Efkar Perdesi - Ceza
Diskografiyle insanlık mı ölçülürmüş, ne metreler yeter buRitmime ne de metronomlar, sabrımda taştı kimi zaman fakatAlıştımBazen tek dolaştım çoğu zaman bir it dalaştı sokaktaOkulda, her karemde yanmış ağzım, şimdi bir kalemde sildimAttımHer gün iki kitap var okuduğum, birisi sağ öteki solGözüm, bir kürsüm yok ulaştım herkese özetlerimle geldimYaşama sade gözlerimle bakmadım ve kimse bilmez bir çokSır var hırsızlardan sakladığım ve çok sıkıldılarKonuşmadımBeynimde oynar her bir film unutmadım aklımda, eğer kafayaTakarsam yavaşlatır, aynalar kırıldı aynalara inanmadımAynalar kandırdı her zaman ben hiç kırılmadım, zamansızÖttü bir kesim, zararlılarla değil işim, sıkıldım yazdıSağ elim, beynimde gizli mağbedimNakaratBoşluğa bakarken buldum birçok kez kendimi, volta attımAmaçsızca baktım kol kırıldı yen içinde kaldıKeşke dedim kendi kendime şu arabanın, birde geri vitesiOlsaydı boş hayal bu, geçmişi sadece dikiz aynasındanGörebilirsinEski dükkanında kalmış mazi sende yoluna bak, bir espirisiDe kalmamış hayatın boş verHatasıza yakın kusursuz olmak için çalış seçim seninDöndükçe dünya beklemek zarar, kazanmak için uyanBaşarmak için inan, yenilmek ise kader eğilme boş verÖnüne bak en büyük güç sende, her bir çöküş unutulurKayıtsız şartsızHayat yolu fay hatlarıyla doludur herkesin, bilekle gücünüGösterene beyinle gücünü göstermektir doğruGene de bir dilek tut boş ver yıldız kaymasın parlarsanAnlarlar eğer güneş misin ay mısınNakaratOlmak yada olmamak mı yoksa olamamak mı, yazan kalem miEl mi yoksa ben mi, herkes haklıdır kendince herkesHaksızİşitme görme boş ver, sesin yükselsin her zaman içindeGerçekler, yararın olsun herkese yük olma kimseyeCezalar falakadan acı, sorun büyük yada küçüktür, dertlerAsla bitmez, gene de sen sarıl hayata boş ver, ser ver amaSakın ola sır verme, her şeye rağmen yaşıyoruz birbirimizeRağmen, bir can hakkımız var akla gelmez, üzmeyinKırmayın, yakmayınŞeytan he rbir yönden akıl çeler siz uymayın sakın, kuralBu saygı gösterin, sularda iyilik gizlenir, insancaYaşamak ister her bir insanAma amaçsız olmamak gerek, yararlı olmak şart kötüyü tartİyiyle çarp ve öğren, başaramazsın inanmazsan gerçektenSenNakaratBak açıldı perde gene başım efkar, dağıldım bir zamanFakat birleştim tekrarYürekli ol düşün be kardeş ben inandım, sende inan, sendeSabret, sende de bu güç var