Arama

İngilizce öğrenmenin kolay yolları nelerdir?

Güncelleme: 28 Mayıs 2015 Gösterim: 37.326 Cevap: 12
volkankız - avatarı
volkankız
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #1
volkankız - avatarı
Ziyaretçi
en kolay ingilizce öğrenme yollar nelerdir
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
ingilizce Öğrenme Yolları

Sponsorlu Bağlantılar
INGILIZCEYI YA DA BIR YABANCI DILI OGRENMEK ICIN YAPMANIZ GEREKENLER

Bir önceki bölüm de asla ama asla kelime ezberlemeyin, ifadeleri kelime gruplarını çalışın demiştik. Eğer bir kelime öğrenmek istiyorsanız da bunu cümle kurarak ve kullanarak yapın, ama asla oturupta kelime ezberlemeyin demiştik.

Şimdiki kuralımız, asla ama asla gramer çalışmayın. Tüm grammer dilbilgisi kitaplarınızı ve defterlerinizi bir kenera bırakın.

Eğer ingilizceyi akıcı hızlı bir şekilde kullanmak istiyorsanız asla bunu dilbilgisi ile sağlayacağınızı düşünmeyin.

Mesela yeni konuşan çocuğunuzu ya da bir yakınınızı düşünün ve gözlemleyin. Konuşmayı sizce dil bilgisi kitaplarından mı öğreniyorlar?

Hiç sanmıyorum, dilbilgisi hayatınızda kaç defa lazım oldu ya da size bugüne kadar verilmiş dilbilgisi eğitimlerinin kaçtanesini hatırlıyorsunuz?

Yanlış anlaşılmasın, dilbigisi önemsizdir demiyorum. Ama önceliğiniz bir dil öğrenmek mi yoksa dilbilgisi öğrenmek mi?

Diyelim ki birini işe alacaksınız... Önünüzde iki aday kaldı ...
1 nci aday size şunu söylüyor ?
Harika derecede ingilizce grammerim var (persent continuous tensi, present tensi vs vs ) iyi bir metin yazabilirim ama akıcı ingilizce konuşamıyorum o beni zorluyor.
2 nci aday da diyor ki akıcı ingilizce konusuyorum ama grammerim pek iyi değildir. Ancak iyi bir şekilde kendimi isteklerimi karşı tarafa ifade edebilirim

Siz hangisini işe alırdınız ?

Tabiki ikisine de sahip olmak harika bişi olacaktır. Bunu da başarabilirsiniz, ancak yabancı dili kullanmak hatta akıcı bir şekilde kullanmak öz güveninizi arttırır daha sonra dilbilgisi çalışabilirsiniz. Bunun sakıncası yok.. Sadece önceliklerin farkında olun.

kaynak

Son düzenleyen Keten Prenses; 6 Nisan 2009 00:15
Quo vadis?
volkankız - avatarı
volkankız
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #3
volkankız - avatarı
Ziyaretçi
en kolay ingilizce öğrenme yolları nelerdir
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #4
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İngilizce öğrenmenin püf noktaları
Erciyes Üniversitesi Yabancı Dil Öğretim Görevlisi Ahmet Eyici, İngilizce öğrenmenin püf noktalarını açıkladı.

İngilizce öğrenmenin günümüzde artık bir özel yetenek alanından çıkıp, genel yetenek alanına girdiğini belirten Erciyes Üniversitesi Yabancı Dil Öğretim Görevlisi Ahmet Eyici, isteyen herkesin İngilizce'yi öğrenebileceğini belirtti. Eyici, yabancı dil öğrenmenin zor bir iş olduğu yönündeki yanlış inançların, dil öğrenmenin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi. Doğru yöntemlerle yabancı dil öğrenmenin yollarını anlatan Eyici, eğitim ve öğretim kurumlarının hemen hemen her kademesinde 30 yıl görev yaptığını ifade etti. Eyici, "Benim ve meslektaşlarımı en çok üzen konu, kendini ifade etmesini bilmeyen amaçsız, hedefsiz ve kısa yoldan zengin olacağını düşünen gençlerin yetişmesi. Günümüzde gençlerin önündeki en büyük sorunlardan biri yabancı dil yetersizliğidir. Özellikle İngilizce hayatımızın her alanında kendini göstermektedir. İş arayan gençler en çok İngilizce bilmeme engeline takılıyorlar. İngilizce öğrenmeye yanlış yöntemlerle çalışmış ve başarılı olamamış kişiler, İngilizce öğrenemeyeceği inancına kapılıyorlar. Bu yanlış inanç da onların İngilizce öğrenememelerine ve İngilizce'den uzaklaşmalarına sebep oluyor. İngilizce öğrenmeye ilgi duyan herkes İngilizce'yi öğrenebilir" dedi.

Cep telefonu menüsünün bile İngilizce'ye çevrilmesinin yabancı dil öğrenmede yardımcı olacağını belirten Eyici, İngilizce öğrenmek isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu:

"İnsanlar İngilizce öğrenirken hata yapmaktan ve gülünç duruma düşmekten korkuyorlar. Hata yaptığınız için kimse sizi ayıplamayacaktır. Eğitimizin ayrılmaz bir parçası olan hata yapmaktan korkmayın, hatta bilerek hata yapın. Öğreneceğiniz dilin bütün kelimelerini kısa sürede öğrenemezsiniz. Ama kelime hazinenizi geliştirmek için elinizden geleni yapmalısınız. İlk adım, öğrenilen yeni kelimelerle cümleler kurmak ve bu cümlelerin doğru telaffuzlarını öğrenmek. Duyduğun sözleri kafanızda Türkçe'ye çevirmeyin, konuşulanları o dilde anlamaya çalışın ve yanlış da olsa hemen hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışın. Bu hızlı düşünme ve cevap verme yeteneğinizi geliştirecektir. İngilizce şarkı sözlerinin anlamlarını araştırarak öğrenin. Bu şarkıları ezberleyin. Şarkıları söylerken anlamlarını düşünün. Ne kadar çok şarkı öğrenirseniz dil alanınızın sınırlarını o kadar geliştirirsiniz. İngilizce'ye ait kitap, dergi, gazete, broşür ne bulursanız okuyun. Yanınızda küçük bir not defteri bulunsun. Kullanmayı istediğiniz dil kalıplarını, sözcükleri içinde bulunduğu cümle ile birlikte defterinize yazın ve tekrarlayın. Bir kalıp veya sözcüğün sizin olması demek, onu uzun dönemli hafızaya atmış olmak demektir. İngilizce TV ve film izlerken mümkünse kulaklık kullanın. Böylece beyniniz, işitsel dikkatiniz dağılmadan doğrudan kayıt yapabilir. Bunları yaparken filmi anlamayabilirsiniz ancak bu hiç önemli değil. Unutmamak gerekir ki beyin doğal olarak dil kalıplarını bir süre sonra ayrıştırma ve benzeştirme becerisine sahiptir. Film izlerken hoşlandığınız dil kalıplarını yazacak bir defteriniz olsun. Filmde duyduğunuz tonlamaları tekrarlamaya çalışın. Aynı filmi bir kereden çok izleyin. Olumsuz inanç, İngilizce konuşmanın önündeki en büyük engellerden biridir. Geçmişte yanlış tekniklerden kaynaklanan olumsuz bir deneyim, arkadaş ortamlarında yapılan hatalara gülünmesi, öğretmenin hata yapıldığı zaman kızması, sabırsızlık göstermek ve bunun gibi yaşanmış olumsuz olayların sonucunda farkında olmadan kendine yetersizlik duygusu ve kendine güven azalmış olabilir. Hata yapmak son derece normal bir durumdur. Bu durumun doğal bir durum olduğu inancı içerisinde İngilizce öğrenme çalışmaları devam ettirilmelidir. İngilizce öğrenebilirim inancı geliştirilmelidir".
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben bi program kullanıyorum arkadaşlar basit güzel ve baya yardımcı oluyo canlı destek felan sağlanıyo kursa gitmeyede gerek yok pc başında kolayca öğreniyosun çok az alt yapım vardı liseden şimdi ana dilim gibi olmasada ingilizceyi çok rahat ve bunun kurslarını alan arkadaşlarımdan daha profesyönel konuşuyorum tavsiye ederim.. USBEM - Online English - Online ingilizce Eğitimi deneyin bence 1 haftalık demo gibi bi avantaj sağlıyorlar diye biliyorum...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam nasılsınız benım adım levent
öncelıkle sızlere sunu soyleyeyım ben ılkokul terkım ve yasım 38
gecen yıl ıngılızceye basladım suan ıngılızcem gercekten cok ıyı sevıyede
bu yıl dıdıme gıttım ve ıngılızcem sayesınde cok para kazandım ingilizlerle cok rahat sohbet edebılıyorum gercekten ıyı para kazandım ve bır cok ıngılız arkadas edındım ve sureklı ınternetten ve telefonla gorusuyoruz su an ıngılızceden yana herhangı bır sorunum yok bunu sızde yapabılırsınız
bunu gerceklestırmek gercektende hıc zor degıl sızde benım yaptıgım gıbı bol bol kıtap okuyacaksınız ıngılızce fılm ızleyıp kendınızı gelıstıreceksınız ve gercektende kalıtelı ıngılızce setler ve programlar kullanacaksınız
ınternette benımde kullandıgım ve gercekten benım ıngılızce ogrenmemde bana cok buyuk yardımları olan bu programı kullanabılırsınız rocket ingilizce gercektende roket gıbı ıngılızce ogrenırsınız internet sıtesını zıyaret edın gercekten cok ısınıze yarayacak emin olun
Life is Short: Stop STUDYING and Start USING English | Deep English
TheKar1zma - avatarı
TheKar1zma
Ziyaretçi
10 Ekim 2012       Mesaj #7
TheKar1zma - avatarı
Ziyaretçi
Selamun Aleyküm arkadaşlar

İngilizce'yi nasıl tamamen geliştirebilirim.

Yani Kursa gitmeden geliştirebilir miyim yoksa Kurs Şart mı ?
nano - avatarı
nano
Ziyaretçi
10 Ekim 2012       Mesaj #8
nano - avatarı
Ziyaretçi
Bazı eğitim sitelerinde geliştirebilirsiniz fakat çok zorlanırsanız bir kursa gitmeniz gerekebilir.

---------- Mesaj tarihi 18:50 ---------- Önceki mesaj tarihi 18:49 ----------

Site adlarını reklam olmasın diye vermiyorum...Msn Grin
TheKar1zma - avatarı
TheKar1zma
Ziyaretçi
10 Ekim 2012       Mesaj #9
TheKar1zma - avatarı
Ziyaretçi
ö.m ile gönderebilirsen sevinirim Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
şarkıların anlamlarına bakmak çok işe yarıyor.ben orta son öğrencisiyim bu şekilde ingilizcemi geliştirdim ve şu an yabancılarla çok rahat bi şekilde konuşabiliyorum

Benzer Konular

12 Şubat 2016 / volkankız Soru-Cevap
2 Temmuz 2019 / toxic91 Sağlıklı Yaşam
12 Ocak 2013 / Chelsea_Eny Cevaplanmış
14 Şubat 2012 / ireyka Soru-Cevap