Arama

Astroloji - Fallar - Boğa - Tek Mesaj #100

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
17 Mart 2008       Mesaj #100
nünü - avatarı
Ziyaretçi
BOĞA BURCU AYLIK YORUMU
Aşk ve İlişkiler
Mart ayında aşk hayatınız ve diğer insanlarla olan ilişkileriniz açısından kendi geleneksel değer yargılarınızdan biraz daha farklı davranmanız gereken bir dönem olabilir. Yani herşeyi kendi içinde belirli bir çerçeve içinde ele almaya çalışmanız, hem partnerinizle hem de diğer ilişkileriniz bakımından çatışma yaratabileceğini gösteriyor. Şimdi bu dönemin olabilecek etkilerini birlikte ele alalım. Aşk ve ilişkiler konusunda ilk ele alacağımız etki Venüs gezegeninin 17 Şubat-12 Mart tarihleri arasındaki seyridir. Tüm burçlarda aynı tarihlerde farklı alanlarda etkisi hissedilecek bu enerji öncelikle, toplum içindeki yeriniz ve ilişkinizle alakalı konularda daha hassas ve tepki vermeye yönelik tavırlar içinde olacağınızın göstergesi gibi. Sizin hayata bakış açınız ile yaşadığınız ilişkinin örtüşmemesi sonucu gerilimli durumlar görülebilir. Bir yandan toplum hayatının gerekleri, diğer yandan beraberliğinizin toplum içindeki önemi kafanızı karıştırabilir. Sizin bir ilişkide sunduklarınız ile, ilişkinizin kalitesi, partnerinizin düşünce yapısı tam bir üçlü sacayağı gibidir. Bir yandan ilkeleriniz, beklentileriniz ve ilişkiye kattıklarınız, diğer yandan mesleki konularda zihinsel ağırlıklı bir süreç geçiriyor oluşunuz sizi hangi yöne gideceğiniz konusunda şaşırtabilir. Bu durum fiziksel açıdan gerginlik, ifade tarzınızın gerilimli etkiler altında olması anlamı taşıyabilir. Bu enerji altında gerek ilişkinizle alakalı gerekse çevrenizle olan ilişkiniz açısından kendi bireyliğinizi ve kendinize özgü yönleriniz sağlıklı bir şekilde ifade ederken, eşit hak ve özgürlükler konusunda da karşınızdaki insana belirli bir rahatlık duygusu vermenizdir. Bu olmadığı takdirde, kayıtsızlık, bağlanma problemi, sıradışı davranışlarla karşılaşmanız mümkündür. sabit fikirli düşünmek yerine daha arkadaşça paylaşımlar, zihinsel açıdan uyumlu olmaya çalışmak, karşılıklı olarak düşünce alışverişinde bulunmak, ne fazla sahiplenici ne de bağımsız bir ilişki haline gelmesine izin vermemek olmalıdır.

İlişki konusunda ikinci önemli enerjiniz ise, aşk evinizin yönetici gezegeni Merkürün 19 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında devam edecek Kova burcu seyridir. Hatırlarsanız 19 Şubat günü Merkür gezegeninin geri hareketi sona ermiş ve düz seyrine başlamıştı. O tarihten sonra bir hafta süren gölgeli günlerinin bitimiyle Mart ayına adım atmıştık. Geri hareket sizin aşka bakış tarzınız, ilişkinizi yakından ilgilendiren konularda geçmişe dönük herşeyi yeniden ele aldığınız kendinizce düzenlemeler yaptığınız bir devre olmuştu. Geri hareketin bitimiyle birlikte siz daha mantıklı kararlar almış, Kova burcunda seyreden Merkürün zihinsel düşünmeye öncelik tanıyan enerjisinin etkisi altında daha arkadaşça, mantıklı, duygusal olmayan tarzda iletişimi ön plana getirmeye başlamıştınız yada bu şekilde davranmanız sizin için çok daha yararlı olacaktı. 15 Mart tarihine kadar aynı konumda kalacak Merkür, aşk hayatınızla ilgili konularda yine mantıklı bir bakış açısıyla hareket etmeniz, bir boğa gibi geleneksel düşünmekten ziyade çağa uygun tarzda, fazla sıkboğaz etmeyeceğiniz ve belirli bir mesafeyi koruyacağınız bir beraberliğin size yararı olacağını göstermekte. Yalnız bu noktada bir konuda size yardımcı olmak isterim. Merkür Kova burcu seyri, aşk anlamında klasik bir bakış açısı altında muhafazakar bir düşünce ile aşka yaklaşmanın sizinle birlikte olduğunuz kişi arasında tartışmalar yaratacağı, fikirsel olarak farklılıkların yarattığı problemlerle karşılaşabileceğinizi göstermektedir. Siz bu süreçte olaylara ve aşka daha orijinal tarzda bakmalı, modern düşünmeye çalışmalı, karşınızdaki kişinin ani reaksiyonları konusunda onu yola getirmeye veya sizin gibi düşünmesi için zorlamamayı dikkat etmelisiniz.
Mart ayı, resmiyete dönüşmüş ilişkiniz, uzun süredir devam eden beraberliğiniz veya yeni bir ilişkinin başlangıcı olabileceği gibi, aranızda bir takım sorunlar yaşanmış, araya bir ayrılık girmiş eski bir sevgiliyle alakalı konularda da etkili olabilir. Bu enerji 4 Mart itibariyle sizleri ve tabi ki farklı alanlarda diğer burçları da, Kasım ve Aralık döneminde yaşanan olaylarla tekrar yüzleşmeye çağırıyor gibi. Bahsetmekte olduğum enerji Mars gezegenin yani ilişkiler evinizin yöneticisinin Yengeç burcundaki seyridir. Mars gezegeni o aylarda seyrini sürdürürken özellikle ilişkiniz açısından ilginç durumlar yaşanmış olabilir. Siz veya o aile, ev, yakınlarınız, güvenliğinizle alakalı konularda paylaşım içinde olmayı sürdürürken 15 Kasım tarihinde Mars gezegeninin geri hareketinin başlamasıyla sorunlarınızı kendi içinizde çözümlemek adına ilişkinizde bir durgunluk dönemine girmiş olabilirsiniz. İşte bu durgunluk döneminde yaşanan, düşünülen yada çözülmeye çalışılan sorunlar 4 Mart tarihi itibariyle son kez düzeltilmek adına karşınıza çıkabilir. Bu sefer aldığınız dersler, yaşadıklarınızı bir süzgeçten geçirerek yeni kararlar almaya çalışabilirsiniz. Bu dönemde Mars gezegeninin burcunuzla oluşturacağı olumlu görünüme rağmen Yengeç burcunda etkisiz bir enerji olması dolayısıyla, sizin birbirinize karşı daha güven dolu davranmanız ve sorunları birlikte çözmek için karşılıklı diyaloğu geliştirmeniz gerekir. Bu arada siz veya partneriniz dış dünyadaki mücadeleniz yerine tamamen aile, güvenlik, özel ve duygusal konulara ağırlık verebilir ve artık durumunuzu tam olarak belirleyebilmek için karar alabilirsiniz. Tabi ki güçlü bir pozisyonda olmayan Mars yine hassas oluşumların devam edeceğini göstermekte. Gerçeklerle karşılaşmaktan kaçınılması ve çıkabilecek olaylarda kararlılık gösterilmemesi, açık ve kesin tavır alınmaması beraberliğiniz açısından sorun oluşturmaya devam edebilir.
İş ve Kariyer
Mart ayı iş hayatınızla ilgili konularda gerek patron konumundaki kişilerle gerekse iş yaptığınız insanlarla aranızdaki ilişkiyi özenli tutmakta fayda var. 15 Mart tarihine kadar sürecek ilk devrede özellikle, sizin işle ilgili düşüncelerinizle patronlarınızın bakış açısı arasında sorunlar, fikir ayrılıkları meydana gelebilir. Kova burcunda ilerleyen gezegenlerin çoğunluğu ve bunların burcunuza olan sert görünümü nedeniyle dikkatli olmak, sisteme ayak uydurmak gerekebilir. Siz ne kadar kendi değerlerinize uygun davranılmasını isteseniz de, karşınızdaki insanların sizden beklentileri farklı olacağından yöntem konusunda sorunlar çıkabilir. O nedenle sabit bir fikir içinde hareket etmeniz, aşırı kontrollü davranmaya çalışmanız yada durup dururken tepkiler vermeniz rahatsız edici olabilir. Düşüncelerinizi benzersiz bir biçimde ortaya koymaya çalışmalı, bilimsel yöntemlere başvurmalı ve zamanın ilerisinde düşünmeye çalışmalısınız. İşinizde teknolojiye yer vermek veya bilişim sektörünün içinde yer alabileceğiniz tercihler yapmak yararlı olabilir. Mesleğinizde ilerlemek adına keşif ve buluşlardan yararlanmak, internet ağı ve sosyal ilişkilere önem vermek veya böyle bir sistemin içinde yer almak size kariyeriniz açısından fırsatlar getirebilir. Özellikle bu dönemde mesleğinizle ilgili konularda yaratıcı tarzda düşünmeye öncelik tanımanız, teknik ve bilimsel gelişmelerden faydalanmanız, araştırmacı ve keşifçi olmanız daha fazla tanınmanıza ve mesleki olarak gelişmenize yardımcıdır. Ekip halinde çalışmalar, organize faaliyetler de fazlasıyla işinize yarayabilir. Hoşgörülü yaklaşımlar göstermek, bireysel hareketten ziyade ortaklaşa bir iletişimi önemsemek son derece faydalıdır.

Mesleki anlamda Mart ayının ilk iki haftası özellikle dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken konuların başında sosyal ilişkilerinize önem vermeniz gerektiği açık olarak görülüyor. Her ne yakın çevreniz ve duygu dünyanızla alakalı konularda hassasiyet içinde olsanız da yine de bu iki haftayı iyi değerlendirmek faydalıdır. Bu dönemde işinizi sıkı tutmaya çalışmanız, çatışmalardan uzak kalmanız, dostluk ilişkilerinizden yararlanmanız ve özgür düşünmeniz halinde karşınıza çıkabilecek fırsatları değerlendirebilir, eskiyle alakalı tüm konuların üstesinden gelebilir, girişimlerde bulunabilirsiniz.
Mart ayının ikinci haftasından sonra ise gündelik iş hayatınızda bir yandan detay gerektiren işlerle uğraşmak, diğer yandan sosyal sorumluluğunuz veya mesleğiniz gereği insanlara hizmet etmek, yardımcı olmak, sıcakkanlı, şefkatli davranmanın önemi ortaya çıkıyor. Bir takım insanların sıkıntılı yanlarında destek olmak yada işiniz gereği onların öykülerini dinlemek teselli etmek gibi insanı durumlar söz konusu olabilir. Hedeflerinize varmak ve ideallerinizi gerçekleştirmek için öncelikle bu dönemde sevecen anlayışlı olmanız şart gözükmekte. Ayrıca yine bu süreçte, uyumlu, ılımlı ve paylaşmaya açık, sırf kendinizi yada çıkarlarınızı düşünmeden hareket etmek gerekiyor. Sosyal gruplar içinde yer almak, sizinle aynı düşüncede olan kişilerle bir araya gelmek ve birlikte çalışma hayatının içinde ekip halinde yer almak gayet faydalı. Siz bu durumu ilişkiniz adına da düşünebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında bu hissiyat davranışlarınızda ve girişimlerinizde size ışık olabilir. sosyal etkinlikler hem işiniz gereği artarken, hem de sizin farklı yönlerinizi insanların yakından keşfetmeleri için de etkili bir dönem. Üretkenliğinizi gerek işiniz gerekse bir grubun çıkarları adına hizmet ederek sağlamak ve böylece kendinizi tanıtmak işinizin gelişimi açısından gayet yararlı olabilir.

Parasal Konular
Finans hayatınızı yakından ilgilendirecek en önemli enerji, parasal kazanımlarınızla alakalı yaşam evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Kova burcundaki seyridir. Bu dönemde parasal konularda geleneksel düşünmekten ziyade özgün bir şekilde kendinizi ifade etmeyi, hızlı ve atak davranmayı muhakkak denemeniz gerekiyor. Girişim konusunda, yatırım gibi durumlarda karşınıza çıkabilecek fırsatları iyi değerlendirmek için öncelikle aktif olmak en önemli koşul. Siz de bilirsiniz ki her zaman para konusunda temkinli hareket etmekten hoşlanırsınız. Öyle kolay kolay girişken davranmaz herşeyi iyice tartarsınız. Bu genelde doğru bir harekettir fakat eğer karşınıza çıkan fırsat bu kadar düşünmeyi gerektirmiyorsa ve gerçekten olumluysa burada erken harekete geçmek size çok şey kazandırabilir. Yine bu dönemde parasal konularda bulunduğunuz alana orijinallik katabilmek, sosyal organizasyonlarda tanıtım faaliyetlerinde bulunarak ekip çalışmasını önemsemek, geniş bir çerçeve çizerek kişilerle irtibat içinde olmak, internet üzerinden kendinizi ve işinizi tanımlamak gayet faydalıdır. sosyal ilişkiler ağı içinde kendinize bir yön tayin etmek ve modern teknolojiden yararlanmak hakikaten faydalı olabilir. geleneksel bir iş çevresi içinde olsanız bile yeniden işinizi düzenleyerek, yeniliklerde bulunarak, modern araç ve gereçlerle donatarak işinizi geliştirdiğiniz takdirde, buna bağlı olarak parasal gelir kaynaklarınızda artışlar olduğu gibi, mesleki açıdan kendinizi tanıtmış olabilirsiniz. Parasal konularda yine gelişebilecek durumlara tarafsız ve objektif şekilde bakmalı, yaratıcı düşünmeli, orijinal çözümler bulmalı ve ek gelir kaynaklarına yönelinmelidir. Mesleki açıdan daha iyi bir gelir elde etmek istiyorsanız, iyice araştırmada bulunmalı, gelebilecek yeni teklifleri mercek altına almalısınız.

15 Mart tarihi itibariyle parasal konularda iyi niyetinizin kullanılmasına izin vermemek, emeklerinizin karşılığını mutlaka almaya çalışmanız gerekmekte. Çünkü iyi niyetiniz, yardımseverlik hislerinizin yükselişi bazı konularda yanılgılara neden olabilir. ayrıca bu süreçte elde edeceğiniz paraları üretmek, bir yere yönlendirmek ve çoğaltmak gayet faydalı. Kafanızın içindeki hedefler için paranın şart olduğu günümüzde dikkatli bir şekilde düşünür, değişkenlik, kararsızlık göstermeden ne yapacağınızı bilerek paranızı büyütebilirseniz hakikaten faydalı. Ek gelir kaynakları açısından da iyi bir dönem. Bir yandan kendi işlerinizi yaparken diğer yandan sosyal organizasyon yada başka faaliyetler yolu kazanımlar gündeme gelebilir. İletişim, haberleşme, yolculuklar, eş kaynaklı gelir, bir projenin hayata geçirilmesi sonucu elde edilen gelir, gizli yardımlar kanalıyla da gelir elde etmek mümkün.
Pozitif Enerjili Günler : 2-3-10-11-12-15-16-19-20-21-24-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-7-18-24-25-26
Yeniay : 10-11-12
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :24-25-26
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)