Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #43

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
15 Nisan 2006       Mesaj #43
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Sinemanın devleriyle muhteşem final

Fransa'nın efsanevi starları Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu, İstanbul Film Festivali'nin kapanışında onur ödülü aldı

amagALİN TAŞÇIYAN

25.Uluslararası İstanbul Film Festivali, son derece başarılı bir programın ardından dün gece Fransa'nın efsanevi starları Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu'nun onur ödülü aldığı törenle sona erdi.
Sinemada her biri birer başyapıt niteliğindeki filmlerde eşsiz performanslar veren Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu, yaptıkları konuşmalarda Türkiye'de sinemanın bu kadar canlı olmasını övdü. Ödül töreninin ardından aslında İKSV'nin çabalarıyla kapanışa getirilen Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu onuruna Fransız Sarayı'nda Fransa Büyükelçisi tarafından bir yemek verildi. Yemek öncesi Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu, basına poz vermekten kaçındı.

Ödüller aynı filmlere
Festivalde hem uluslararası hem ulusal yarışmalarda jüri ve eleştirmenlerin ödülleri aynı filmlere verildi.
Festivalin Prestijli Altın Lale Ödülü Michael Winterbottom'un yönettiği, "Uyduruk Bir Öykü" adlı filmin oldu. En İyi Türk Filmi olarak ise Reha Erdem'in yönettiği "5 Vakit" seçildi. FIPRESCI ödülleri de aynı filmlere değer görüldü.