileceksiniz. Bu süreç içinde fiziksel görünümünüzdeki çekicilik karşı cins üzerinde etkinizi arttıracak ve size girişimde bulunacağınız tüm konularda joker kartı gibi destekleyecektir. Yaşadığınız dünya ile buluşmayı, birlik bilinci içinde hareket etmeyi, hayallerinize kavuşmak adına cesur olmayı başaracaksınız. Balık burcu değişkenlik ve hayatın gerçekleri karşısındaki hassas yönümüzdür. Sizler bu dünyanın güzelliklerini acılara katık ederek yaşamaya çalışan özel kişilersiniz. Şu son bir yılda yaşadıklarınızı bir düşünün. Nerelerden geçtiniz, nelerle karşılaştınız ve hangi olaylarla mutlu oldunuz hangileriyle dibe vurdunuz. Ama biliyormusunuz ki o derinlerde ancak sizin gibi güçlü insanlar soluk alabilirdi. Şimdi siz yüzeye çıkarak diğerleriyle buluşup onlara, bildiklerinizi öğretme ve öğrendiklerinizden kendinize yeni bir dünya kurmayı başaracaksınız. Bu etki altında hayatın sürprizleri karşısında gerçekçi düşünmeye çalışmalı ve ne olursa olsun cesur bir şekilde kendinizi ifade edebilmelisiniz.

Bu dönemin böyle artı tarafları olabileceği gibi dikkat edilmesi gereken yönleri hususunda da sizi bilgilendirmek isterim. Eminim bunları okumakla kendinizi daha iyi ayarlayabilir belki de bu olumsuzlukların bilincinde yapacağınız düzenlemelerle hiç birini yaşamadan süreci faydalı geçirebilirsiniz.
Bu süreçte en göze çarpan durumlardan bir tanesi, sizden gizlenen bazı konularda bilgi sahibi olmanız, ailevi konular veya özel meselelerinizle ilgili görüşmelerde bulunmanızdır. Sezgi gücünüz hızlı bir şekilde artabilir ve düşünceleriniz bazı konularda değişimlere uğrayabilir. Zihinsel açıdan gerginliklere açık olabilir, gereksiz bazı konular nedeniyle kendinizi hırpalayabilirsiniz. Çelişkili bazı fikirleriniz nedeniyle net bir görüş elde etmeniz zorlaşacağı gibi, size söylenen her sözün altında yatan asıl gerçeği öğrenmek için gereğinden fazla zaman harcayabilirsiniz. Sürekli olarak bir şeyleri öğrenmeye çalışabilir, özellikle sizin için önemli olan kişilerin yaşantılarını merak edebilir, bilgi sahibi olmak için azami oranda çaba sarfedebilirsiniz.
Kendinize olan güven duygunuz genel olarak öğrendiğiniz gerçeklere göre artış gösterebilir. Kısaca ne kadar çok konuda bilgi sahibi olursanız o denli huzur bulabilirsiniz. Kimileriniz bu süreçte ortak paylaşım gerektiren konularda gizli çalışmalar yapabilir ve bunların duyulmaması için özen gösterebilirler. İleriye yönelik hedefleriniz açısından etkili olabilecek bu süreçte gerçek fikirlerinizi veya üzerinde çalıştığınız hiçbir şeyin bilinmesinden hoşlanmayabilirsiniz. Gizli saklı ilişkinizle ilgili konularda da dikkatli olmalı, güvenmediğiniz kişilere özel sırlarınızı vermemelisiniz.
Para Konuları
Mart ayında parasal açıdan en başta Güneşin 19 Şubatta burcunuzda ilerleyişi, ardından Venük ve Merkür gezegenlerinin seyirleri ve en son Güneşin Koç burcundaki ilerleyişi hem girişim hem iletişim hem de kişisel canlılığınızın artışı sayesinde sizlerin ihtiyaçlarınız adına daha cesur davranmanızı sağlarken içinizdeki pozitif enerjinin de yükselmesi anlamı taşıyacaktır. Kendinize güven olgunuz bu önemli transitler sayesinde daha fazla yükselecek ve yeni gelişmeler, değişimler yaşamaya başlayacaksınız.

Finans konularında etkili olacak Güneş Koç burcu süreci, 20 Mart tarihi itibariyle para evinizden geçeceğinden oldukça önemli. Koç burcu dönemleri genel anlamda aktif ve gayet dinamik olunan zamanlardır. Sizler bu etki altında, doğuştan sahip olduğunuz yeteneklerinizi güvence ve maddi gelir elde etmek adına belirli alanlara odaklayarak girişimde bulunursanız bunların paraya dönüşmesi mümkündür. bu süreçte çekingenlik göstermek veya hassasiyet içinde davranmak yerine, belirli bir hedef belirleyerek ilerlemek en doğrusudur. Maddi ve manevi değerler, kişisel gelir kaynaklarınız bu zaman dilimi içinde oldukça önemlidir. Hayatın tüm zorluklarının neredeyse en merkezinde yer alan para, bu yüksek enerjinin desteğiyle cesaretli davrandığınız takdirde kolayca elinize geçebilir.
Sizin de günlük ve aylık yorumlardan takip ettiğiniz gibi, şu aralar karşıt burcunuzda ilerleyen Satürn geri hareketi gerek özel ilişkiler gerekse finansal yönden kurduğunuz tüm iş ortaklıklarında oldukça zorlu zamanlar yaşatmakta. Tüm iyi niyetinize rağmen neredeyse doğru düzgün bir hayat kurmak için oldukça zorlanıyorsunuz. Artık zaman ileriye doğru atılmak ve biraz da iyi niyeti dozajında kullanmak devri. Ayrıca Satürnün bu pozisyonu sözleşme, kontrat gibi konularda da zorluklar çıkarıyor. Tamam bu sefer oldu dediğiniz herşey zamana gebe kalmakta. Demin de belirttiğim gibi Satürn gezegeninin Mayıs ayında geri hareketi bitmeden büyük bir ihtimalle parasal ve özel ilişkileriniz bakımından bir temel kurmak zor olacağa benziyor. Bu süreçte Güneşin koç burcundaki bu ilerleyişi 20 Mart sonrası size olumlu bir enerji sunarak en azından şu süreci aktif bir şekilde geçirmenizi destekleyici olacaktır.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-10-11-12-15-16-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler : 1-13-14-19-20-21-27-28
Yeniay : 6-7
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 19-20-21
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)