Arama


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
17 Mart 2008       Mesaj #91
nünü - avatarı
Ziyaretçi
YENGEÇ BURCU AYLIK YORUMU
Aşk ve İlişkiler
19 Şubat- 6 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda seyredecek ve burcunuzla olumlu bir görünüm yapacak önce Güneş ve ardından Venüs gezegeninin Balık burcu seyirleri, sizlerin, yüksek bir duyarlılıkla çevrenizdeki insanlarla bağ kurmaya gönüllü olacağınızın göstergesidir. Bu size hiç yabancı gelmeyecek bir enerjidir. Çünkü siz her zaman iyi niyetli hareket etmeyi bilen kişilersiniz. Sempatik, merhametli ve sevecen yüreğiniz bu süreçte ister eğitim hayatınız, sosyal çevreniz, ister ilişkinizle alakalı olsun, bağlantı kurduğunuz her insana bu tarz yaklaşımlar göstermeniz anlamı taşır. Bu dönemde hayal gücünüz ve sezgileriniz size rehber olacak kadar yükseliştedir. Çok yönlülüğünüzle ve yardım severliliğinizle toplumsal tüm olguların içinde yer almaktan hoşlanabilirsiniz. Ülkünüz ve duyarlılığınız tüm dünyayı kucaklamaktan yanadır. Bu sizin farklı görüş yapısındaki insanlarla kontak kurabilmenizi sağlayıcı özelliğinizdir. Elinizden her iş geleceği için kendinizden çok başkalarına yardımcı olmaya çalışabilir, dertlerine çözüm bulmak için didinebilirsiniz.

Aşk konusunda duyarlılığınız yine bu dönemde her zamankinden çok daha fazla artış gösterebilir. Kendinizi ruhsal anlamda sevdiğinizle bütünleştirebilir, ona karşı kendinizi oldukça yakın hissedebilir, ne kadar çok destek verirseniz o denli huzura kavuştuğunuzu düşünebilirsiniz. Bütün bu duygular bu süreçte artış göstereceğinden sınırsızlık özleminiz de aynı derecede yoğundur. Bu süre şöyle bir düşünüldüğünde, gayet olumlu gibi görünmesine rağmen dikkat edilmediği takdirde hayal kırıklığı yaşatabilecek tarafları vardır. Öncelikle özverili davranırken, kendi ihtiyaçlarınızı göz ardı etmemeniz gerekir. Bir ilişki bütün olduğuna göre kimlik duygunuzdan vereceğiniz her ödün, daha sonra daha büyük fedakarlıklar yapmanız için size baskı uygulanmasına neden olabilir. O nedenle eşit hakka sahip olduğunuzu ve eğer sorunlarınız varsa bu güçlü devrede kolaylıkla çözebileceğinizi biliniz. Yurdışı bağlantılı seyahatleriniz genel anlamda soyut konularda araştırmalar, farklı kültürlerin inanışlarıyla ilgilenmeniz yada bir hüzün, sevgi birliği içinde yapmanız anlamı taşıyabilir. kısaca kendi kimliğinizi arka plana almayı gönüllü olarak kabul ettiğiniz bir tarih aralığı demek doğru olacaktır.

4 Mart-9 Mayıs tarihleri arasında, sadece iş, para anlamında değil, aşk hayatınızla ilgili konularda da etkin olacak Mars gezegeninin burcunuzdaki ilerleyişi, doğrularla yüzleşmekte biraz zorlanacağınızı, kendi isteklerinizi öne sürmek konusunda biraz geri çekilmeye müsait olabileceğinizi göstermekte. Fakat ne olursa olsun Mars bu süreçte öncelikle Ağustos sonu, ardından Kasım Aralık döneminde yaşanan bazı sorunların sizin üzerinizde bıraktığı etkiyi yeniden gözden geçireceğinizi, geçmişte yaşanan problemleri göz önüne alarak hareket edeceğinizi gösteriyor. Bu durum tamamen duyarlılık içinde olmanız anlamını taşıyor. Sanki kendi yarattığınız yada neden olduğunuz bazı problemleri temizlemek yeniden düzeltmek isteğiniz artacak gibi. Tabi ki bu durum içsel anlamda sizin yeniden bazı şeyleri hatırlayarak üzülmeniz demek olabilir. Peki bu dönemin olabilecek bu yansıması dışında neler yaşanabilir. Öncelikle herşeyi bir kenara bırakarak yeni bir sayfadan hayata bakılabilir, aynı şairin dediği gibi. Bembeyaz bir defter sayfası açılır ve sezgilerinizin rehberliğinde yeniye yer açılır. Biliyorum ki bu süreç eskinin hep ortalıkta gezinmesine neden olabilir ama yeninin ayak seslerini duymaya engel olmamalıdır.

Oysaki bu dönemden bazı yollar izleyerek farklı şekilde yararlanmak mümkündür. Eğer bu dönemde hala devam eden fakat sorunlar nedeniyle bir türlü huzur bulamadığınız bir ilişkiniz varsa, partnerinizle gayet açık, dolambaçsız bir şekilde konuşabilir, problemleriniz olduğunu söyleyebilir ve ondan beraberliğinizin sorunsuz sürmesi için birlikte bir şeyler yapmak gerektiğini belirtebilirsiniz. Eğer bir ilişkiniz yoksa şu aralar ve eskiyle alakalı herhangi bir aşk, ilişki probleminiz yoksa yeni birinin karşınıza çıkması için gayet olumlu bir süreçtir. Sosyal hayatın içinde, çeşitli aktiviteler esnasında yeni bir kişiyle tanışabilir ve hassas duygularınızı davranışlarınızla hissettirebilir, oldukça sessiz dingin bir ilişki yaşayabilirsiniz. eğer eski bir ilişkinin henüz acıları sona ermediyse ve geri dönülmesi mümkün değilse o zaman öncelikle kendinize yüklenmekten yada geçmişi sürekli didikleyerek acı çekmekten uzak durunuz. Bu etki altında güzelliklere yelken açmak varken hala sığ sularda yüzmenin hiçbir anlamı olamaz, olsa olsa canınız yanabilir.
İş ve Kariyer
12 Mart- 6 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni
İş hayatınızla ilgili konularda atak olmanızı ve daha fazla ön planda bulunarak kendinizi göstermenizi sağlayacak en önemli enerji 20 Mart tarihinde Güneşin Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı seyirdir. Koç burcunda ilerleyen bir Güneş, öncü davranmak, ileriye atılarak kendinizi ifade etmek anlamı taşır. Sert bir enerji gibi gözükse de, eğer belirli bir alanda odaklanarak olumlu girişimleriniz için veya şu ana kadar bir türlü cesaret bulamayıp beklemede bıraktığınız işler için kullanmanız halinde son derece yararlıdır. Yalnız bu enerjiyi değerlendirirken öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, sert tepkiler vermemek, isteklerinizi gerçekleştirmeye çalışırken agresif tepkilerden uzak kalmak ve düşünmeden, incelemeden herşeye atlamamaktır. Bu seyir başladığında, Mars gezegeninin burcunuzda ilerliyor olması en azından Güneş Koç burcu seyrinin dizginlenemez enerjisini biraz durdurucu olabilir, fakat bunun da dozunu iyi bilmek gerekir. Çünkü Mars yengeç burcunda oldukça pasifleşmiş ve geri çekilmeye müsait olabileceğinizin göstergesidir. Bu ise olumsuz bazı durumlarla karşılaştığınızda Güneşin güçlü enerjisini gerilimli tepkilerde bulunarak yada tam tersine içinize atarak kendinizi tedirgin edebileceğinizi de göstermektedir.

Burada yapılması gereken iş alanında zorlu koşullarla baş edebilmek için hırs ve azimle çalışmak, gerektiği zamanlarda mantıklı tepkilerde bulunarak hoşlanmadığınız konuları çözümlemeye çalışmak ve sorumluluklarınızın bilincinde olmaktır. Rekabete açık olmalı, fazla kırılgan davranmak yerine kendinize güvenli, hayalci yaklaşımlar ve düşünceler içinde olmak yerine gerçekçi, sizin için gerekli olan hususlarda direkt ve açık davranışlı olmanız son derece yararlıdır. Değişkenlikten uzak durmaya çalışmalı, hedefleriniz konusunda kararlı olmalı, dilemek yerine harekete geçmelisiniz. Bu süreçte özellikle ailenizi yakından ilgilendiren konular gündeme geleceğinden girişimlerinizde güvence konusu önemli bir yer tutabilir. Bu nedenle çalışkan olmalı, yersiz, ilgisiz işlerle uğraşmak yerine, yarınlarınızı düşünerek planlı hareket etmelisiniz. Dışa karşı utangaçlık göstererek yada sadece alıştığınız ortamlarda kendinizi sergileyerek vakit kaybetmektense, dış dünyanın içinde yer almalı, azimli davranarak hedefinizin üzerine gitmelisiniz. İşte o zaman Mars gezegenin burcunuzda olacağı bu dönemin yan etkilerini, Güneş Koç burcu aktif enerjisinin girişimci etkisiyle olumlu yönde birleştirerek girişimlerde bulunarak olumlu bir şekilde geçirebilirsiniz.
Para Konuları
17 Şubat- 12 Mart Venüs Kova ve hemen akabinde, 19 Şubat-15 Mart tarihleri arasında Merkür gezegeninin Kova burcundaki kavuşum enerjilerinden sizlere günlük yorumlarda detaylı bir açıklamada bulunmuştum. n seyirleri başkalarıyla ortak paylaşımda bulunduğunuz parasal konularda etkili gözükmekte. Bu enerji bir yandan özgür düşünmek, özgürce hareket etmekten yana olurken diğer yandan biraz takıntılı, saplantılı davranabileceğinizin de göstergesidir. Aslında bunun en önemli nedeni güvence konusunda kendinizi her an tetikte, ters bir şeyler olacakmış gibi hissetmenizdir. Doğal olarak bir belirsizlik hali vardır ve siz bu nedenle tedirginsinizdir. Tabi bu durum kimi zaman kendi çıkarlarınızı ön plana alarak hareket etmenizi sağladığı gibi, kimi zaman beklenmeyen girişimlerde bulunarak risk almanıza da neden olabilir. Ödeme durumunuz belirsiz olduğu halde kredi başvurusunda bulunmak ya da elden borç almak gibi veya durumunuz yokken yeni bir iş kurmak için girişimde bulunmak gibi. Bir kere en öncelikle bu süreçte ani tepkilerde bulunmak, düşünmeden kararlar almak, parasal konularda başkalarına güvenerek yola çıkmak oldukça risklidir. Öncelikle durumunuzu gerçekçi olarak ele alınız ve ona göre kararlar veriniz.


Finansal anlamda Mart ayına baktığımızda gerek iş alanında olduğu gibi parasal konularda da, 20 Mart tarihinde başlayan Güneş gezegeninin Koç burcu seyri de önemli olarak göze çarpmakta. Kariyerinizle ilgili gelişmelerde size ateş enerjisi verecek ve öne atılmanıza destek olacak bu enerjiyi parasal konulardaki girişimlerinizde aktif bir güç olarak kullanabilirsiniz. Girişimde bulunarak iş alanında kendinizi gösterdiğinizde doğal olarak maddi kazanımlarınızda o denli artış gösterecektir. Kimileriniz bu süreçte artı işler yapabilirler. Bir yandan meslek hayatınızı sürdürürken diğer yandan başka işlerle uğraşarak, girişimlerde bulunarak ek gelir kaynakları elde edebilirsiniz. burada önemli olan kendi yeteneklerinize ve gücünüze sahip çıkmaktır. Doğuştan sizde olan fakat bugüne dek ortaya çıkmamış kimi zaman hobi olarak yaptığınız işleri bir düşünün. Bunları iyi bir şekilde pazarlamanız yada belirli kişilerle görüşerek anlattığınızda satabilmeniz mümkün olduğu gibi size artı bir gelir getirmesi de mümkün olabilir. Ayrıca bu süreçte para evinizin yönetici gezegeni Güneş koç burcunda olacağından parasal konularda agresif tepkilerde bulunmaktan, savurganlıktan ve etrafınızdaki insanlarla çatışmaktan uzak durmanız faydalıdır.

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-15-16-19-20-21-24-25-26

Zayıf Enerjili Günler : 2-3-8-9-22-23-29-30
Yeniay : 15-16
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :2-3-29-30
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)