Arama

Terleme nedenim nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Ekim 2016 Gösterim: 10.826 Cevap: 16
HANİFE - avatarı
HANİFE
Ziyaretçi
15 Nisan 2009       Mesaj #1
HANİFE - avatarı
Ziyaretçi
3 aydır hastaydım içtaksızlıkkilo çok verdim Doktora gıttım kanımda mikrop buldular sonra düzeldi son 1 haftadır gecelerı cok terlıyorum. neden olabilir Napmam lazım...
EN İYİ CEVABI Daisy-BT verdi
Alıntı
AVERDAL adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABA ÖZELLİKLE ENSE VE ALNIMDA ORTAM FAZLA SICAK OLMASA DA AŞIRI TERLEME VAR 57 YAŞINDAYIM NEDENİ NE OLABİLİR ACABA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Sıcak ya da alışılmışın dışında bir terleme ise doktora başvurun. Alttaki mesajı okuyun.

Sponsorlu Bağlantılar
El terlemesi, koltuk altı terlemesi, ayak terlemesi ve yüz terlemesinin biyolojik olarak hiçbir zararı yoktur. Ancak günlük faaliyetleri ileri derecede olumsuz etkileyebilir. Hayatı yaşanmaz hale getirebilir. Terleme nedeniyle oluşan sıkıntılar fazlaysa tedavi gerekir.

El terlemesi, koltuk altı terlemesi, ayak terlemesi, yüz terlemesi; günlük faaliyetleri, sosyal yaşantıyı, öğrenimi, iş hayatını, psikolojik durumu etkiliyorsa tedavi edilmelidir.
Aşırı ve normalden çok fazla terleyen kişiler; işlerinde ve sosyal hayatlarında önemli kısıtlamalar nedeniyle büyük derecede psikolojik ve sosyal baskı altındadır. Özellikle ellerden ve yüzden damlayan, ceketlerden ve ayakkabılardan taşan bir terleme varsa bu durum ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Terleme bölgelere göre kişisel görüntüyü bozar, başkalarıyla ilişki kurmayı engeller, günlük işleri etkiler, sosyal sıkıntılara neden olur, iş, meslek ve kariyer seçimini olumsuz etkiler, yaşam kalitesini ve ruhsal sağlığı bozar.

Hiperhidrozlu kişiler çok terledikleri için üzülür, utanır, endişe ve kaygı duyarlar. Can sıkıntısı, huzursuzluk, yanlış anlaşılma korkusu ve stres yaşarlar. Bu durum öz güven kaybına, içe kapanmaya, insanlardan uzak durmaya, arkadaş kaybına ve kişisel gelişimde bozulmaya kadar gidebilir. Belirli oranda depresyon gelişebilir.

Bölgesel terlemelerde terlemenin şiddetine göre; lokal krem ve losyonlar, iyontoforez tedavisi, botoks tedavisi, sistemik ilaç tedavileri, psikoterapi gibi geçici tedaviler veyaklipsli ets gibi kalıcı tedavi uygulanabilir.

Terlemenizin aşırı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir sağlık merkezine başvurun.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
yazdığınız hiçbirşey doktorların söylediği yada tıbbi şeyler değil.. böyle havada kalan şeylerle ancak havada kalan kocakarı önerilerinde bulunabiliriz..
sağlıklı günler dilerim
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
son:) - avatarı
son:)
Ziyaretçi
14 Ağustos 2009       Mesaj #3
son:) - avatarı
Ziyaretçi
2-3 sene önce aşırı terleme çarpıntı ve elde titreme şikayetiyle doktora gittim. guatr olduğumu söyledi. tefor kullandım yaklaşık 2 ay boyunca. ilacı bitirdikten sonra ara ara yaklaşık 6-7 kere kan tahlili yaptırdım. sonunda artık guatrımın olmadığını söyledi doktor.. çarpıntı ve titreme geçmesine rağmen terleme şikayetim hala devam ediyor. teforu kullandıktan sonra sadece kısa bir süre için terlemeden kurtulduğumu sanmıştım ama maalesef hala devam ediyor.. terleme elde ve ayakta değil, koltukaltı göbek ve sırt bölgesinde oluyor. bunun için tekrar doktora gittim, doktor bana inatla sende terleme yok dedi.. şaştım kaldım açıkçası.. sanırım bu sorunumun guatrla ilgisi yok.. acaba bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz? ne gibi bir problemim olabilir ve hangi doktora başvurmalıyım? teşekkürler..
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
14 Ağustos 2009       Mesaj #4
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Aşırı terleme nedenleri nelerdir hangi hastalıklar aşırı terleme yapar tedavi yöntemleri nelerdir
Hiperhidroz aşırı veya beklenmedik terlemeyle karakterize fizyolojik ve tıbbi bir durumdur. Terlemek vücut için doğal bir mekanizma olmakla birlikte, normal vücut ısısını korumak için gerekenin ötesinde terlemek deri için tahriş yaratıcı ve kişi için de utanç verici ve stresli bir duruma neden olabilmektedir.
Hiperhidrozlu kişiler ne kadar terledikleri konusunda sürekli üzülüyor olabilirler. Bazıları her gün terlemeyi önlemek için saatler harcayabilir – kıyafetleri değiştirmek, “ferahlamak”, silmek, koltuk altlarına mendil veya ped yerleştirmek, banyo yapmak ve koyu renkli, hacimli giysilerin altına saklanmak. Hiperhidrozlu hastalar terleme problemleri yüzünden zaman zaman arkadaşlarını kaybedebilir ve fırsatları kaçırabilir. Bu hastalar insanların ne düşüneceklerinden korktukları için evde kalma mazeretleri bile üretebilirler ve hatta insanlarla etkileşimde olmayacakları kariyerleri de tercih edebilirler. Depresyon ve güven azlığı gibi duygusal problemler de oluşabilir.
Neden Terliyorsunuz ?
Terleme insanın yaşaması için vazgeçilmez bir öğedir ve vücudu aşırı ısınmadan koruyarak klima gibi görev yapar. Şaşırtıcıdır, bir bezelye tanesi büyülüğündeki bir ter damlası yaklaşık 1 litre kanı 1C°soğutabilir.
Vücudun çeşitli yerlerinde dağılmış iki ila dört milyon ter bezi mevcuttur. Bunların çoğunluğu, ayak tabanlarında, avuçlarda, alında, yanaklarda ve koltuk altlarında yüksek miktarlarda bulunan “ekrin” ter bezleridir.
Ekrin bezleri buharlaşma yoluyla ısı kaybını sağlayarak vücudun kendi ısısını kontrol etmesini sağlayan kokusuz, berrak bir sıvı salgılar.
Diğer bir ter bezi türü “apokrin” bezdir. Apokrin bezleri koltuk altlarında ve genital bölgede bulunur. Koyu bir sıvı üretirler. Bu sıvı deri yüzeyindeki bakterilerle temas ettiğinde karakteristik güçlü bir koku üretir.
Hem ekrin hem de apokrin ter bezleri sinirler tarafından uyarılır.Bu sinirlerin aracılık ettiği durumlardan bazısı aşağıdaki gibidir:
– Beyinden gelen vücudun çok ısındığını belirten iletiler
- Hormonlar
- Duygular
- Fiziksel etkinlik veya egzersiz

Hiperhidrozlu bir kişide ter bezleri uyarana fazla reaksiyon gösteriyor gibidir ve genel olarak da gereğinden fazla ter üretecek şekilde aşırı hareketli de olabilmektedir.
Hiperhidroz ailelerde genetik olarak görülmektedir ancak tam nedenleri hakkında daha fazla bilgi pek yoktur.
Fokal hiperhidroz
Hiperhidrozlu hastalarda aşağıdaki bir veya birkaç alanda sıklıkla terleme gözlenir:
Aşırı terleme esas olarak eller, ayaklar veya koltuk altlarını etkiliyorsa, buna fokal hiperhidroz denir. Fokal hiperhidroz, daha az sıklıkta görülmekle birlikte yüzü de etkileyebilir.
Hiperhidroz, yemek yediğimiz zaman oluşan tükürük salgısı ile de tetiklenebilir; ayrıca bazı baharatlı yemeklerde ter salgısını artırabilir, buna da tatsal hiperhidroz denir.
Primer ile sekonder hiperhidrozun karşılaştırılması
Hiperhidroz elleri, ayakları, koltuk altlarını veya yüzü etkilediğinde buna primer hiperhidroz denir. Bu, aşırı terleme probleminin bağımsız bir durum olduğunu ve altta yatan başka bir sağlık sorunu ile ilişkili olmadığı anlamına gelir.
Ender vakalarda, aşırı terleme vücudun tamamında görülebilir. Buna jeneralize hiperhidroz denir ve sıklıkla altta yatan başka bir tıbbi durumdan veya bir ilacın yan etkisi sonucunda ortaya çıkar. Hiperhidroz başka bir sağlık sorunundan veya ilaçtan kaynaklanıyorsa buna sekonder hiperhidroz denir.
İlgili hastalıklar
Çeşitli durumlar sekonder hiperhidroza yol açabilir: Örneğin;
- Endokrinolojik bozukluklar (hiperpitüitarizm, hipertiroidizm, diyabet gibi)
- Kanser
- Nörolojik problemler
- Tüberküloz dahil olmak üzere kronik enfeksiyonlar
- Menopoz
- Omurilik yaralanması
Buna ilaveten, hiperhidroz anksiyete bozuklukları ile ilişkili olabilir. Ancak bu demek değildir ki hiperhidroz “tamamıyla kafanın içindeki bir şeydir”. Aksine, araştırmalar bu durumun psikiyatrik (veya mental) bir bozukluk olmadığını; aşırı terlemenin bunun ötesinde özellikle sosyal anksiyete bozukluğu (veya SAB) türündeki bozuklukların bir bileşeni olarak görülebileceğini ortaya koymaktadır.
Hiperhidrozun sıklıkla duygusal stres ile birlikte daha da kötüleşse de hiperhidrozlu hastaların çoğunun SAB’a sahip olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Bazı hiperhidroz hastalarında anksiyete semptomları (örneğin depresyon ve sosyal izolasyon), sosyal anksiyete bozukluğuna sahip oldukları için değil aşırı terlemenin yarattığı utanç, rahatsızlık ve kısıtlılığa tepki olarak görülmektedir. Bu iki durum arasındaki ilişki karmaşıktır. Hiperhidroz ve SAB hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız doktorunuzla konuşun.

TEDAVİ İÇİN KULLANILAN YÖNTEMLER

Bu işlemler sonrasında aşırı terleme geçici ya da kalıcı olarak ortadan kalkıyor ve önemli bir sorun olmaktan çıkıyor.
İyontoforez: Küçük su banyosu içinde, yarım saat boyunca, hastaya hafif elektrik akımı veriliyor. İnternational Hospital’den Dermatoloji Uzmanı Dr. Buket Pençe bu yöntemi şöyle anlatıyor; “Metal plakanın üzerine ıslak sünger konuluyor. Kol altı, el ayası, ayak tabanı gibi terleme olan bölgeye yerleştiriliyor. Islak sünger, iyontoforezi sağlıyor. Yani, suyun içindeki iyonlar ayrışıyor ve ter bezlerinin çalışmasını bloke ediyor. Hiçbir yan etkisi olmadığı için hamileler de dahil olmak üzere herkes rahatlıkla yararlanabiliyor. İşlem sırasında ağrı ya da sancı hissedilmiyor. Bu cihaz evde de rahatlıkla uygulanabiliyor. Hafif ve orta derecede terlemesi olan kişilerde oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor.”
Alman Hastanesi’nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elif Gürkan, bu yöntemin 3 günde bir, yarım saatlik seanslar halinde, süreleri azaltılarak birkaç ay uygulandığını belirtiyor.
Botox: Özellikle koltuk altı terlemesinde kullanılıyor. Aslında doğal bir zehir olan ve sulandırılarak kullanılan “botulinum toksini” ter bezlerini çalıştıran sinirleri felç ederek aşırı terlemeyi durduruyor. Muayenehane şartlarında gerçekleştirilen botox uygulaması yaklaşık 30 dakika sürüyor. Lokal anestezik krem uygulandıktan sonra herbir koltuk altına seri enjeksiyonlarla botox enjekte ediliyor. Santimetre kareye bir enjeksiyon yapılıyor. Tedavinin etkisi birkaç saat sonra veya gün içinde ortaya çıkıyor. Ancak botox ağrıya yol açabiliyor. Ender de görülse bazı kalıcı sinir felçleri oluşabiliyor. Sadece ter bezlerini uyaran sinirler değil, sıcağı algılayan duyu sinirlerinin felç olması da söz konusu.
Cerrahi yöntemler: Ellerdeki ve koltuk altındaki aşırı terleme için öneriliyor. Bu yöntemde koltuk altından bir delik açılıp, akciğer bölgesindeki, yüz ve ellere giden sinirlerin başlangıç bölgesi kesiliyor. Cerrahi tedavide ellerde yüzde 99 oranında başarı elde ediliyor. Ayaklardaki terleme içinse bel bölgesindeki sinirler kesiliyor. Koltuk altı terlemelerinde koltuk altı ter bezlerinin alınmasıyla başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Kalıcı çözüm sağlıyor.
Lazerle tedavi: Koltuk altı aşırı terlemelerinde, koltuk altı ter bezlerinin alınmasıyla başarılı sonuçlara ulaşılabiliyor. Lokal anestezi altında, C02 lazer yardımıyla basitçe yapılabilen bu uygulamada, koltuk altından yapılan küçük kesilerle sadece aşırı terlemeye sebep olan bezler çıkarıldığı için cilt sağlam kalıyor. Dolayısıyla işlem sonrasında vücutta genellikle iz kalmıyor. Bu yöntemin uygulama süresi 20 ila 40 dakika arasında değişiyor. Aşırı terleme ve kötü koltuk altı kokusu probleminin kalıcı olarak düzeltilebildiği bu tedavide, işlem sırasında cilt çıkarılmadığı için kişi 2- 5 gün içinde normal hayatına dönebiliyor. İşlem yapılır yapılmaz aşırı terleme duruyor ve kişi normal miktarda terlemeye başlıyor. Basit bir cerrahi işlem olduğu için hastanede yatmak gerekmiyor. Bu yöntem hamileler dışında, ergenlik çağından itibaren herkese rahatlıkla uygulanabilir.

kaynak
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ağustos 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vücut ısısının kontrolünü sağlayan terleme, birçok kişinin hem özel yaşamını hem de sosyal yaşamını olumsuz etkileyen önemli bir sorun haline gelebiliyor. Normalde bir insan terleyerek günde 500 cc civarında sıvı kaybediyor. Piyasada satılan maddelerle giderilemediğinde ise terleme bir sorun olarak kabul ediliyor ve aşırı terleme olarak adlandırılıyor. Aşırı terleme bilimsel yöntemlerle başarıyla tedavi edilebiliyor.
Aşırı terlemenin nedenleri
Terlemenin insanlarda doğal olarak gözlenen bir olay olduğunu belirterek, aşırı terlemenin nedenlerini şöyle dile getiriyor:
“Terin salgılanması insanlarda sinir sisteminin sempatetik denilen kısmının çalışması ile ilgilidir. Toplumun % 1’inde bu sistem aşırı düzeyde çalışmaktadır. Bu durumun nedeni tam bilinmemektedir ve doğuştandır. Özellikle stresli durumlarda bu sistem aşırı çalışmaktadır. Genel olarak terleme, kış aylarında daha az rahatsız edici olmaktadır. Bunun dışında tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinden kaynaklanan bazı hastalıklar, şişmanlık, menopoz, ağır psikiyatrik hastalıklar ve bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan hormonlar aşırı terlemeye yol açabilmektedirler.”
Ruhsal ve fiziksel sorunlar
Bakteri üremesini kolaylaştırdığı için aşırı terleme kokuya da neden oluyor. Ruhsal ve fiziksel sorunlara yol açan, sosyal yaşamı zorlaştıran terleme, ellerde, koltuk altında, ayak altlarından, yüzde ve gövdede oluşabiliyor. Dr. Aslı Nar, terlemenin ellerde olduğunda da ciddi sorunlara yol açtığını belirtiyor ve şöyle konuşuyor:
“ Ellerde olduğunda hem el ile yapılan işlerde güçlük çekilmekte hem de sosyal olarak kişileri rahatsız etmektedir. Terleme stresli durumlarda gelişiyorsa ve kişi terlemeden rahatsız ise kısır bir döngü içine girilmektedir. Kişi terleyeceğini bilerek daha endişeli hale gelmekte, endişe de daha fazla terlemeye yol açmakta ve bu kısır döngü sürüp gitmektedir.”
Terlemenin nedeninin saptanması

Terleme tedavisine başlanmadan önce nedeninin saptanması gerekiyor. Terleme sorunu olan kişinin öncelikle kilo durumu inceleniyor. Aldığı ilaçlar gözden geçiriliyor. Hastanın menopozda olup olmadığı araştırılıyor. Endokrinoloji uzmanının yapacağı değerlendirme ile sorunun tiroid bezinden ya da böbrek üstü bezlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belirleniyor. Bu durumların hiçbirinde sorun saptanmaz ise doğuştan sempatetik sinir sisteminin aşırı çalıştığı kanaatine varılabileceğini belirten Dr. Aslı Nar, tedaviyle ilgili şu bilgiyi veriyor:
“Tedavide ilk olarak genel tedavi yaklaşımları uygulanır. Kişi öncelikle kıyafetini düzenlemeli ve daha hafif giyecekler giymelidir. Lokal olarak talk pudrası veya oldukça etkili olan aleminyum klorid içeren solüsyonlar mutlaka denenmelidir. Bazı hastalarda sempatetik sinir sisteminin çalışmasını azaltmak ve böylece de terlemeyi azaltmak için ilaçlar kullanmaktayız. Bazı hastalarda strese bağlı terlemeyi kontrol edebilmek amacı ile psikoterapi önermekteyiz.”
Uygulanan yöntemler

Dr. Aslı Nar, terleme tedavisinde son derece başarılı sonuç veren yöntemlerle ilgili şunları söylüyor:
İyontoforez : Bu yöntemde küçük su banyosu içinde el veya ayaklara hafif elektrik akımı verilmektedir. Sık tekrarlanması gerekmektedir. Hafif ve orta derecede terlemesi olan hastalarda oldukça iyi cevap alınmaktadır.
Botulinum toksini : Özellikle koltuk altı terlemesinde kullanılan bir maddedir. Aslında doğal bir zehirdir ve sulandırılarak tıpta çeşitli amaçlarla uzun zamandır kullanılmaktadır. Ter bezlerini çalıştıran sinirleri felç ederek etki göstermektedir. Oldukça etkili bir yöntemdir. Terlemeyi 3 ila 4 kat azaltmaktadır. Altı-12 ay gibi uzun aralıklarla tekrarı gerekmektedir.
Cerrahi tedavi : Ellerdeki ve yüzdeki aşırı terleme için önerilen tedavi şeklidir. Endoskopik transtorasik sempatektomi olarak adlandırılan teknikle koltuk altından bir delik açılıp akciğer bölgesindeki yüz ve ellere giden sinirlerin başlangıç bölgesi kesilmektedir. Ellerde yüzde 99 civarında başarı elde edilmektedir. Ayaklardaki terleme için bel bölgesindeki sinirlerin kesilmesi uygulanmaktadır. Sadece koltuk altı terlemelerinde koltuk altı ter bezlerinin alınması ile iyi sonuçlar elde edilmektedir.





kaynak
k21 - avatarı
k21
Ziyaretçi
10 Eylül 2009       Mesaj #6
k21 - avatarı
Ziyaretçi
22 aylık oğlum terliyor ve arkasına ve göğsüne sürekli bez koyup değiştiriyorum.terlediğinden dolayı evde cereyan yaptırmamak için pencere açmıyorum.bu halde oğlum bronşit oldu şurup tedavisi oldu iyileşmedi hava yoluyla denedik doktorumuz iyi dedi ama öksürüğümüz ve ateşimiz geçmedi.terleme sebebi nedir ne yapmam gerekiyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Eylül 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar benim sürekli ellerim terliyor bunun için doktora gittim ve guatr olabilir dedi kan testi yaptı ve bişe çıkmadı nedeni psikolojik olabilir dedi bunun ilacı merhemi veya alternatif tıpda çaresi yokmu?
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Eylül 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
El terlemesi, koltuk altı terlemesi, ayak terlemesi ve yüz terlemesinin biyolojik olarak hiçbir zararı yoktur. Ancak günlük faaliyetleri ileri derecede olumsuz etkileyebilir. Hayatı yaşanmaz hale getirebilir. Terleme nedeniyle oluşan sıkıntılar fazlaysa tedavi gerekir.

El terlemesi, koltuk altı terlemesi, ayak terlemesi, yüz terlemesi; günlük faaliyetleri, sosyal yaşantıyı, öğrenimi, iş hayatını, psikolojik durumu etkiliyorsa tedavi edilmelidir.
Aşırı ve normalden çok fazla terleyen kişiler; işlerinde ve sosyal hayatlarında önemli kısıtlamalar nedeniyle büyük derecede psikolojik ve sosyal baskı altındadır. Özellikle ellerden ve yüzden damlayan, ceketlerden ve ayakkabılardan taşan bir terleme varsa bu durum ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Terleme bölgelere göre kişisel görüntüyü bozar, başkalarıyla ilişki kurmayı engeller, günlük işleri etkiler, sosyal sıkıntılara neden olur, iş, meslek ve kariyer seçimini olumsuz etkiler, yaşam kalitesini ve ruhsal sağlığı bozar.

Hiperhidrozlu kişiler çok terledikleri için üzülür, utanır, endişe ve kaygı duyarlar. Can sıkıntısı, huzursuzluk, yanlış anlaşılma korkusu ve stres yaşarlar. Bu durum öz güven kaybına, içe kapanmaya, insanlardan uzak durmaya, arkadaş kaybına ve kişisel gelişimde bozulmaya kadar gidebilir. Belirli oranda depresyon gelişebilir.

Bölgesel terlemelerde terlemenin şiddetine göre; lokal krem ve losyonlar, iyontoforez tedavisi, botoks tedavisi, sistemik ilaç tedavileri, psikoterapi gibi geçici tedaviler veyaklipsli ets gibi kalıcı tedavi uygulanabilir.

Terlemenizin aşırı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir sağlık merkezine başvurun.



Kaynak: terleme.com
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Eylül 2009       Mesaj #9
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
k21 adlı kullanıcıdan alıntı

22 aylık oğlum terliyor ve arkasına ve göğsüne sürekli bez koyup değiştiriyorum.terlediğinden dolayı evde cereyan yaptırmamak için pencere açmıyorum.bu halde oğlum bronşit oldu şurup tedavisi oldu iyileşmedi hava yoluyla denedik doktorumuz iyi dedi ama öksürüğümüz ve ateşimiz geçmedi.terleme sebebi nedir ne yapmam gerekiyor.


Doktorunuz "sorun yok " diyorsa tavsiyelerine uyup, aşırı giydirmeden iyi havalandırılmış ortam sağlayıp, bol su içiriyorsanız, bebeğiniz için endişe duymayınız.
Ancak sanırım doktorunuz da söylemiştir, bebeklerde aşırı terlemenin nedeni demir eksikliği de olabilir. Kendi kendinize demir ilaçları almayın, bebeğinize de vermeyin, unutmayın ki aşırı demirin de bebeğinize çok zararı verdır. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda bebeğinizi büyütmenizi öneririm.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ekim 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

bebeklerde terleme nedenleri

16 aylık olan bebeğim sırtı aşırı terliyor sabaha kadar en az 3 defa üzerini değiştiriyorum

Benzer Konular

22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
11 Şubat 2016 / Misafir Cevaplanmış
9 Ağustos 2015 / Safi X-Sözlük